Overzicht

Alles wat we weten over de toekomst van Assassin's Creed

Duizelingwekkende planning

Geschreven door Luuc ten Velde op
Ubisoft heeft tijdens een recente presentatie de toekomst van de Assassin’s Creed-reeks uit de doeken gedaan. Mirage, Hexe, Red, Jade en Infinity; door de warboel aan namen zie je door de bomen het bos misschien niet meer. In dit overzicht zetten we alle toekomstige Assassin’s Creed-games uiteen.

Assassin’s Creed zit in een bijzondere positie. Met het afronden van de Origins-saga is de reeks bij een nieuw kruispunt aangekomen. Enerzijds wil Ubisoft terug naar wat de eerste games uit de reeks een groot succes maakten, anderzijds kiest het bedrijf ook een nieuwe richting voor de toekomst. Het gevolg is tal van games, spin-offs en zelfs een Netflix-serie.

Assassin’s Creed Mirage 

Mirage is het eerste puzzelstukje in de toekomst van de reeks. Deze game wordt geprofileerd als een terugkeer naar wat Assassin’s Creed in de begindagen van de franchise zo geliefd maakte. Qua gameplay vertaalt dit zich vooral naar een nadruk op rondsluipen, parkoers en sluipmoorden met het iconische verborgen mes.

Assassins Creed Mirage

De game speelt zich af in de negende eeuw, waarin Bagdad centraal staat als stad om te verkennen. Dit doe je met Basim Ibn Ishaq, een van de kompanen van Eivor uit Assassin’s Creed Valhalla. In deze nieuwe game speel je met een jongere versie van het personage - het gaat dus om een prequel.

Mirage wordt geprofileerd als een kortere game in de reeks die spelers rond de twintig uur vermaak moet bieden. Daarom ligt het prijskaartje met 49,99 euro een stuk lager. Oorspronkelijk zou de game een uitbreiding worden voor Assassin’s Creed Valhalla, waarbij de mechanics van de oudere titels als liefdesbrief moesten dienen, maar dan met de nieuwe technologie die de reeks sinds Origins hanteert. Uiteindelijk heeft men besloten er een losstaand avontuur van te maken. Mirage verschijnt ergens in 2023.

Assassin’s Creed Infinity 

Na Assassin’s Creed Mirage slaat Ubisoft een nieuwe richting in met de populaire reeks. Daar is Assassin’s Creed Infinity voor ontwikkeld, een platform dat dient als specifieke hub om nieuwe Assassin’s Creed-avonturen op uit te brengen. De precieze vorm die dit aanneemt is nog niet bekend, maar we kunnen ons voorstellen dat Infinity gaat lijken op de Animus, waarbij games als Project Red en Project Hexe als DNA ingevoerd worden om de games te spelen. 

Assassin's Creed Infinity

Zo laat uitvoerend producent Marc-Alexis Côté doorschijnen in ieder geval. “Abstract gezien willen we dat Infinity je Animus is”, vertelt Côté in een interview met IGN. “Het is je DNA-verkenner op je desktop. Jij bent het personage in het hoofdverhaal.”

Infinity belooft meer opties te krijgen dan een simpel platform om de nieuwe games op uit te brengen. Deze titel speelt zich af in de hedendaagse tijdlijn van de reeks, waardoor dit onderdeel in toekomstige games niet meer verweven wordt met dat van de personages uit het verleden. Ubisoft is nog vaag over hoe de verhaallijn in hedendaagse tijd precies vorm krijgt en stelt dat deze over de jaren zal evolueren.

Wanneer Infinity verschijnt is nog onduidelijk. Ook is het nog niet bekend waar Infinity op uit gaat komen, al zouden pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S de meest logische keuzes zijn. Een traditionele game is het in ieder geval niet. Het lijkt eerder op een springplank die je brengt naar de verschillende Assassin’s Creed-games die na Mirage verschijnen.

Assassin’s Creed: Codename Red 

De titel die waarschijnlijk als eerste via Assassin’s Creed Infinity gaat uitkomen, draagt momenteel de codenaam Red. Details zijn schaars, maar Ubisoft luistert met dit spel eindelijk naar de smeekgebeden die fans al jaren hebben. De game speelt zich namelijk af in feodaal Japan. In deze openwereld-rpg – de game houdt de huidige gameplaystijl van games als Valhalla en Odyssey aan – kruip je in de huid van een shinobi. Meer details heeft ontwikkelaar Ubisoft Quebec nog niet bekendgemaakt.

assassin's Creed

De ontwikkelaar leverde eerder al Odyssey in 2018 en Freedom Cry, de uitbreiding van Assassin’s Creed 4: Black Flag, af. Ook was de studio verantwoordelijk voor Immortals Fenyx Rising en hielp men bij tal van andere games in de reeks mee als ondersteunende studio.

