Overzicht

De 10 beste PS5-games

Nu al een prachtige lijst

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
De PlayStation 5 is ruim een jaar uit, en in die tijd is er meer dan een handvol goede games verschenen. Hieronder houden we een lijst bij met PS5-titels die Gamer.nl aanraadt, op willekeurige volgorde.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Samsung Storage. De lijst is volledig onafhankelijk samengesteld door de redactie van Gamer.nl. 

Een PlayStation 5-game definiëren is wellicht lastiger dan het klinkt; de grenzen tussen consolegeneraties vervagen immers steeds verder. Om het toch duidelijk af te bakenen, moeten games in de lijst officieel zijn verschenen voor PlayStation 5 óf een next-gen update hebben gehad. Titels met backward compatibility-voordelen tellen dus niet mee.

Onderstaande games zijn volgens de redactie de beste games die je momenteel op het platform kunt spelen. Het is een aardig begin, maar er is nog veel verbetering mogelijk. Hopelijk staat de lijst er over een jaar dan ook anders bij.

Laatste update: 21 maart 2022

Horizon Forbidden West

De kracht van Horizon Forbidden West schuilt in de pure verbijstering wanneer je als Aloy het ‘Verboden Westen’ verkent. De prachtige landschappen, uiteenlopende stammen en imposante robotdino’s zijn alles wat de geprezen voorganger beloofde. Daarbij is de wereld van de game zorgvuldig gevuld met boeiende verhalen en spannende gevechten, zonder dat de game de tijd van spelers verdoet. Soit, de Forbidden West vindt nergens het wiel opnieuw uit en is vooral ‘groter en beter’, maar juist daarom zo ontzettend fijn om tientallen uren aan te spenderen. Bovendien vestigt het Aloy definitief als een van de meest herkenbare gamepersonages van het moment.

Lees de Horizon Forbidden West-review

Horizon forbidden West

Demon’s Souls

Demon’s Souls behoort tot het illustere rijtje van exclusieve PlayStation 5-titels en maakt daar met een indrukwekkende balans tussen graphics en soepelheid gretig gebruik van. Bovendien verricht het de nobele daad de daadwerkelijke grondlegger van het soulslike genre nieuw leven in te blazen. Bluepoint behoudt het origineel in grote lijnen, met dezelfde kunstmatige intelligentie van vijanden en angstaanjagende eindbazen, maar dan met verbeterde animaties en een stijl die de wereld van Boletaria beter tot z’n recht laten komen dan in het origineel. Demon’s Souls is een beeldige remake en een valide reden om een PS5 in huis te halen.

Lees de Demon's Souls-review

Demon's Souls

Spider-Man: Miles Morales

De verwarring rondom de schaal van Miles Morales maakte snel plaats voor bewondering voor ontwikkelaar Insomniac Games. Het vervolg op Marvel’s Spider-Man is compacter, maar bevat alle eigenschappen die deze filmische Marvel-games zo goed maken. Het fundament stond al, maar toch is de jonge spinnenmans dankzij unieke Venom-krachten en een eigen culturele achtergrond een totaal andere superheld. Spider-Man: Miles Morales voelt als het volgende deel in een samenhangend, opwindend en uniek Marvel-universum. Dat er nog vele mogen volgen.

Lees de Spider-Man: Miles Morales-review

Miles Morales

Elden Ring

Wie had gedacht dat FromSoftware’s Dark Souls-formule in een open wereld zó zou slagen? Op nonchalante wijze werpt Elden Ring spelers in The Lands Between, waar ze min of meer zelf moeten uitzoeken wat er te doen is. En dat is voor iedereen anders: een draak die uit het niets opduikt, een eenzame vrouw die vraagt om een knuffel of een lift die naar een gigantische ondergrondse kerker vol vijanden en een tussenbaas leidt. Hoewel de systemen van Elden Ring soms onnavolgbaar zijn en spelers regelmatig genadeloos hard sterven, is het gevoel van ontdekking in die absurde, ontzettende wereld de game alle moeite waard. Sterker nog, wat ons betreft is Elden Ring voor PlayStation 5-bezitters verplichte kost.

