Overzicht
Fortnite skins

Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 4

Door hoepels springen en je pistool gebruiken

Geschreven door Michel Musters op
In dit artikel lees je hoe je alle challenges uit week 4 van seizoen 5 van Fortnite tot een goed einde brengt.

Het vijfde seizoen brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Nieuwe locaties, een compleet nieuwe woestijn in het oost-zuiden van de map, een golfkarretje om in rond te rijden, rifts waar je in kunt springen om ergens boven de map weer terecht te komen... Gelukkig zijn de challenges vrij herkenbaar voor mensen die voorheen al challenges hebben gedaan in Fortnite.

We beschrijven hieronder nog even kort hoe challenges in Fortnite werken, zeker nu het dit seizoen is veranderd.

Hoe werken challenges in Fortnite?

In een heel seizoen verschijnen er elke week, tien weken lang, zeven challenges. In totaal komen er in tien weken tijd dus zeventig challenges beschikbaar. Je hebt de complete tien weken om alle challenges van elke week uit te spelen.

De challenges klaren levert je sterren op die je - indien je een Battle Pass hebt aangeschaft - weer gebruikt om 'tiers' mee te ontgrendelen. Bij elke ontgrendelde tier krijg je cosmetische extra's, screensavers, XP-boosts of andere handige spullen. Er zijn in totaal 100 tiers te klaren, dus hoe meer challenges je voltooit, hoe sneller je daar bent.

Voorheen had je een Battle Pass nodig om alle challenges te doen, maar nu zullen er wekelijks drie challenges beschikbaar zijn voor iedereen. Je kunt de tiers echter pas ontgrendelen wanneer je een Battle Pass hebt gekocht.

Ook al heb je alle tiers gehaald, loont het nog steeds om alle challenges te blijven klaren. Dit levert immers weer extra XP op, zodat je sneller in level stijgt. Ook krijg je een beloning in de vorm van een skin als je bij zeven van de tien weken alle challenges weet te behalen.

De challenges van seizoen 5 - week 4

Fortnite

Build structures (0/250)

Lang niet iedereen bouwt er lustig op los in Fortnite: Battle Royale. Dat is jammer, want bouwen kan je een flink voordeel opleveren tijdens gevechten, ook al werkt het allemaal net iets langzamer op de console.

Deze challenge houdt in dat je in totaal 250 bouwwerken moet bouwen. Een muurtje hier, een dak daar, voordat je het weet zit je aan de 250. Mocht je nou bijna nooit bouwen, dan motiveert deze challenge je wellicht om het toch eens wat vaker te proberen. Er zal een wereld voor je open gaan.

Natuurlijk mag je hier heel het seizoen over doen en hoef je niet in één enkel potje 250 objecten te bouwen.

Jump through flaming hoops with a shopping cart or ATK (0/5)

Overal in de spelwereld zijn sinds het begin van het vijfde seizoen schansen geplaatst en vanaf deze week zijn daar brandende hoepels aan toegevoegd. Je behaalt de challenge door in totaal (dus niet in één potje) door vijf verschillende brandende hoepels te springen met een winkelwagentje of een golfwagentje.

Het spreekt voor zich dat dit wat betreft de winkelkarretjes makkelijker is om in squads te doen, zodat iemand je vooruit kan duwen, maar de golfkarretjes doen prima dienst wanneer je in je eentje bent.

Er zijn gelukkig meer dan vijf schansen met brandende hoepels te vinden, hier zijn er alvast zes:

 • Ten noorden van Flush Factory, aan de westkant van de berg ten noorden van de fabriek.
 • Ten westen van Lazy Links waar een gat in de grond zit in de vorm van een paraplu. Op de plek waar de hendel van de paraplu zou zitten, is ook een schans.
 • Tussen Stunt Mountain (dat vol met schansen staat, maar geen brandende hoepels heeft) en het noorden van het naamloze binnenvoetbalveld is ook een schans met hoepel te vinden (zie de foto).
 • In het noordwesten van Paradise Palms is een brug over een ravine in het gebied waar de woestijn over gaat in het gras. Ten zuiden van de brug is een schans met brandende hoepel te vinden.
 • Ten zuiden van Lazy Links is een ijstruck met een schans.
 • Ten zuidwesten van het onderste huis van Snobby Shores staat een schans met een brandende hoepel.


