Overzicht
Fortnite

Alles wat we tot nu toe weten over de mysterieuze komeet in Fortnite: Battle Royale

Wat staat de Fortnite-spelers te wachten?

Geschreven door Bob van der Laan op
Al een tijdje spookt er een complottheorie rond dat er een komeet zal inslaan in de Battle Royale-map van Fortnite en de stad Tilted Towers gaat wegvagen.

Update: Fortnite-spelers hebben allerlei tv's ontdekt waarop een noodoproep vertoond wordt. Op de televisie's wordt een lama afgebeeld, zoals in deze screenshot te zien is. Het Twitter-kanaal van Fortnite vertoont tevens deze afbeelding. De kans is groot dat er binnenkort meer bekend wordt over de veranderingen voor Fortnite: Battle Royale. Het huidige seizoen loopt namelijk nog tot 30 april.

De nieuwste 3.6-update voor Fortnite: Battle Royale geeft meer hints weg over de mysterieuze veranderingen. Spelers hebben namelijk UFO's ontdekt in de lucht. Tevens is er een dak van een gebouw te vinden met borden over de komeet, UFO's en is er eentje waarop 'Today' doorkruist is en 'Tomorrow' hieronder geschreven is.

Dataminers denken overigens dat er een nieuwe modus wordt toegevoegd en dat er meteoren op de map landen met items. Epic heeft vooralsnog nog niks aangekondigd omtrent een nieuwe modus of eventuele veranderingen.

Fortnite

Wat is er aan de hand?

De afgelopen dagen is er een komeet zichtbaar in de lucht van Fortnite: Battle Royale zichtbaar. Op 20 maart verscheen er voor het eerst een lichtbol in de lucht van Fortnite: Battle Royale. Fans speculeren wat de komeet, die steeds dichterbij lijkt te komen, precies aanduidt. In eerste instantie werd gedacht dat het om een 1 april-grap zou gaan, maar op die datum is niets gebeurd, terwijl de komeet nog wel zichtbaar is in de spelmodus.

Sommige spelers hopen dat het neerstorten van de komeet de map compleet gaat veranderen, terwijl anderen denken dat de komeet op Tilted Towers gaat vallen. Deze locatie bevat de meeste loot van de gehele map en trekt de meeste spelers aan, waardoor veel spelers naar dezelfde locatie gaan en het spelersaantal al vroeg daalt tijdens een potje. Sinds de introductie van Tilted Towers in januari 2018 is er veel commotie onder de Fortnite: Battle Royale-community.

Morscode

Sinds het verschijnen van de komeet begonnen controllers van spelers zomaar uit het niets te trillen. Volgens het Twitter-account van Fortnite ging het om een bug, maar op 1 april kwam Redditor vigilancefoetracer met een bericht dat de vibratie van de controllers geen toeval was en daadwerkelijk iets betekent. De Redditor wachtte geen moment en vertaalde het getril om tot morsecode. Uit deze ontcijfering kwam het bijzondere bericht 'SOS D 5 418'.

Het eerste deel van de morsecode komt het internationaal noodsignaal 'Save Our Souls' naar voren, gevolgd door D 5. Fans vermoede dat dit staat voor de coördinaten D-5 in de Battle Royale-map en heel toevallig bevindt zich op deze locatie Tilted Towers. Verder bevat de code het cijfer 418, wat kan staan voor april 2018 of 18 april.

Naast vigilancefoetracer ging ook Redditor justscrollingtrough aan de slag met de controller-vibraties. De beste gebruiker kwam uit op een groot kruis in het midden van de map met twee keer de letter T.

Telescopen

Zonder enige aankondiging voegde Epic Games op verschillende locaties telescopen toe aan de Battle Royale-map van Fortnite. Vele spelers speculeren dat dit gedaan is om de komeet te kunnen bekijken, maar Epic heeft over de toevoeging van telescopen niets te vertellen.

Spelers kunnen de telescopen niet gebruiken en als er op de lens ingezoomd wordt valt er ook niets te zien, behalve het feit dat de telescopen allemaal naar boven staan gericht.

Er zelfs is een foto van de komeet beschikbaar. Deze heeft een gebruiker op Reddit gevonden in de code van het spel.

Polen

In een andere theorie komt het land Polen naar boven. Vele mensen geloven dat de Fortnite: Battle Royale-map gebaseerd op de vorm van het land uit Midden-Europa.

Dit vanwege het feit dat Epic Games in 2007 de Poolse ontwikkelstudio People Can Fly, bekend van de shooter Painkiller, overnam, wat later Epic Games Poland genoemd zou worden. Een van de oprichters van deze studio is Andrzej Poznanski, een naam die voor deze theorie erg belangrijk is. Poznanski richtte in 2012 de ontwikkelstudio The Astronauts op na banden met Epic Games te hebben verbroken.

Door naar de onderstaande vergelijking te kijken is te zien dat de Poolse stad Poznań en Tilted Towers uit Fortnite bijna op dezelfde locatie liggen. Als theorie hebben speler bedacht dat Tilted Towers door een komeet van de kaart wordt gevaagd als symbool van de scheiding tussen Poznanski's Epic Games Poland en Epic Games.

Battle Pass Season 3

Het derde seizoen van Fortnite: Battle Royale staat compleet in het teken van de ruimte en in de Battle Pass-tiers zijn verschillende items te vinden die de complottheorie rond de komeet alleen nog maar meer aandikken.

Spelers die een Battle Pass aangeschaft hebben kunnen verschillende in-game items vrijspelen die te maken hebben met de ruimte. Zo zijn er drie personages met een ruimtepak, meerdere blings die te maken hebben met de ruimte, een raket-emote en tegen het einde van de Battle Pass komen we een explosie-emote en dinosaurus-banner tegen.

Fortnite

Tot slot

Epic Games heeft nog een reactie gegeven op alle theorieën en het is voor de Fortnite: Battle Royale-spelers dus maar afwachten wat er allemaal te wachten staat. Dit artikel houden we up-to-date met alle laatste informatie over de mysterieuze komeet.

Dit artikel delen:

Lees meer

Speedrunner zet record voor uitspelen van Mike Tyson's Punch-Out!! met blinddoek Microsoft gaat actie ondernemen tegen fanversie van Halo Online
5

Reacties op: Alles wat we tot nu toe weten over de mysterieuze komeet in Fortnite: Battle Royale

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  HunterSeeker

  • 5 april 2018 21:31
  hier hou ik vang, niks aankondigen en iedereen flink laten speculeren. en een eventuele aanpassing aankondigen door een grafische gebeurtenis in het spel zelf. erg cool :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • SevenEight

  • 25 april 2018 18:12
  Inderdaad erg tof om zoiets te creëren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Excalibur82

  • 25 april 2018 19:55
  Gaan we nou elke dag een bericht plaatsen over Fortnite of PUBG?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jurry1984

  • 26 april 2018 10:09
  @Excalibur82 Lees je het toch niet zeurpiet

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Cjn2

  • 26 april 2018 10:05
  Hoe hou je je publiek geïnteresseerd. Nou, zo dus! Top game!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.