Assassin’s Creed: Codename Hexe 

Codename Red is niet de enige Assassin’s Creed-game waarmee Ubisoft Assassin’s Creed Infinity wil inrichten. Ook codenaam Hexe is in ontwikkeling, al zijn hier nog minder details over gedeeld. Het gerucht gaat dat de game zich afspeelt in de 16e eeuw en dat de heksenjacht in Europa centraal staat.

Opvallend is dat Hexe mogelijk een andere gameplayrichting heeft dan Codename Red. Waar de titel in feodaal Japan de route van openwereld-RPG inslaat, moet Hexe een andere structuur hebben. Tevens is het de bedoeling dat Hexe pas verschijnt na Red. 

Assassin's Creed Codename Hex

Hexe wordt ontwikkeld door Ubisoft Montreal, de studio achter het leeuwendeel van de vroegere Assassin’s Creed-games. Ook Assassin’s Creed Origins en Valhalla kwamen van deze studio. Clint Hocking is de regisseur van de game en ken je als het brein achter Watch Dogs: Legion, Far Cry 2 en de eerste Splinter Cell-games.

Assassin’s Creed: Codename Invictus 

Hexe is niet de enige titel in de reeks die drastische veranderingen met zich meebrengt. Ubisoft heeft namelijk ook Assassin’s Creed: Codename Invictus aangekondigd, een gloednieuwe multiplayergame. De uitgever geeft toe dat er nog flink gesleuteld wordt aan het concept en zelfs het verdienmodel achter de game ligt nog op de tekentafel. Er wordt gekeken of de game free-to-play uitgebracht kan worden.

Côté is niet alleen daarin heel open, want ook het concept van de game zelf is losjes. Zo speelt de uitgever met het idee om eerdere personages uit de reeks te verzamelen in de multiplayergame. Wanneer Invictus moet verschijnen is onduidelijk – ook de manier waarop is nog in nevelen gehuld, al lijkt het ons logisch om het ook via Infinity uit te brengen.

Assassin’s Creed: Codename Jade 

Assassin’s Creed: Codename Jade is de laatste game in de reeks die op zijn minst een projectnaam heeft. Dit is een mobiele game die zich afspeelt in het oude China. Ook dit is een openwereld-rpg, maar dan voor mobiele platformen. Een korte trailer met in-engine-beelden doet vermoeden dat de gameplay vergelijkbaar is met games als Assassin’s Creed Valhalla. Zo zien we een gevleugelde kompaan van de nog naamloze sluipmoordenaar rondvliegen en zien we de Assassin zelf van een hoog gebouw duiken middels de traditionele leap of faith. Een releasedatum voor Jade is er nog niet.

Assassins Creed

Assassin’s Creed-projecten voor Netflix 

Jade is niet de enige Assassin’s Creed-game die voor mobiele platformen verschijnt. Er is ook nog een mobiele titel in ontwikkeling die naar Netflix’ mobiele gameplatform komt. Details zijn echter nog zeer schaars. Netflix belooft alleen dat de mobiele game abonnees de mogelijkheid geeft om nog zich nog verder te verdiepen in het universum van Assassin’s Creed.

Het is niet gek om te denken dat deze titel samenhangt met de live-actieserie die in 2020 wereldkundig werd gemaakt door de streamingdienst. Netflix gaat namelijk meerdere series maken rondom de gamereeks, waarvan de eerste een live-actieserie is. Wanneer deze zich afspeelt of wanneer deze verschijnt, is nog niet bekendgemaakt. Hetzelfde geldt voor de mobiele game.

Dit artikel delen:

Lees meer

Silent Hill-filmregisseur claimt dat er meerdere games in de maak zijn Call of Duty: Modern Warfare 2-trailer richt zich op pc-versie
40

Reacties op: Alles wat we weten over de toekomst van Assassin's Creed

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  coola

  • 8 oktober 2022 12:35
  De toekomst voor AC fans van het eerste uur zijn in iedergeval rooskleurig. Echt een mooie tijd om fan te zijn van deze prachtige franchise. Wat ik vooral zo mooi vind is dat alle media, de games , de boeken, comics, film en komende series allemaal in de zelfde canon zitten.

  Overigens hoop ik dat ze met Red een Anime filter over de game zetten. Ondere omdat dat een awesome stijl is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Roolio

  • 8 oktober 2022 12:43
  @coola
  Hoe doe je dat toch steeds? Altijd de eerste reactie bij een AC artikel. Als een soort portier.
  Je bent echt de fan onder de fans. Dat is niet vervelend bedoeld.
  'Game on!' hoef ik niet tegen jou te zeggen :)
  Geniet er van!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 8 oktober 2022 13:47
  @Roolio

  Thja meestal gewoon toeval. Of ik heb een zesde zintuig :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Smallie

  • 8 oktober 2022 20:01
  @Roolio
  Ik heb niets met AC en klik deze artikelen alleen aan om te kijken of Coola al gereageerd heeft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 8 oktober 2022 21:19
  @Smallie Je bent een echte fan dus van coola :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Roolio

