Overzicht

Alle games die Kerstmis vieren op een rijtje

All I Want for Christmas zijn kerstevents

Geschreven door Bob van der Laan op
De Kerstmis-gekte kom je niet alleen in de winkelstraat tegen. Ook in gameland wordt het feest gevierd met speciale evenementen. Hieronder vind je alle games die

Fifa 18 - FUTmas

Deze maand bracht EA het zogeheten 'FUTmas' weer terug naar Ultimate Team. Hierbij kunnen spelers door middel van Squad Building Challenges tot en met 24 december elke dag drie speciale spelers vrijspelen. Elke dag tellen de uitdagingen af met de rugnummers van spelers totdat de FUTmas Countdown op 24 december eindigt met Squad Building Challenges voor spelers met de rugnummers 3, 2 en 1. Hiernaast zijn er wekelijkse doelstellingen te voltooien en speciale kersttenues te verdienen.

Fortnite - Survive the Holidays

Epic Games viert de kerst met een nieuwe update voor Fortnite. De ontwikkelaar voegt met een kerstupdate onder andere nieuwe wapens toe aan het spel. De update brengt de Battle Royale-modus helemaal in de kerstsfeer.

Om te beginnen heeft Epic Games bijvoorbeeld de Battle Bus omgetoverd tot een kerstcadeau. De bus is versierd met kerstlampjes en de luchtballon is vervangen door een grote kerstman. Op de map kunnen spelers bij speciale kerstbomen minimaal twee kisten vinden met loot en zijn de Supply Drops veranderd in gezellige kerstpakketten. Ook zijn de bosjes, waar spelers in kunnen veranderen, versierd met kerstlampjes, zijn er nieuwe outfits te verdienen en is er een heus sneeuwballenkanon toegevoegd.

Verder zijn vier nieuwe Heroes naar de coöperatieve modus Save The World gebracht. Er kan nu gespeeld worden als Sarah Claus, een Alchemist, Blitzen BASE Kyle, een Warden, Snow Stalker Jonesy, een Demolisher en Fragment Flurry Jess, een Reclaimer. Er zijn tevens twaalf nieuwe wapens beschikbaar, waaronder snipers. Fanatieke spelers van Fortnite hebben dus een hoop te doen deze feestdagen.

Grand Theft Auto 5 - Festive Surprise

Ook dit jaar heeft Rockstar Games de Festive Surprise-kerstupdate uitgebracht voor GTA Online. Dankzij de update kunnen spelers gratis Kerst-content krijgen door simpelweg in te loggen. Ook zijn er kerstbomen te vinden in Los Santos en in de gebouwen die spelers bezitten. Vorig jaar gaf Rockstar extra geld of speciale kledingstukken cadeau aan de spelers, en dit jaar kun je wederom een hele foute kersttrui uitzoeken.

In de kledingwinkels kunnen spelers gratis kerstkleding aanschaffen, zoals speciale Masks, Costumes, Bodysuits, Tops, Pants, Scarfs, Hats en Elf Shoes. Ook wordt er weer sneeuw verwacht in GTA Online. Wanneer die sneeuw precies komt is nog niet bekend. Wel weten we dat spelers weer de kans krijgen de speciale feature te gebruiken om sneeuwballengevechten te houden.

Call of Duty: WW2 - Winter Siege

Activision viert van 8 december tot en met 2 januari 2018 de kerstdagen met het speciale evenement Winter Siege. Tijdens deze periode krijgt de Headquarters een winterthema met sneeuw, kerstbomen en -verlichting. Captain Butcher fungeert als nieuwe Quartermaster en dropt nieuwe items , waaronder cosmetische items die ook met de wintermaanden te maken hebben, maar tevens varianten op wapens en compleet nieuwe wapens als de Trench Knife, Ice Pick en Gewehr 43. De wapens zijn echter ook te verdienen met in-game uitdagingen.

De modus Gun Game, bekend van eerdere Call of Duty-games, keert tevens terug. Tot slot wordt ook de Winter Carentan-map toegevoegd die voor alle spelers beschikbaar komt, in plaats van alleen voor bezitters van de season pass.

Friday the 13th: The Game - Holiday Events

Tijdens de kerst zijn er allerlei evenementen te vinden in Friday the 13th: The Game. Ontwikkelaars Gun Media en IllFonic hebben de levelcap is verhoogd naar 150 en Jason en de counsellors hebben nieuwe skins gekregen.