Let op: je moet echt met een winkelkar of golfkar door de hoepel gaan, en dus niet vliegend, zoals ondergetekende probeerde op onderstaande foto. Overigens zijn de brandende hoepels heel goed te zien wanneer het nacht is en je ver bovenaf het eiland vliegt. Je kunt wanneer je uit de bus springt dus al een hoepel opzoeken!

Eliminate Opponents in Dusty Divot (0/3) (HARD)

Dusty Divot is sinds seizoen 5 een stuk bosrijker geworden, maar niet meer zo populair als voorheen. Vanaf deze week gaat het er een stuk drukker worden, want een van de challenges is om er in totaal (dus niet per se in één potje) drie vijanden te doden. Moge de beste winnen!

Vergeet niet om meteen bij landing in de diverse gebouwen te gaan. Hier ligt regelmatig loot en staan ook een aantal schatkistjes. Tegenstanders doden gaat een stuk makkelijker met een fijn paars (of zelfs goud) geweer.

Deal damage with Sniper Rifle to opponents (0/500)

Dit spreekt voor zich. Zorg dat je in totaal, dus niet in één potje, 500 punten aan schade doet bij vijanden met een sluipschuttergeweer. Je hoeft vijanden er dus niet per se mee te doden, zolang je maar 500 punten aan schade doet in totaal.

Sniper rifles gebruiken is niet voor iedereen even makkelijk. Zet op de Switch vooral de gyro motion controls aan om zo preciezer te mikken. Ook kan het helpen om in 50v50 of squads te spelen, zodat je meer tijd hebt een sniper rifle te vinden.

Overigens is een van de challenges van de afgelopen weken het uitschakelen van vijanden met sniper rifles, dus als je die nog niet hebt gedaan kun je deze challenges mooi combineren.

Search chests in Flush Factory (0/7)

Heel veel redenen om naar Flush Factory, de toilettenfabriek in het zuiden van de map, te gaan heb je meestal niet. Tot nu dan, want er moet naar zeven kistjes gezocht worden in de fabriek. De loot chests hoef je niet in één potje te halen, maar in totaal.

Een handige tip: vanuit de lucht, wanneer je met je parasol naar beneden zweeft, zie je soms al loot chests glimmen. Ook als je in de buurt bent hoor je ze al. Houd er rekening mee dat het er een drukte van jewelste kan zijn; andere spelers willen deze challenge immers ook halen.

Search between a gas station, soccer pitch, and Stunt Mountain (HARD)

Elke week is er een schatkaart te vinden die je naar een locatie op de map leidt. Daar vind je een gouden embleem die je moet 'searchen' (zoals je een kistje opent). Doe dat en je hebt de challenge gehaald.

De Battle Star die je deze keer moet zien te vinden, bevindt zich tussen het tankstation ten westen van Loot Lake, het voetbalveld ten zuiden van Pleasant Park en Stunt Mountain in het zuidwesten van Pleasant Park. Bekijk de map hieronder voor de precieze locatie.

Ten westen van het tankstation en het noordoosten van Stunt Mountain is wat gras, met wat rotsen in de linkerhoek. Hier kun je de Battle Star vinden, zoals je in onderstaande screenshot kunt zien.

Pistol Eliminations (0/3) (HARD)

De laatste challenge spreekt redelijk voor zich: dood drie vijanden met je pistool, verspreid over zoveel potjes als dat je wilt. Geen shotguns, machinegeweren, granaten of wat dan ook gebruiken dus, alleen pistolen. Je mag vijanden ook eerst verzwakken met andere geweren (desnoods neerhalen in de 50v50- of Squad-modi), zolang je het laatste schot maar met je pistool uitvoert.

Dit zijn de challenges van Fortnite seizoen 5 - week 4. Veel succes!

Bekijk hier de challenges van de voorgaande weken terug:
Week 1
Week 2
Week 3

Dit artikel delen:

Lees meer

Insomniacs Spider-Man wordt wellicht de beste Spider-Man-game ooit Journalist betaalde voor artikel over zelfmoordpoging door Fortnite
3

Reacties op: Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 4

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  garciagarcia

  • 2 augustus 2018 16:07
  Ooooh eitje weer :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • bashnag

  • 2 augustus 2018 17:36
  O weer lekker interessant….

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Battlestar28

  • 5 augustus 2018 13:21
  Waarom wordt dit hier gepost. Lekker belangrijk… Diegene die dit spelen zien dit ook wel ingame.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.