  • 8 oktober 2022 21:38
  @Smallie
  Hahaha, ik dus ook :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Smallie

  • 9 oktober 2022 16:44
  @Roolio Coola is wel een beetje m’n guilty pleasure ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Bteqq

  • 8 oktober 2022 13:28
  @coola

  Ik heb je laatst niet gehoord over Ubisofts Piratenspel? Hoe sta je daar tegenover? Is het iets?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 8 oktober 2022 13:51
  @Bteqq

  Ik weet het niet aan een kant lijkt mij awesome en de game ziet er grafisch goed uit ( maar ja dat ben ik ook gewend van ubisoft, als al nagaat dat AC Jade ingame beelden laat zien en niet onder doet voor Switch gfx op een laten we zeggen Samsung galaxy s21 dan weet je gewoon ubisoft weet hoe ze mooie games moeten maken) maar de focus op Multiplayer schrikt mij af.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Bteqq

  • 8 oktober 2022 18:05
  @coola

  Ja naja het grafische maak ik me ook zeker niet druk om, maar meer (gebrek aan) verhaal, focus op Multiplayer inderdaad… we gaan het zien!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 8 oktober 2022 21:18
  @coola een Anime filter op de AC reeks en dan met name Red, dus als je op je paard zit en sneller wilt gaan dat er rook uit ze reet komt.

  Of als je als shinobi je zwaard trekt dat er vlammen vanwege het snel trekken van je zwaard verschijnen.

  :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ronnyp

  • 8 oktober 2022 13:32
  Ik heb laatst wel ff gelachen dat die in China een mobile game is, laten ze eerst een mooie trailer zien en dan blijkt het een mobile game te zijn fuck Ubisoft!

  Ik ga ff afwachten wat die in Japan gaat doen en mischien die ene met die basim maar ik hou mijn verwachtingen bar laag want het is ubisoft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • CilPhollins

  • 8 oktober 2022 13:43
  @Ronnyp Wat een figuur he die unisoft man man man !

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  mightybundy

  • 8 oktober 2022 16:03
  De toekomst van Ubisoft. Alles op 1 game gooien en hun andere potentiele IP's links laten liggen. It was nice knowing you Splinter cell en Rayman.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 8 oktober 2022 16:10
  @mightybundy

  Das verre van waar. PoP komt hoe dan ook terug zelfde geldt voor Sam Fisher. Alleen rayman krijgt onterecht weinig aandacht. Ubisoft zet geld op veel ips

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  mightybundy

  • 8 oktober 2022 19:50
  @coola ik hoop oprecht dat deze IP's weer leven krijgen en ook true to its core blijven. AC Mirage laat zien dat ze bereid zijn om games terug te brengen naar hun originals. Ik hoop alleen dat dit correct gedaan wordt.

  Ik was vroeger dol op veel Ubisoft games. Ik heb onlangs nog de originele Splinter Cell gespeeld. Hopelijk zal de nieuwe SC veel op Chaos Theory lijken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 8 oktober 2022 21:21
  @coola Het zou ze sieren een nieuwe Prince of Persia uit te brengen in plaats van een weer een remake.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 8 oktober 2022 23:25
  @coola

  Ja die 2 komen terug met remakes van de eerste. De eerste splinter cell en de eerste in de Sands of time trilogy.
  Ik had liever gezien dat ze het hadden gedurft om weer eens echt te komen met een nieuwe. Nu voelt het voor mij toch alsof ze die ips niet echt een kans willen gunnen dus ze maken maar wat wat al bestond. En vooral PoP heb ik het gevoel in de beelden die we al zagen dat het geen toevoeging wordt. Als men het dan had aangepakt als FF7 remake. Originele verhaallijn met veel twists en veranderingen her en der. Voor mij de beste remake ooit.en ik vrees dat PoP en SC dat nooit gaan halen.
  Liever zie ik een nieuwe gewaagde 2D prince of persia. Een echte prince of persia 3.
  Of een 3D remake van de echte eerste prince of persia game.
  Waarbij je dus uit de kerkers ontsnapt om je geliefde te redden binnen een bepaalde tijd( een uur is voor 3D misschien kort maar iets wat een vergelijkbare constante rush behoud zou wel goed zijn).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Agent 4125

  • 8 oktober 2022 18:28
  @mightybundy Makkelijk geld verdienen met uitgemolken en afgeraffelde producten, dat is helaas de core business.

  Met de schandalige ontwikkeling van Beyond Good and Evil 2 als absoluut dieptepunt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  The_Stifmeister

  • 9 oktober 2022 11:38
  @Agent 4125
  Amen. Die showcase met 25 nieuwe AC games. Zo creatief en origineel, Ubisoft, bravo.

  Uitgekauwde en uitgespuugde kliekjes. Als je daar nog enthousiast van kan worden..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.