Tussen 23 december en 2 januari krijgen alle spelers dubbele customisation points, waarmee versies van Jason Voorhees en perks voor personages kunnen worden aangeschaft. Tot 23 december is er een hogere kans om rare of epic rolls te krijgen en tussen 23 en 27 december hebben spelers extra kans op audiotapes van Pamela Vorhees en Tommy Jarvis.

Overwatch - Winter Wonderland

Het Winter Wonderland-evenement van Overwatch is begonnen. Blizzard heeft een sfeervolle trailer rondom het event uitgegeven.

Tijdens dit evenement, dat tot 1 januari 2018 loopt, kunnen spelers legendarische skins verdienen die zijn toegespitst op de feestdagen. Er zijn zeven legendarische skills voor Bastion, Ana, Hanzo, Junkrat, Roadhog, Sombra en Soldier 76. Daarnaast worden er twaalf skins van het Winter Wonderland-event van vorig jaar toegevoegd. Deze zijn met voor credits dan gebruikelijk te koop.

Naast nieuwe skins, emotes, icons en sprays worden de maps King's Row, Hanamura en Black Forest aangepast om in de kerststemming te komen.

Pokémon Go - Holiday 2017

Niantic heeft ook dit jaar weer een kerstevenement toegevoegd aan Pokémon Go. Tijdens de kerstperiode kunnen spelers wederom de Pikachu met kerstmuts, een zeldzame versie van de pokémon, proberen te vangen. Nieuw is dat spelers dit jaar ook de kans hebben om de feestelijke Pikachu uit te broeden. Daarbij kunnen ze Raichu met een kerstmuts krijgen door deze speciale Pikachu te laten evolueren.

Verder brengt Niantic twintig nieuwe water- en ijs type Pokémon uit de derde generatie naar de game. Spelers kunnen nu onder andere Relicant, Snorunt, Sharpedo, Feebas en Milotic tegen komen in Pokémon Go. Hiernaast komt ook nog de legendarische water- pokémon Kyogre naar het spel.

Ook krijgen spelers tot en met 25 december elke dag een Egg Incubator door in de PokéStop de Photo Disc te laten spinnen en zijn er speciale items zoals Lure Modules, Star Pieces, en Super Incubators beschikbaar die 30 minuten lang extra Stardust geven. Vanaf 25 december tot en met 4 januari zullen er Premium Raid Passes worden uitgedeeld.

Splatoon 2 - Champagne Gun

Speciaal voor de kerst wordt er een nieuw wapen toegevoegd aan Splatoon 2. Nintendo heeft bekendgemaakt dat het een pistool brengt in de vorm van een champagnefles genaamd de Squeezer, die te koop zal zijn in de lokale winkel. Als secundaire aanval kent het de Spalsh Wall en de speciale aanval heet de Sting Ray.

The Elder Scrolls Online - New Life Festival

Tot en met 2 januari kunnen The Elder Scrolls Online-spelers het kerstfeest vieren in The Elder Scrolls Online met het New Life Festival. Tijdens het evenement krijgen alle spelers een XP-boost en zijn er negen verschillende kerst-quests aan te nemen. Hiermee kunnen spelers steeds een speciaal kerstcadeau verdienen.

Verder zijn er nog nieuwe achievements vrij te spelen en verschillende andere evenementen in het spel.

Dit artikel delen:

Lees meer

De top 10 van 2017 van Ron en Erik - Gamer.nl Podcast 152 Het ideale boerenleven in Story of Seasons: Trio of Towns
8

Reacties op: Alle games die Kerstmis vieren op een rijtje

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Cjn2

  • 24 december 2017 15:00
  Je vergeet World of Warcraft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • darkmanwls

  • 24 december 2017 15:01
  Waar is world of warcraft?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Aces-82

  • 24 december 2017 20:08
  Gears of war4

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • _insanity_

  • 24 december 2017 21:54
  Destiny 2: The Costing

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Gekke Dirkie

  • 25 december 2017 05:09
  Christmas Lemmings?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • darkmanwls

  • 25 december 2017 09:09
  Als je t artikel "ALLE games die Kerstmis vieren op een rijtje" noemt, dan moet je ze ook allemaal noemen. Er missen er nogal wat.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Shadow

  • 25 december 2017 12:13
  Jazz Jackrabbit? World of Warcraft?

  Wat is dit nou weer voor een kut lijst.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ShadowKiller

  • 26 december 2017 00:26
  "Alle" games. Meer 25% van de games die kerst vieren.
  Guild Wars 2: Wintersday

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.