Overzicht

Al het nieuws van de PlayStation 5-presentatie verzameld

Neem een kijkje naar de console(s) en eerste games

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Donderdagavond heeft Sony een hoop games en het uiterlijk van de PlayStation 5 getoond. Hieronder zie je alle aankondigingen op een rijtje.

Uiterlijk PlayStation 5 onthuld, krijgt ook versie zonder diskdrive

Sony heeft het uiterlijk van de PlayStation 5 onthuld tijdens de livestream vanavond.

De console heeft net als de DualSense-controller zwarte en witte kleuren. De console lijkt in het midden iets smaller dan aan de boven- en onderzijde. Daarbij lanceren er twee versies van de console: eentje met diskdrive en eentje zonder. De diskdriveloze PS5 laat spelers games alleen digitaal afspelen. Het is nog niet bekend of er een verschil in prijs zit tussen de consoles.

Lees verder

PlayStation 5

Guerrilla Games onthult Horizon: Forbidden West

Guerrilla Games heeft Horizon: Forbidden West voor de PlayStation 5 onthuld.

In Forbidden West gaat Aloy op reis naar de futuristische Amerikaanse frontier, waar ze de aanwezige wezens probeert te redden van de ondergang. De trailer toont diverse landschappen met beesten, robotdino's en onderwateromgevingen.

Horizon: Forbidden West verschijnt voor de PlayStation 5. Een releasedatum is nog niet bekend.

GTA 5 komt naar PlayStation 5

GTA 5 komt in 2021 naar de PlayStation 5. Dat kondigde Rockstar aan tijdens het PlayStation 5-evenement.

GTA 5 voor de PS5 is 'uitgebreider' en 'verbeterd', maar hoe zegt Rockstar Games nog niet. GTA Online wordt ook ondersteund. Spelers die de game nu op de PlayStation 4 bezitten krijgen elke maand 1 miljoen dollar tot de game uitkomt.

GTA 5 verscheen in 2013 voor het eerst op de PS3 en Xbox 360. De game kwam ook naar de huidige consoles en pc.

GTA 5 voor de PlayStation 5 lanceert in 2021.

Spider-Man: Miles Morales komt deze feestdagen uit voor PS5

Marvel's Spider-Man: Miles Morales is in de maak voor PlayStation 5. Dat werd op Sony's PS5-persconferentie onthuld.

Lees verder

Polyphony Digital onthult Gran Turismo 7

Polyphony Digital heeft Gran Turismo 7 onthuld. De game is in ontwikkeling voor de PlayStation 5.

De studio meldt dat de game volledig is gebouwd voor de PlayStation 5, inclusief zeer realistische tuning-opties. De game heeft ook een uitgebreide campagne.

Een releasedatum voor Gran Turismo 7 is nog niet bekend.

Ratchet & Clank: Rift Apart onthuld voor PS5

Tijdens de PlayStation 5-presentatie vanavond is Ratchet & Clank: Rift Apart onthuld.

De game gebruikt de SSD-schijf van de PlayStation 5 om spelers door scheuren in de ruimte naar nieuwe dimensies te laten reizen. Naast de onthullingstrailer werd ook gameplay getoond. Een releasedatum is nog niet bekend.

Lees verder

Resogun-maker kondigt Returnal aan

Resogun-maker Housemarque heeft Returnal onthuld. De game komt naar de PlayStation 5.

Returnal is een sciencefictiongame waarin de hoofdpersoon haar eerste moment op een andere planeet constant opnieuw beleeft, waaronder haar dood door de aanval van een mysterieus wezen. Verder bestaat de gameplay uit schieten vanuit een third-person perspectief.

Returnal heeft nog geen releasedatum.

Square Enix komt met actie-rpg Project Athia voor PS5

Square Enix werkt aan de actie-rpg Project Athia voor PlayStation 5, zo werd vanavond onthuld.

