Overzicht
Operation Shifting Tides

Alles over het nieuwe seizoen van Rainbow Six Siege

Operation Shifting Tides

Geschreven door Cody van den Bogert op
Het vierde jaar van Rainbow Six Siege staat voor de deur en daarmee komt het derde seizoen, genaamd Operation Ember Rise, tot zijn einde. Ontwikkelaar Ubisoft heeft inmiddels onthuld dat het vierde seizoen de naam ‘Operation Shifting Tides’ krijgt. Het vierde seizoen introduceert wederom twee nieuwe speelbare Operators en een vernieuwde map.

Rainbow Six Siege ligt al vier jaar in de winkels, maar Ubisoft blijft de game trouw bijwerken. Zo besteedt de ontwikkelaar veel tijd aan het zorgen voor een goede variatie in maps en worden er regelmatig nieuwe Operators aan de team based shooter toegevoegd. Dit gebeurt elke drie maanden en deze keer wordt er voor het eerst een Sniper aan de game toegevoegd.

Kali

Het volgende seizoen, Shifting Tides, introduceert de Indiaanse aanvaller genaamd Kali. Als hoofd van een Indiase huurlingengroep beschikt de vrouw gemiddelde snelheid en armor, beide met een waarde van twee. Nieuwe Operators houden de game vers en houdt de meta van de game in beweging. Dit is zeker het geval bij deze nieuwe vrouwelijke superheld. Kali biedt spelers een compleet nieuwe ervaring, ze is namelijk bewapend met de CSRX 300, de allereerste bolt-action sniper rifle van Rainbow Six Siege.

Een kogel door het hoofd is direct einde verhaal en wanneer spelers in hun torso worden geraakt zijn ze direct neer. Mensen die ervoor kiezen om met deze nieuwe Operator aan de slag te gaan, doen er goed aan om zich op de achterlinie van het gevecht op te stellen. Wanneer iemand wordt neergeschoten door de sniper van Kali, draait dit persoon automatisch de richting op van impact. Wat Rainbow Six Siege onder andere speciaal maakt is dat er gaten in muren geschoten kunnen worden. Zo’n gat is perfect om de loop van de CSRX 300 doorheen te leggen en ongezien iemand van kant te maken.

Verder beschikt de vrouw over een explosieve anti-gadget launcher, dit wapen is in staat om gadgets en apparatuur van tegenstanders onschadelijk te maken. De kogels van deze launcher zijn zelfs in staat om gepantserde muren te penetreren. Tot slot heeft Kali SMG als secondair wapen, met behulp van dit wapen maakt de speler in close combat ook een kans, want een quick scope zit er niet in met dit zware jachtgeweer.

Wamai

Zoals gebruikelijk wordt er ook een verdedigende Operator aan de game toegevoegd, deze keer gaat het om Keniaanse man genaamd Wamai die beschikt over bedrieglijk apparatuur. Wamai werkt voor de Keniaanse anti-terroristen eenheid en is momenteel in dienst van Kali. Wamai maakt gebruik van het Mag-net-systeem (Neutralizing Electronic Targeting System). Dit is een schijf die alles wat van metaal gemaakt is naar zich toetrekt en vervolgens laat ontploffen. Elke Mag-net kan slechts één granaat laten ontploffen, daarna blaast de schijf zichzelf op. Dit attribuut kan zorgen voor interessante gevechtsmomenten en biedt een nieuw soort veiligheid aan de verdedigende partij. Aanvallen van vijandige Operators kunnen nu tegen hun worden gebruikt door de schijf zo tactisch mogelijk op te hangen.

Qua statistieken is Wamai lekker veelzijdig, de man scoort op Speed- , Armor- en Difficulty-waarde overal twee. De Keniaan heeft in veel opzichten wat weg van Jager en biedt dus variatie op wellicht het meest gebruikte personage in Rainbow Six Siege. Bewapend met een AUG A2 of de MP5K is de Keniaan heer en meester in de kleine ruimtes en zijn inzetbare schild biedt spelers de optimale protectie van kogels en granaten. Bij secondaire wapens beschikt Wamai over een Keratos .357-pistool.

Vernieuwde map: Theme Park

Shifting Tides voegt ook een nieuwe map toe aan Rainbow Six Siege, althans, een vernieuwde map. Theme Park was al eerder speelbaar, alleen konden spelers toen niet zoveel zien in het attractiepark. De terugkerende map is nu speelbaar in het daglicht en is op een aantal plekken aangepast. Het is bijvoorbeeld niet meer mogelijk om vanaf de Dragon Stairs helemaal naar beneden te kijken. Verder zijn er een aantal extra muren aan de map toegevoegd wat voor meerdere kleine kamers zorgt in plaats van één grote ruimte.

Theme Park keert bij de start van het vierde seizoen terug in de ranked play-roulatie. Dit gaat ten koste van Skyscraper, deze map gaat tijdelijk de kluis in en wordt wellicht vernieuwd om later weer terug te keren.

Dit artikel delen:

Lees meer

In gesprek met Ohmori en Masuda over Pokémon Sword en Shield Reload: Star Wars: The Force Unleashed
0

Reacties op: Alles over het nieuwe seizoen van Rainbow Six Siege

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.