Overzicht
eShop

De beste games op de Nintendo Switch eShop

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Er staan inmiddels honderden games op de eShop van de Nintendo Switch. Dan wordt het knap lastig om door de bomen het bos nog te zien. We zetten de beste eShop-games voor de Switch op een rij.

Daarbij is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de grote releases die ook in de winkels liggen en de eShop-games. Hieronder vind je niet de standaard grote Switch-games zoals Splatoon 2, Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey, al zijn die ook allemaal op de eShop verkrijgbaar Enkele van de onderstaande games hebben ook wel een fysieke release gekregen, maar zijn toch een stuk minder bekend dan bovengenoemde titels.

Games op de Switch eShop kunnen onder andere via een creditcard of via PayPal aangeschaft worden, maar zijn ook te koop door het eShop tegoed op te waarderen met eShop Cards. Goedkope kaartjes kun je aanschaffen via de webshop van Startselect.

Celeste

Aan indiegames met een pixelig retro-uiterlijk is geen gebrek op de eShop, maar Celeste verdient toch je aandacht. De game biedt niet alleen erg uitdagende gameplay dat je forceert om levels opnieuw te spelen tot je het onder de knie hebt – al kun je het jezelf makkelijker maken door niet alle collectibles te verzamelen – het verhaal van de game, dat toont hoeveel moeite het kost om te leven met een depressie en die te overkomen – weet ook nog eens enorme indruk te maken.

Lees hier de recensie van Celeste.

Celeste

Golf Story

Golf Story combineert een rpg met een golfgame en hoewel dat bizar klinkt, werkt het verrassend genoeg uitstekend. Het is niet alleen erg leuk om in deze schattig ogende game te golfen, het wordt ook nog eens aangevuld met een heerlijke spelwereld waarin allerlei kleurrijke personages je reis nog meer elan geven. Niet voor niets is Golf Story een van de meest succesvolle eShop-games. Een hole in one dus!

Lees hier de recensie van Golf Story.

Golf Story

Overcooked

Overcooked is enorm verslavend. In de game kook je met vrienden in een restaurant en moet je zo snel mogelijk de ingrediënten bereiden en combineren om maaltijden te serveren. Levels worden steeds vreemder en ingewikkelder, wat de uitdaging om de maaltijden er tijdig uit te pompen alleen maar moeilijker maakt. Het maakt van Overcooked een multiplayergame bij uitstek. Inmiddels is er zelfs al een vervolg in de maak dat binnenkort verschijnt.

Overcooked

N++

Qua graphics kun je weinig platformgames vinden die er nog simpeler uitzien dan N++. De spelwereld bestaat alleen uit wat streepjes en abstracte figuren! Dat stoort echter geen moment, omdat de platformgameplay van N++ zo enorm strak en uitdagend is. Al snel leer je perfecte controle over het zweverige hoofdpersonage te krijgen en spring en glijd je door de tientallen levels, ontwijk je raketten en laserstralen en probeer je dat ene moeilijke level nog één keer… en nog eens, en nog eens…

N++

Lumines Remastered

Qua puzzelgames kun je niet veel beter vinden dan Lumines Remastered, een overzetting van de originele puzzelgame die in 2004 op de PSP verscheen. Dankzij opzwepende beats en constant wisselende grafische stijlen raak je in een soort trance tijdens het spelen. De HD Rumble-optie in de Joy-Con trekt je nog meer in de game. Je kunt zelfs tot wel acht Joy-Cons aansluiten om zo de trillingen door heel je lichaam te voelen. Lumines Remastered is een audiovisueel spektakel en eeuwig speelbaar.

Lees hier de recensie van Lumines Remastered.

Lumines Remastered

Hollow Knight

Steeds meer metroidvania’s (games waarin je een open spelwereld hebt maar bepaalde gebieden zijn afgesloten tot je het juiste item of wapen hebt gevonden) vinden hun weg naar de Switch. Hollow Knight, dat eerder al uitkwam op pc en Mac, staat bekend als een van de beste in het genre. De game speelt zich af in een duistere insectenwereld waarin je als mythische held behoorlijk wat uitdaging op je pad krijgt.

Lees hier de recensie van Hollow Knight.

Hollow Knight

SteamWorld Dig 2

Ook SteamWorld 2 is een soort metroidvania, maar met een twist. In deze game graaf je met een vriendelijke robot namelijk je eigen gangenstelsels. Een beetje als een game gebaseerd op de piramidelevels uit Super Mario Bros. 2 dus. Vind genoeg waardevolle schatten om nieuwe uitrusting te kopen en zo weer verder en dieper in de mijnen te geraken. Erg verslavend en grafisch ook nog eens een pareltje!

Lees hier de recensie van SteamWorld Dig 2.

Steamworld Dig 2

Stardew Valley

Stardew Valley gooide al hoge ogen op andere platformen en is inmiddels al geruime tijd op de Switch verkrijgbaar. Ook daar is het een groot succes, en dat is niet zo gek ook: deze boerderijsimulator is tegelijk enorm uitdagend en rustgevend. Wanneer je een boerderij erft moet je je virtuele dagen in een schattig dorpje spenderen en de inwoners helpen om zo steeds meer financiën en hulpmiddelen te verkrijgen om je boerderij verder uit te bouwen. Het leven van een boer is zo simpel nog niet, maar wel enorm leuk.

Lees hier de recensie van Stardew Valley.

Stardew Valley multiplayer

Yoku’s Island Express

Als kersverse postbode op een pittoresk tropisch eiland moet de kever Yoku zich een weg banen langs allerlei lastige obstakels in de spelwereld om zo post bij geadresseerden te krijgen. Omdat hij altijd met een bal rondloopt, laat hij zich voortbewegen via een soort flipperkasten verspreid over het eiland. Door op de juiste momenten de correcte flippers te bewegen, schiet hij zo de lucht in naar de volgende uitdaging. Het levert een unieke combinatie tussen een platformer en een flipperkast op. De schattige presentatie en de opvallende gameplay zorgen voor een speelervaring die nergens anders te vinden is.

Lees hier de recensie van Yoku’s Island Express.

Yoku’s Island Express

Fortnite

De immens populaire battle royale-shooter Fortnite kan gratis via de Switch eShop gedownload worden en daar heb je dus geen eShop Card voor nodig. Toch loont het om een Battle Pass voor de game te kopen. Elk seizoen vergt een nieuwe Battle Pass, waarmee je een hele reeks aan spannende uitdagingen ontgrendelt, van schatzoeken tot unieke manieren om spelers te doden. Klaar genoeg uitdagingen en ontvang exclusieve cosmetische items. Die ene Battle Pass per seizoen aanschaffen is dus reden genoeg om je eShop-tegoed weer aan te vullen met een eShop Card!

fortnite solo showdown

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Startselect. De inhoud is volledig zelfstandig bepaald door de redactie van Gamer.nl.

Dit artikel delen:

Lees meer

Crackdown 3-ontwikkelaar: 'game voldoet niet aan verwachtingen' Vader van regisseur nieuwe God of War schrijft romantisering van game
2

Reacties op: De beste games op de Nintendo Switch eShop

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Crono

  • 6 augustus 2018 22:25
  Geen octopath traveler ertussen. Die mis ik er wel in.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 7 augustus 2018 00:05
  Palladins

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.