De actie-rpg draait om een vrouwelijk hoofdpersonage die haar omgeving kan beïnvloeden en gebruiken in gevechten. Het spel komt voor zover bekend exclusief op PlayStation 5 uit.

Lees verder

Hitman 3 verschijnt in januari 2021

Warner Bros. kondigt Hitman 3 aan. De game verschijnt in januari 2021 voor de PlayStation 5 en PlayStation 4.

Hitman 3 moet het laatste deel van de reboot-trilogie en Agent 47's 'meest persoonlijke deel' tot nu toe worden. In de filmische trailer is de protagonist in een bos te zien en worden enkele gameplaybeelden van een level in Dubai getoond.

Hitman 3 verschijnt in 2021 voor de PlayStation 5 en PlayStation 4. Andere platformen zijn nog niet bekend.

Sackboy: A Big Adventure in ontwikkeling voor PS5

Sackboy: A Big Adventure is vanavond aangekondigd voor PlayStation 5.

De platformer met het hoofdpersonage uit de LittleBigPlanet-reeks wordt ontwikkeld dor Sumo Digital. Het spel lijkt daarbij de focus te leggen op coöperatieve gameplay voor maximaal vier personen. De game kan echter ook alleen worden gespeeld.

De LittleBigPlanet-games blonken ook uit in coöperatieve gameplay. Dat waren echter 2D-platformers, terwijl Sackboy: A Big Adventure een 3D-platformer is. Een releasedatum voor de PS5-game is er nog niet. Hieronder is de eerste trailer te zien.

Demon's Souls-remake voor PlayStation 5 aangekondigd

Sony heeft tijdens zijn livestream vanavond een remake van Demon’s Souls onthuld voor PlayStation 5.

Het is nog niet bekend wanneer de remake precies uitkomt. Wel blijft het spel exclusief voor PlayStation. Het spel is geheel opnieuw opgebouwd en krijgt een nieuwe 'Fractured Mode'. Spelers kunnen daarbij kiezen tussen twee grafische modi: eentje gericht op graphics en eentje op framerate.

Lees verder

Capcom onthult Resident Evil: Village

Capcom heeft Resident Evil: Village aangekondigd tijdens het PlayStation 5-evenement.

Village is het achtste deel in de franchise en bevat onder andere Chris Redfield uit de originele game. De game draait om Ethan Winter die naar een koudLouisiana reist om zijn vermiste vrouw te vinden en daar op mysterieuze figuren stuit. De game speelt zich net zoals Resident Evil 7 af in een eerstepersoonsperspectief.

Resident Evil: Village komt in 2021 naar de PlayStation 5.

Shinji Mikami toont uitgebreide beelden Ghostwire: Tokyo

Horrorlegende Shinji Mikami heeft de eerste uitgebreide beelden van Ghostwire: Tokyo onthuld. De game verschijnt volgend jaar.

De actie-adventuregame wordt ontwikkeld doorTango Gameworks en draait om een opmerkelijke gebeurtenis die 99 procent van de stad doet verdwijnen. Met speciale krachten vechten spelers tegen verschillende Spirits, om niet zoals de rest te verdwijnen.

Ghostwire: Tokyo verschijnt volgend jaar voor PlayStation 5 en pc. Bekijk hieronder de trailer.

Bethesda-game Deathloop krijgt eerste gameplaytrailer

Deathloop, de nieuwe game van Arkane Lyon en Bethesda, heeft een eerste gameplaytrailer gekregen tijdens de PlayStation 5-presentatie.

Arkane Lyon, de maker van onder andere Dishonored, omschrijft Deathloop als een game die spelers transporteert naar een wetteloos eiland genaamd Blackreef en het verhaal volgt van twee uitzonderlijke sluipmoordenaars.

Lees verder

Astro Bot springt naar PS5 met gratis game Astro's Playroom

Platformheld Astro Bot krijgt een nieuwe game op PlayStation 5 genaamd Astro's Playroom.