Lees de review van Elden Ring

Deathloop

In de afgelopen jaren maakte Arkane een aantal geweldige games, maar Deathloop van het Franse Arkane Lyon betreft het voorlopige hoogtepunt. Dat terwijl het concept ontzettend lastig is uit te leggen, namelijk een huurmoordenaar die zeven doelwitten moet omleggen om uit een tijdscyclus te ontsnappen. Wat je vooral moet weten is dat Deathloop op fenomenale wijze de illusie wekt dat spelers hun missie op allerlei creatieve manieren kunnen volbrengen – met absurde wapens, handige krachten en aan de hand van hints die leiden tot die ene perfecte run. De tijdcyclusgame bestaat al jaren, maar Deathloop heeft de meest creatieve invulling tot nu toe te pakken.

Lees de Deathloop-review

Deathloop

Ratchet & Clank: Rift Apart

Het langverwachte nieuwe Ratchet & Clank-deel is misschien niet de beste PlayStation 5-titel, maar waarschijnlijk wel de leukste. In feite is Rift Apart een speelbare Pixar-film van zo’n zeven uur, waarin de Lombax en de robot prachtige planeten bezoeken en vrienden maken met de aandoenlijke Rivet. De game is verder met name een fantastisch toonbeeld voor de PlayStation 5: in een mum van tijd laden nieuwe planeten en andere dimensies in, waardoor de chaotische vuurgevechten soms aanvoelen als een kleurrijke achtbaan. Eentje die je niet per se jaren bijblijft, maar wel perfect is om mee te beginnen als verse PS5-bezitter.

Lees de Ratchet & Clank: Rift Apart-review

It Takes Two

Joseph Fares was heel lang de brutale fuck the Oscars-persona uit de industrie, met slechts aardige games om zijn gepassioneerde betogen mee te ondersteunen. Dat veranderde met It Takes Two, een platformer die in alle facetten zo rijk en gevarieerd is, dat een glimlach tijdens het spelen lastig te onderdrukken valt. De samenwerking tussen de twee spelers – de een als Cody, de ander als May – wordt dankzij het komische gekibbel en slim bedachte puzzels vaak vergeleken met relatietherapie. Dat is min of meer het doel van deze speelbare romcom: werk samen, leer wat over jezelf en kom er samen sterker uit.

Lees de It Takes Two-review

Hades

Eens in de zoveel jaar verschijnt er een indiegame die de industrie op z’n grondvesten doet schudden. Hades, van de al gerenommeerde ontwikkelaar Supergiant Games, is de meest recente titel uit die lijst. Eigenlijk weet geen andere roguelike zoveel elementen perfect uit te voeren: van de oneindige herspeelbaarheid dankzij de uiteenlopende builds tot de ultrasoepele hack ’n slash-gameplay. Daarbij heeft Hades stijl: een aantrekkelijk kleurenpalet, nog aantrekkelijkere goden en een heerlijke metalsoundtrack.

Lees de Hades-review

Hades

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7 is, eigenlijk net als de eerste delen, meer autogame dan racegame. Dat merk je vooral aan de presentatie, die bolides lustig in beeld brengt en elke mogelijkheid aangrijpt om spelers iets bij te brengen over de geschiedenis van autosport. Het moge dan ook duidelijk zijn dat Gran Turismo 7 wellicht de mooiste racegame tot op heden betreft, ongeacht in welke grafische modus je de game speelt. Dat wil overigens niet zeggen dat de gameplay bijzaak is: het gevoel van snelheid is aanweziger dan ooit en de kleinste details maken elke auto uniek.

Lees de Gran Turismo 7-review

Gran Turismo 7

Returnal

Returnal is Housemarques klassieke bullet hell-gameplay verpakt in een AAA-jasje. Dat is misleidend voor degenen die een popcornshooter verwachten, maar fantastisch voor bij wie keer op keer, dood na dood door weet te zetten. De game vraagt niet alleen van spelers of ze de verschillende eindbazen uit hun hoofd leren, maar vanwege de willekeurige levelopbouw ook om op elke situatie te anticiperen. Eenmaal in de flow van het heerlijke vechtsysteem, met de juiste build, komt die ene perfecte run steeds dichtbij – dat is waar je het voor doet.

Lees de Returnal-review

Returnal

Samsung 980 Pro Heatsink-SSD

De Samsung 980 Pro Heatsink-SSD is een ideale SSD om de opslag van de PlayStation 5 mee uit te breiden. De schijf behaalt lees- en schrijfsnelheden tot 7 GB per seconde - sneller dan Sony's interne SSD - en past in met M.2-slot van de console. Klik hier om kans de maken op de Samsung 980 Pro Heatsink.

