Overzicht
Fortnite skins

Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 5

Sla een golfbal en spring in Rift Portals

Geschreven door Michel Musters op
In dit artikel lees je hoe je alle challenges uit week 5 van seizoen 5 van Fortnite tot een goed einde brengt.

Het vijfde seizoen brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Nieuwe locaties, een compleet nieuwe woestijn in het oost-zuiden van de map, een golfkarretje om in rond te rijden, rifts waar je in kunt springen om ergens boven de map weer terecht te komen... Gelukkig zijn de challenges vrij herkenbaar voor mensen die voorheen al challenges hebben gedaan in Fortnite.

We beschrijven hieronder nog even kort hoe challenges in Fortnite werken, zeker nu het dit seizoen is veranderd.

Hoe werken challenges in Fortnite?

In een heel seizoen verschijnen er elke week, tien weken lang, zeven challenges. In totaal komen er in tien weken tijd dus zeventig challenges beschikbaar. Je hebt de complete tien weken om alle challenges van elke week uit te spelen.

De challenges klaren levert je sterren op die je - indien je een Battle Pass hebt aangeschaft - weer gebruikt om 'tiers' mee te ontgrendelen. Bij elke ontgrendelde tier krijg je cosmetische extra's, screensavers, XP-boosts of andere handige spullen. Er zijn in totaal 100 tiers te klaren, dus hoe meer challenges je voltooit, hoe sneller je daar bent.

Voorheen had je een Battle Pass nodig om alle challenges te doen, maar nu zullen er wekelijks drie challenges beschikbaar zijn voor iedereen. Je kunt de tiers echter pas ontgrendelen wanneer je een Battle Pass hebt gekocht.

Ook al heb je alle tiers gehaald, loont het nog steeds om alle challenges te blijven klaren. Dit levert immers weer extra XP op, zodat je sneller in level stijgt. Ook krijg je een beloning in de vorm van een skin als je bij zeven van de tien weken alle challenges weet te behalen.

De challenges van seizoen 5 - week 5

Fortnite

Search Chests In Junk Junction (0/7)

Je moet in totaal, dus niet in één potje, zeven loot chests openen in Junk Junction. Deze locatie in het noordwesten van de map is niet heel drukbezocht, maar wordt vast wat drukker nu spelers deze challenge proberen te halen. Héél veel chests zijn er overigens niet, dus het wordt flink pittig om er als eerste bij te zijn.

Een handige tip: vanuit de lucht, wanneer je met je parasol naar beneden zweeft, zie je soms al loot chests glimmen. Ook als je in de buurt bent hoor je ze al.

Use Rift Portals (0/3)

Deze challenge is een eitje. Sinds het begin van seizoen 5 zijn er overal op de map 'Rift Portals' te vinden. Deze zoemende, blauwe portalen schieten je bij aanraking in de lucht, waarna je met je parachute weer op je gewenste plek op de map naar beneden kunt zoeven. Wanneer je er in eentje gaat, hoor je een luide knal, dus let op: je kunt er andere spelers mee aantrekken. De rifts zijn overal op de map te vinden en je hoeft er niet drie in één potje te gebruiken, dus dit moet wel lukken.

Fortnite

Eliminate Opponents in a Single Match (HARD) (0/3)

Om deze challenge te behalen moet je drie tegenstanders in één wedstrijd doden. Op zich niet een heel grote uitdaging voor mensen die Fortnite al geruime tijd spelen. Als je ooit bij de laatste tien op het eiland bent geëindigd, is er een dikke kans dat je al wel drie kills op je naam hebt staan.

Deal Damage to Players with a Clinger, Stink Bomb, or Grenade (0/300)

Dit is vergelijkbaar met een eerdere challenge van dit seizoen waarin je met wapens als een granaat of een Stink Bomb spelers moet doden. Hier is het echter de kunst om in totaal 300 punten aan schade te doen. Dat hoeft overigens niet in één enkel potje. Combineer het vooral met de net genoemde uitdaging om twee vliegen in één klap te doden.

Het kan best pittig zijn om tegenstanders te raken met een granaat of ander explosief voorwerp. Wat helpt is om het in gesloten omgevingen, zoals gebouwen of structuren die je hebt gebouwd, te doen.

Hit a Golf Ball from Tee to Green on Different Holes (0/5)

Wanneer je tier 27 hebt bereikt met de Battle Pass van seizoen 5, kun je als emoji het schieten van een golfbal selecteren. Zorg dat je in het menu deze emoji hebt uitgerust (nogmaals, je moet eerst tier 27 bereiken) en ga vervolgens naar Lazy Links in het noorden van de map. Hier heb je negen verschillende holes.

Ga voor een hole staan en selecteer je emoji-wiel om een bal te slaan. Dit vergt wat geduld, omdat je moet experimenteren om het juiste gevoel te krijgen en de bal in of bij de hole te krijgen. Het is daarbij belangrijk dat je de bal vanaf de tee (het gedeelte waar het nummer van de golfbaan bij staat) naar de green (waar de hole is) te slaan. Ook hier geldt dat je het niet in één potje hoeft te doen, maar zorg wel dat je vijf verschillende holes gebruikt om de challenge te behalen.

Fortnite

Follow the Treasure Map Found in Snobby Shores (HARD) 0/1

Elke week is er een schatkaart te vinden die je naar een locatie op de map leidt. Daar vind je een gouden embleem die je moet 'searchen' (zoals je een kistje opent). Doe dat en je hebt de challenge gehaald.

Deze week is de houten schatkaart in Snobby Shores te vinden. Die heb je echter niet nodig, want hieronder op de map zie je al de precieze locatie van het embleem. Die is te vinden in een uithoek van de map, in Haunted Hills. Het embleem vind je daar op het dak van het gebouw links van de grote kerk.

Fortnite
Fortnite

Eliminate Opponents in Shifty Shafts (HARD) (0/3)

Zoals elke week moet je ook drie tegenstanders in totaal (dus niet in één potje) zien te doden op een specifieke locatie. Dit keer is dat Shifty Shafts, de mijnen onder Tilty Towers. Daar zal het vanaf nu druk genoeg zijn met andere spelers die de challenge proberen te halen.

Je kunt er voor kiezen om vanuit de vliegende bus meteen op de locatie te landen. Ga dan meteen naar de onderste regionen van de mijn, waar de beste loot ligt. Je kunt er ook voor kiezen eerst ergens anders te landen en ergens anders goede loot te vinden voordat je naar Shifty Shafts vertrekt. Kies voor jezelf de strategie waar je je het fijnst bij voelt!

Dit zijn de challenges van Fortnite seizoen 5 - week 5. Veel succes!

Bekijk hier de challenges van de voorgaande weken terug:
Week 1
Week 2
Week 3
Week 4

Dit artikel delen:

Lees meer

Square Enix toont nieuwe beelden van The Quiet Man Live om 20:00: PlayerUnknown's Battlegrounds
0

Reacties op: Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.