Het spel staat automatisch op elke PlayStation 5 die gekocht wordt geïnstalleerd. De game bevat vier platformwerelden, elk gebaseerd op een unieke eigenschap van de aankomende console. Elk gebied moet innovatieve gameplay bieden die de mogelijkheden van de DualSense-controller uitlegt.

Meer informatie over de game is vooralsnog niet bekend, maar hieronder is de eerste trailer te zien. Op PlayStation 4 verscheen eerder al Astro Bot: Rescue Mission, een game voor PlayStation VR die door gamers geprezen werd vanwege het goede gebruik van virtual reality en de sterke platformactie.

Indiegame Kena: Bridge of the Spirits komt naar PS5

De indiegame Kena: Bridge of the Spirits komt naar de PlayStation 5.

Kena wordt ontwikkeld door Ember Lab, een studio met een achtergrond in film en animatie. Na de fanfilmMajora’s Mask – Terrible Fate besloot het een eigen game te maken.

Lees verder

Kleurrijke adventuregame Bugsnax komt naar PlayStation 4 en 5

De kleurrijke adventuregame Bugsnax is afgelopen avond onthuld voor PlayStation 4 en 5.

De first-person game draait om een journalist die een mysterieuze film van een avonturier genaamd Elizabert Megafig ontvangt. De journalist wordt uitgenodigd op een eiland genaamd Snaktooth Island, om daar haar nieuwste ontdekking te aanschouwen: de Bugsnax, wezens die half insect, half snack zijn.

Lees verder

Gearbox' Godfall in actie voor PlayStation 5 en pc

Godfall, de aankomende nieuwe game van Gearbox, heeft vanavond een nieuwe gameplaytrailer gekregen.

Godfall wordt omschreven als een combinatie tussen een slasher en een looter. De third-person fantasygame richt zich op meleegevechten en is ontwikkeld door Counterplay Games. Spelers kunnen legendarische wapens en armour ontgrendelen, en met maximaal vier personen spelen.

Godfall werd tijdens The Game Awards eind vorig jaar onthuld. Het spel moet rond de feestdagen dit jaar uitkomen op PlayStation 5 en de Epic Games Store.

Superbrothers werkt aan Jett: The Far Shore

Superbrothers, de onafhankelijke studio achter Superbrothers: Sword and Sworcery EP, komt met de PlayStation 5-game Jett: The Far Shore.

Deze cinematische adventuregame stuurt spelers op een intergalactische reis, waarbij men over een "oceaan van muziek en 3D-geluiden" reist en een toekomst voor mensen die door verdoemenis worden geteisterd probeert te creëren.

Spelers krijgen een open wereld voor hun kiezen die ze vrij kunnen verkennen. De game bevat wel een lineair verhaal. Op PlayStation Blog valt meer te lezen over deze unieke titel. Het spel verschijnt eind dit jaar op PlayStation 5 en PlayStation 4.

Speel als een kat in Stray

Bluetwelve Studio heeft Stray onthuld tijdens de PlayStation 5-presentatie. In de game spelen spelers als een kat.

Veel is nog niet bekend over de gameplay, maar Bluetwelve belooft dat spelers een stad vol gekke robots kan verkennen door over daken te klimmen en door kleine ruimtes te kruipen. Ook is het mogelijk om naar robots te miauwen.

Stray kwam voort uit een set gifjes van de twee oprichters, die na goede feedback aan de slag gingen met een volwaardige game. Stray komt in 2021 naar de PlayStation 5.

Ontwikkelaar Hyper Light Drifter werkt aan Solar Ash

Solar Ash, de nieuwe game van Hyper Light Drifter-ontwikkelaar Heart Machine, werd tijdens de PlayStation 5-presentatie aangekondigd.

De PlayStation 5-game laat spelers Ultravoid verkennen. Deze gevaarlijke kloof in de ruimte slikt hele werelden op. Het hoofdpersonage moet de vrede terugbrengen en de Ultravoid zien te overleven. De game zit vol met grote monsters en personages uit verschillende werelden.