Dat zijn de tien beste PlayStation 5-games van het moment. Games die de lijst net niet haalden zijn: Sackboy: A Big Adventure, Fortnite, Destiny 2, Assassin’s Creed Valhalla, Disco Elysium: The Final Cut, Hitman 3, God of War, The Last of Us Part 2, Final Fantasy 14, Sifu en OlliOlli World.

Dit artikel delen:

Lees meer

Corsair klokt DDR5-schijven nu ook op 6.600 MT/s Geheime achievements in te zien na nieuwe Xbox-update
19

Reacties op: De 10 beste PS5-games

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  hulstpower

  • 16 april 2021 12:11
  god of war op ps5 lijkt wel of het een nieuwe game is.
  Vond de game al mooit op ps4 pro destijds maar op de ps5 leek het wel of je een nieuwe game speelde die gemaakt was voor ps5.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  whaha

  • 7 april 2022 14:29
  @hulstpower Dat heb ik met Marvel's Spider-Man Remastered, maar dat is strikt genomen misschien ook een nieuw spel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HunterSeeker

  • 16 april 2021 13:32
  hmm eigenlijk zou je geen ports moeten vermelden maar exclusives. alleen kan jedan geen top 10 lijstje maken ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 16 april 2021 14:17
  @HunterSeeker Ik wou net zeggen, zijn er al 10 games dan :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Messtranor

  • 4 april 2022 16:13
  @HunterSeeker Tja, dan kan je bij de concurrentie ook niet. De huidige generatie is gewoon nog steeds niet volledig op gang

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Liquidshake

  • 4 april 2022 16:35
  @HunterSeeker dan zouden zelfs de huidige switch lijstjes niet eens voldoen. Daar staan ook ports tussen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Michael-Raymond-Clayton

  • 16 april 2021 17:37
  Haha, ja, dit is meer een top 10 voor de PS4… Beetje jammer dit…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Floks

  • 4 april 2022 17:09
  De Top 10 lijkt gemaakt te zijn voor iedereen wat wils, niet mijn top 10

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quirinius

  • 10 april 2022 10:18
  @Floks Het is nooit jouw top tien als jij hem niet gemaakt hebt slimpie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • ebiker

  • 4 april 2022 19:16
  Maar gewoon op zaterdagmiddag hij de mediamarkt een ps5 kopen ? Ho maar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ReRo

  • 4 april 2022 21:44
  @ebiker precies dat. Zag nog wel een xbox one X voorbij komen vandaag bij Mediamarkt. Stond er nog 1 om mee te nemen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aerofox81

  • 5 april 2022 08:42
  @ReRo een One X, of een Series X?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ReRo

  • 5 april 2022 09:51
  @Aerofox81 goeie, series X bedoel ik!!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Goodmushin

  • 4 april 2022 21:35
  Leuke actie mannen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Luigi1985

  • 5 april 2022 08:46
  Laten we het er maar op houden dat er nog niet zoveel uit is.

  Ik heb een aantal van de games gespeeld en hoewel ik ze wel leuk vond, ben ik eigenlijk nergens helemaal lyrisch over. Misschien kan Elden Ring er verandering in brengen wanneer ik die aanschaf.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ichi

  • 6 april 2022 10:38
  Heb helaas weinig tijd om te spelen, maar Guardians of the Galaxy had van mij wel in het lijstje mogen staan. Grafisch sterk, verre van. Unieke gameplay, gaat. Vermakelijk, heel erg. Toegankelijk, zeker weten. Voor iemand als ik, die nog maar weinig game tijd heeft is een spel waar je snel inkomt en en in korte tijd plezier uit haalt een goede match. Heb die nieuwe Star Wars Lego besteld, kijken of ik mijn zes jarige hiervoor warm kan maken. (zijn jullie al bezig met de Review?)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Luigi1985

  • 1 juni 2022 13:09
  Bij de vorige post van deze lijst was ik nog nergens echt helemaal lyrisch over, maar zelden Ring heeft daar verandering in gebracht. Man wat een vette game is het nu al.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sisko

  • 1 juni 2022 13:25
  @Luigi1985 Voor mij is Horizon Forbidden West de absolute must have game voor de PS5. Al zal Elden Ring er tzt zeker komen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 2 juni 2022 12:52
  Tja Valhalla hoort voor mij niet thuis in de eervolle melding.
  Het is namelijk geen PS5 exclusive dus die en ongetwijfeld meerdere games horen er niet op.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.