Overzicht
Fortnite skins

Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 3

Kleiduiven schieten en een Launchpad gebruiken

Geschreven door Michel Musters op
In dit artikel lees je hoe je alle challenges uit week 3 van seizoen 5 van Fortnite tot een goed einde brengt.

Het vijfde seizoen brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Nieuwe locaties, een compleet nieuwe woestijn in het oost-zuiden van de map, een golfkarretje om in rond te rijden, rifts waar je in kunt springen om ergens boven de map weer terecht te komen... Gelukkig zijn de challenges vrij herkenbaar voor mensen die voorheen al challenges hebben gedaan in Fortnite.

We beschrijven hieronder nog even kort hoe challenges in Fortnite werken, zeker nu het dit seizoen is veranderd.

Hoe werken challenges in Fortnite?

In een heel seizoen verschijnen er elke week, tien weken lang, zeven challenges. In totaal komen er in tien weken tijd dus zeventig challenges beschikbaar. Je hebt de complete tien weken om alle challenges van elke week uit te spelen.

De challenges klaren levert je sterren op die je - indien je een Battle Pass hebt aangeschaft - weer gebruikt om 'tiers' mee te ontgrendelen. Bij elke ontgrendelde tier krijg je cosmetische extra's, screensavers, XP-boosts of andere handige spullen. Er zijn in totaal 100 tiers te klaren, dus hoe meer challenges je voltooit, hoe sneller je daar bent.

Voorheen had je een Battle Pass nodig om alle challenges te doen, maar nu zullen er wekelijks drie challenges beschikbaar zijn voor iedereen. Je kunt de tiers echter pas ontgrendelen wanneer je een Battle Pass hebt gekocht.

Ook al heb je alle tiers gehaald, loont het nog steeds om alle challenges te blijven klaren. Dit levert immers weer extra XP op, zodat je sneller in level stijgt. Ook krijg je een beloning in de vorm van een skin als je bij zeven van de tien weken alle challenges weet te behalen.

De challenges van seizoen 5 - week 3

Fortnite

Deal damage to opponents in a single match (0/500)

Dit spreekt voor zich: zorg dat je in één enkele wedstrijd 500 punten aan schade doet aan vijanden. Let op: je hoeft hier vijanden niet voor te doden. Elke keer wanneer je een vijand raakt zijn dat al scorepunten.

Bij veel van deze uitdagingen kun je de punten verspreiden over meerdere potjes, maar hier telt het dus alleen wanneer je de 500 punten in één enkel potje haalt.

Use a Launchpad (0/1)

Ook dit spreekt voor zich: vindt een Launchpad (bijvoorbeeld in een kistje, of ergens waar een andere speler er al eentje heeft gebouwd) en spring erop. Dan is de klus al geklaard!

Follow the treasure map found in Flush Factory (HARD)

Elke week is er een schatkaart te vinden die je naar een locatie op de map leidt. Daar vind je een gouden embleem die je moet 'searchen' (zoals je een kistje opent). Doe dat en je hebt de challenge gehaald.

De houten schatkaart is dit keer in Flush Factory te vinden, maar die hoef je niet te zien om meteen naar embleem in kwestie te gaan. Die is op de berg ten zuiden van Salty Springs te vinden. Hieronder hebben we op de kaart een markering geplaatst waar je moet zijn.

Fortnite

Het makkelijkst is om vanuit de vliegende bus meteen op de berg te laden. Het embleem vind je net naast het zandpad tussen het huis op de berg en het houten platform. Zoals je hieronder dus kunt zien. Ga voor het embleem staan en 'search' hem, en je hebt de challenge gehaald.

Fortnite

Search chests in Fatal Fields (0/7)

Elke week moet je ergens anders zeven schatkisten openen en deze week is dat in Fatal Fields. Je moet in totaal (dus niet in één potje) zeven loot chests openen.

Een handige tip: vanuit de lucht, wanneer je met je parasol naar beneden zweeft, zie je soms al loot chests glimmen. Ook als je in de buurt bent hoor je ze al. Loot chests zijn in Fatal Fields vaak in de verschillende schuren te vinden. Houd er rekening mee dat het er een drukte van jewelste kan zijn; andere spelers willen deze challenge immers ook halen.

Shoot a Clay Pigeon at different locations (0/5)

Op diverse plekken op de map zijn schietmachines te vinden die kleiduiven afschieten. Je moet er in totaal (dus niet per potje) vijf vinden, een kleiduif afschieten en vervolgens die duif neerschieten.

De schietmachines zijn te herkennen aan het uiterlijk (zie het plaatje hieronder) en het scorebord wat erbij staat. Er zijn meer dan vijf van deze machines te vinden, onder andere hier:

  • Nabij een caravan vlakbij de rivier ten zuiden van Paradise Palms;
  • Op de verhoging aansluitend ten noordoosten van Loot Lake, net achter de tentjes;
  • Ten westen van Lazy Links, aan het westen van de grote brug;
  • Ten noorden van Lonely Lodge, onderin Wailing Woods;
  • Aan de voet van een heuvel ten westen van Pleasant Park;
  • Ten zuiden van Shifty Shafts en ten noorden van Flush Factory, vlakbij de rand van het eiland naast een grote paraplu.

Het helpt overigens om deze challenge met vrienden in een squad te doen. Eén iemand kan dan de duiven afvuren terwijl jij ze neerschiet.

Eliminate opponents in Haunted Hills (0/5)

Elke week moet je vijf tegenstanders zien te doden op een andere locatie. Deze week is dat Haunted Hills, het spookachtige dorpje met kerken en grafzerken in het noordwesten van de map.

Hier valt verder niet veel over te zeggen, behalve dat je het verspreid over verschillende potjes mag doen. Je hoeft dus niet vijf vijanden in één enkel potje te doden.

Explosive weapon eliminations (0/3) (HARD)

Ook dit spreekt redelijk voor zich. Selecteer een explosief wapen, zoals de rocket launcher of granaat launcher, en zorg dat je er in totaal (dus niet in één potje) drie vijanden mee doodt. Lukt dat, dan heb je de challenge gehaald.

Heb je er moeite mee deze wapens te gebruiken om een vijand te doden, dan kun je naar de 50v50- of squad-modi. Hier gaan vijanden eerst neer wanneer je hun leven leeg laat kopen, waarna je alle tijd hebt om met een explosief wapen het klusje af te maken.

Dit zijn de challenges van Fortnite seizoen 5 - week 3. Veel succes!

Bekijk hier de challenges van de voorgaande weken terug:
Week 1
Week 2

Dit artikel delen:

Lees meer

'Fortnite krijgt snipergeweer dat door muren heen schiet' The Banner Saga 3 is een prachtige afsluiter van een bijzondere serie
0

Reacties op: Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.