Het is niet bekend of het spel uiteindelijk ook naar andere systemen komt. Op PlayStation 5 verschijnt Solar Ash in 2021. Ontwikkelaar Heart Machine kwam in 2016 met de indiegame Hyper Light Drifter. Dat spel is inmiddels beschikbaar op pc, Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

Capcom onthult surrealistische scienceficiongame Pragmata

Capcom heeft de surrealistische titel Pragmata onthuld. De sciencefictiongame verschijnt in 2022 voor de PlayStation 5.

Onderstaande teaser geeft een eerste hint naar de setting van de game. Zo wandelen een futuristische astronaut met bepaalde krachten en een meisje door een stad, die geraakt dreigt te worden door een satelliet uit een andere dimensie.

Verder is nog weinig bekend over Pragmata. De game verschijnt in 2022 voor Sony's nieuwe console.

Indiegame Little Devil Inside voor PlayStation 5 aangekondigd

Neostream heeft zijn actie-adventure Little Devil Inside gisteren voor PlayStation 5 aangekondigd.

De game staat al geruime tijd op Kickstarter en komt ook naar PlayStation 4 en pc. De PlayStation-versies zijn tijdelijk console-exclusief - de pc-release wordt hier niet door beïnvloed.

Lees verder

Goodbye Volcano High verschijnt in 2021 op PS5, PS4 en Steam

Tijdens de PlayStation 5-onthulling gisteren toonde ontwikkelaar Ko_Op voor het eerst de game Goodbye Volcano High.

Het spel moet in 2021 verschijnen op PlayStation 5, PlayStation 4 en Steam. Volgens een persbericht werken er zo'n tien mensen met verschillende achtergronden aan de game. "Een queer game over een non-binair personage maken is heel belangrijk voor ons."

Lees verder

Video toont de DualSense-controller van dichtbij

Een video die gisteren tijdens de PlayStation 5-onthulling werd uitgezonden toont de DualSense-controller voor de console.

De controller was al eerder onthuld, maar de video toont de controller vanuit alle mogelijke hoeken en legt de nadruk op de nieuwe elementen die de controller rijk is.

Zo heeft de controller haptic feedback, waarmee spelers tijdens games nog duidelijker kunnen ervaren wat er in het spel gebeurt. Ook heeft de controller adaptive triggers, waarmee bijvoorbeeld het verschil tussen schieten met pijl en boog en schieten met een geweer ervaren kan worden. De controller wordt ook uitgerust met een bewegingssensor, ingebouwde speaker en microfoon.

De PlayStation 5 moet eind dit jaar in de winkels liggen. Een precieze releasedatum of prijs is er nog niet.

Destruction AllStars onthuld voor PlayStation 5

De Britse gamestudio Lucid Games, bekend van Switch Blade en Geometry Wars 3: Dimensions, werkt aan de PS5-game. Destruction Allstars lijkt een destruction derby-achtige game te worden, maar dan wel met personages die ook in de arena rondlopen. In de trailer zien we een diverse cast met excentrieke personages in een futuristische setting.

Destruction Allstars wordt exclusief voor de PlayStation 5, maar een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Dit artikel delen:

Lees meer

The Last of Us: Part 2 is een meesterwerk Kijk hier de de PlayStation 5-presentatie terug
42

Reacties op: Al het nieuws van de PlayStation 5-presentatie verzameld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  burhan42

  • 12 juni 2020 00:36
  Ik vind het wel echt lelijk eruit zien..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Bteqq

  • 12 juni 2020 08:19
  @burhan42

  Yes Mister Wayne, it does come in black;).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  denver

  • 12 juni 2020 00:53
  Oef, dit moet toch wel de lelijkste console ooit zijn. Verder ziet alle gameplay er redelijk current gen uit.

  Horizon: Zero Dawn is een van de weinige open wereld games die ik heb uitgespeeld, dus de nieuwe komt er sowieso.

