Lengte: 1,92 meter Geboortedatum: 2 mei 1972

Dat Dwayne 'The Rock' Johnson showworstelaar is geworden, is niet verwonderlijk. Deze zoon van een Canadese vader en een Samoaanse moeder komt namelijk uit een echte worstelaarsfamilie. Niet alleen zijn vader en grootvader waren showworstelaar, maar ook vier van zijn neven en twee ooms zitten in de business. Zelfs zijn grootmoeder was betrokken bij showworstelen, zij runde ooit de Polynesische worstelfederatie.

Hij is ook in Nederland redelijk bekend, maar dit is vooral te danken aan zijn filmcarrière. Net als The Hulk en André the Giant speelde hij in verschillende films en series, van deze drie is hij echter de meest succesvolle. Zo zat hij onder andere in series als That Seventies Show en Star Trek: Voyager, en had hij grote rollen in The Mummy Returns en The Scorpion King. Een opmerkelijke rol van hem is die van de homoseksuele Elliot Wilhelm in Be Cool. Gamers kennen hem misschien ook wel van de verfilming van Doom.

Maar het begon in 1996 allemaal met showworstelen. Zijn carrière startte hij met de naam Rocky Maivia en de talentvolle en charismatische worstelaar verzamelde al snel een grote schare fans. Zoals dat wel vaker gaat werden de mensen hem echter ook snel weer zat. Hij was een beetje te perfect voor veel fans. Tijdens verschillende wedstrijden kreeg Rocky Maivia bijvoorbeeld te maken met spreekkoren. Zo scandeerden toeschouwers “die Rocky, die!” en “Rocky sucks!”.

Hierop liep Rocky Maivia over naar de kant van de slechte showworstelaars, de zogenaamde 'heels' en veranderde zijn naam in The Rock. Op dat moment begon zijn carrière pas echt grote vormen en hij werd bekend om zijn snerende promofilmpjes, waarin hij voor de verandering nu de fans beledigde. Niet alleen de kijkers kregen het te verduren, maar ook zijn tegenstanders. Zo viel hij ze vaak verbaal aan met onliners als "What is your name? It Doesn't matter what your name is!” en "The Rock is gonna take his size 14 boot, lube it up real good, turn it sideways, and stick it straight up your candy ass".

Als slechterik won hij verder verschillende titels, zoals het WWE- en WCW-kampioenschap. Televisie en film werd echter steeds belangrijker voor The Rock en in 2004 vocht hij zijn laatste wedstrijd. Maar tot dit showworstelpensioen bleef hij een van de meest populaire en succesvolle worstelaars.

Tegenwoordig worstelt The Rock dus niet meer, maar is hij voornamelijk bezig met zijn acteercarrière. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met goede doelen. Zo heeft hij de Dwayne Johnson Rock Foundation opgericht voor zieke kinderen en doneerde hij in 2007 een miljoen dollar aan de Universiteit van Miami, om de American Footbal-faciliteiten te renoveren. In de toekomst zullen we waarschijnlijk nog veel van The Rock horen, misschien niet meer als worstelaar, maar wel als acteur en bekendheid.