Overzicht
Fortnite skins

Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 8

Valstrikken plaatsen en tussen drie grote zitplaatsen zoeken

Geschreven door Michel Musters op
In dit artikel lees je hoe je alle challenges uit week 8 van seizoen 5 van Fortnite tot een goed einde brengt.

Het vijfde seizoen brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Nieuwe locaties, een compleet nieuwe woestijn in het oost-zuiden van de map, een golfkarretje om in rond te rijden, rifts waar je in kunt springen om ergens boven de map weer terecht te komen... Gelukkig zijn de challenges vrij herkenbaar voor mensen die voorheen al challenges hebben gedaan in Fortnite.

We beschrijven hieronder nog even kort hoe challenges in Fortnite werken, zeker nu het dit seizoen is veranderd.

Hoe werken challenges in Fortnite?

In een heel seizoen verschijnen er elke week, tien weken lang, zeven challenges. In totaal komen er in tien weken tijd dus zeventig challenges beschikbaar. Je hebt de complete tien weken om alle challenges van elke week uit te spelen.

De challenges klaren levert je sterren op die je - indien je een Battle Pass hebt aangeschaft - weer gebruikt om 'tiers' mee te ontgrendelen. Bij elke ontgrendelde tier krijg je cosmetische extra's, screensavers, XP-boosts of andere handige spullen. Er zijn in totaal 100 tiers te klaren, dus hoe meer challenges je voltooit, hoe sneller je daar bent.

Voorheen had je een Battle Pass nodig om alle challenges te doen, maar nu zullen er wekelijks drie challenges beschikbaar zijn voor iedereen. Je kunt de tiers echter pas ontgrendelen wanneer je een Battle Pass hebt gekocht.

Ook al heb je alle tiers gehaald, loont het nog steeds om alle challenges te blijven klaren. Dit levert immers weer extra XP op, zodat je sneller in level stijgt. Ook krijg je een beloning in de vorm van een skin als je bij zeven van de tien weken alle challenges weet te behalen.

De challenges van seizoen 5 - week 8

Fortnite

Place Traps (0/10)

Een vrij simpele challenge: plaats tien valstrikken. Dit zijn die platte vierkanten die je vaak vindt door een lootchest te openen of die je uit diverse vending machines kunt halen.

Aangezien je de valstrikken alleen hoeft te plaatsen (bijvoorbeeld op de grond of tegen een muur), hoef je vooral niet naar de beste plekken te zoeken: plaats ze gewoon zo snel mogelijk op een platte oppervlakte. Zorg dat je er in totaal tien plaatst, verdeeld over zoveel potjes als dat je wil.

Search chests in Wailing Woods (0/7)

Vorige week was er nog een kistjeschallenge verspreid over meerdere locaties, maar deze week gaat het weer om één gebied: de Wailing Woods. Je moet in totaal (dus niet in één potje) zeven lootchests openen. In Wailing Woods spawnen deze kistjes vaak op verschillende plekken in het doolhof.

Een handige tip: vanuit de lucht, wanneer je met je parasol naar beneden zweeft, zie je soms al lootchests glimmen. Ook als je in de buurt bent hoor je ze al.

Shotgun Eliminations (0/4) [HARD]

Deze is iets pittiger: dood in totaal vier mensen met een shotgun. Deze wapens zijn niet meer zo sterk als voorheen, maar van dichtbij richten ze nog behoorlijk wat schade aan.

Zoals altijd geldt dat je tegenstanders alleen hoeft te doden met deze wapens. Je kunt hun energiebalk dus alvast leegschieten met andere wapens en dan de laatste knal met een shotgun uitvoeren als je dat makkelijker vindt.

Fortnite Shotgun

Deal damage with a pickaxe to opponents (0/250)

Deze is vooral erg grappig om te doen: de pikhouweel waar je standaard mee uitgerust bent en waarmee je materialen verzamelt, kun je ook gebruiken om schade bij vijanden aan te richten. Ze doden met een pikhouweel is nogal een opdracht, want veel schade doet hij niet en als je tegenstander een geweer heeft ben je zo dood. Richt je dus vooral op zoveel mogelijk schade aanrichten voordat je vermoord wordt, dan moet je de 250 schadepunten in een paar potjes wel bereiken.

Sowieso is het aan te raden deze challenge meteen te doen wanneer je landt. Dan heb je kans dat er nog tegenstanders zijn zonder geweer. Snel uit die bus springen dus en meteen actie ondernemen!

Use a Rift at different spawn locations (0/10)

Dit is een vergelijkbare challenge als die van eerder dit seizoen waarin je door verschillende Rifts moest springen. Nu moet je zorgen dat je tien verschillende rifts vindt (verdeeld over zoveel potjes als dat je nodig hebt) en daar in springen.

Deze zoemende, blauwe portalen schieten je bij aanraking in de lucht, waarna je met je parachute weer op je gewenste plek op de map naar beneden kunt zoeven. Ze zijn overal verspreid op de map dus het moet geen hele pittige uitdaging zijn.

Fortnite

Search between three Oversized Seats (0/1) [HARD]

Elke week is er weer een Battle Star te vinden die pas verschijnt wanneer je er dicht bij in de buurt loopt. Deze week is hij te vinden tussen 'drie erg grote zitplaatsen'. Oftewel tussen het gigantische toilet in FLush Factory, de stoel die de containers vormen in het noordoosten van Flush Factory en de grote houten stoel in het noordwesten van Flush Factory.


Je kunt de Battle Star precies in het midden van die drie 'stoelen' vinden op een kaal stukje grond. Hieronder zie je waar op de map dat precies is. De ster ligt ongeveer waar het blauwe icoontje staat, tussen drie bomen.

Fortnite
Fortnite

Stage 1: eliminate an opponent at Greasy Grove (0/1) [HARD]

Net als vorige week is er nu ook weer een challenge verspreid over meerdere potjes die je naar meerdere locaties brengt. Eerst dood je een vijand in Greasy Grove, waarna duidelijk wordt waar je in het volgende potje iemand moet doden. Simpel genoeg, als je kundig genoeg bent om je tegenstander te doden in plaats van zelf het stof te bijten natuurlijk!

Dit zijn de challenges van Fortnite seizoen 5 - week 8. Veel succes!

Bekijk hier de challenges van de voorgaande weken terug:
Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7

Dit artikel delen:

Lees meer

Rockstar brengt Red Dead Redemption 2-merchandise uit CEO van EA wil betere veiligheid bij toekomstige evenementen
0

Reacties op: Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.