  Verder weinig spectaculairs gezien. Denk dat het nog te vroeg is…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quirinius

  • 12 juni 2020 02:39
  @denver Zo'n opmerking kun je alleen maar maken als je nog niet alle consoles hebt gezien. Wel eens de consoles van de eerste paar generaties allemaal bekeken?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 12 juni 2020 00:59
  Nu heb ik genoten van een aantal pareltjes aan games en dan vooral Horizon, echter wat ik miste tijdens alles was wat is er nu eigenlijk Next-Gen aan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Bteqq

  • 12 juni 2020 08:14
  @DarkraverX

  4k 60 fps en 8k 30 fps, verbeterde VR (vooral over dat laatste hoop ik dat ze snel meer laten zien). Gewoon weer mooiere games en snellere laadtijden?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TommyVercetti

  • 12 juni 2020 11:25
  @DarkraverX Moet je een oled of ips scherm kopen en dan al die PS5 trailers in 4k kijken dan ga je zien wat next gen is, tenzij je al een pc van €1700-€1900 hebt dan heb je al next gen graphics met raytracing.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  NoTDvtchNoTMvch

  • 12 juni 2020 01:00
  afschuwelijk , begrijp niet dat zo iets door leger van engineers,managers en ceo's wordt goedgekeurd .. moet in t water zitten

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quirinius

  • 12 juni 2020 02:42
  @NoTDvtchNoTMvch Overdrijven is ook een kunst

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • jsk

  • 12 juni 2020 07:39
  Erg lelijke console. Ik wacht op het eerste re-design. Verder geen echte wow game / system seller gezien, maar over de linie wel veel en veel exclusieve games.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Bteqq

  • 12 juni 2020 08:17
  @jsk

  Alleen GTA 5 vond ik er zo niet tussen passen. Ik helemaal hyper voor gta6, krijgen we weer 5 haha.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aces-82

  • 12 juni 2020 08:50
  @jsk exclusieve?? Spider-Man DLC voor dit jaar en de rest nog geen release date. 4 exclusieve games en de rest is volgens mij multi platform anders hadden ze dat er wel bij vermeld neem ik aan. Tenminste dat zou ik doen als ik exclusieve games zou aankondigen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 12 juni 2020 09:30
  @Aces-82 er waren 9 exclusieve games.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aces-82

  • 12 juni 2020 10:03
  @ErikNus zonder release date en 1 aaa game. Erg mager dus

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Bteqq

  • 12 juni 2020 10:08
  @Aces-82

  Haha oké Aces. Hopelijk heb je ook nog iets positiefs gezien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aces-82

  • 12 juni 2020 10:56
  @Bteqq oh ja zeker hoor horizon en kena lijken me heel vet

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Bteqq

  • 12 juni 2020 12:53
  @Aces-82 en er komt nog veel meer voor beide consoles. Ze kunnen en willen niet alles laten zien. Van mij mag de launch mager zijn voor beide consoles, ik koop ze toch pas later bij een mooie bundel of na de kinderziektes.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aces-82

  • 12 juni 2020 13:15
  @Bteqq ik ga de series X gelijk halen en de ps haal ik zodra er een vette exclusieve game voor uit komt maar dat duurt nog wel even denk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 12 juni 2020 10:08
  @Aces-82 dat mag je nog steeds vinden, maar laten we wel met feiten discussiëren 😊

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • MrWhite

  • 12 juni 2020 13:12
  @ErikNus zou oddworld niet op de xbox komen denk je ? Of valt die buiten de 9?
  Abe,s oddesy was toch ook al op beide platformen aanwezig.

  Verder ben ik ook wel benieuwd wat van sommige AAA de release date is. Als het niet niet vermeld wordt ( HZD) zal deze niet 2021 uitkomen denk ik zo.
  4 jaar lang maar trailers en CGI kijken wordt men ook niet vrolijk.

  (Ps , het is toch een feit wat Aces zegt, maar 1 release AAA exclusieve?)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.