Steven Anderson is als showworstelaar met pensioen. Nek-, knie- en enkelblessures dwongen hem hiertoe. Voordat hij de worstelsport verliet was hij echter bekend en berucht als Stone Cold Steve Austin, een bierdrinkende bullebak die geen respect had voor anderen en slecht luisterde naar zijn manager.

Voor zijn carrière als showworstelaar had hij verschillende baantjes en speelde hij American Footbal voor de North Texas State University. Maar hij wilde wat anders en besloot zich professioneel op showworstelen te richten. In 1989 debuteerde hij en in 1991 deed hij voor het eerst mee aan een wereldkampioenschap.

Als showworstelaar werd hij mateloos populair en dankzij zijn slechte karakter verkreeg hij enorm veel fans. Hij beledigde iedereen en had een act waarbij hij twee bierblikjes kapot maakte en het bier over zijn hoofd goot. Zelfs toen hij een tijdje bij de faces hoorde, het goede kamp van de showworstelaars, behield hij zijn ruige houding. Stone Cold Steve Austin was echter niet alleen populair, maar ook succesvol.

Onder zijn vele overwinningen zijn zes WWE-kampioenschappen en drie Royal Rumbles. Hij is de enige showworstelaar ooit die deze uitputtingsslag drie keer won. In zijn leven heeft hij daarnaast nog verschillende Tag Team-kampioenschappen gewonnen en binnenkort zal hij worden toegelaten in de WWE Hall of Fame. Legendarisch van hem is de uitspraak: “You sit there and you thump your Bible, and you say your prayers, and it didn't get you anywhere! Talk about your Psalms, talk about John 3:16. Austin 3:16 says I just whipped your ass!” Dit was een sneer naar de Christelijke Jake The Snake Roberts, waarvan Steve op dat moment net gewonnen had. De uitspraak leverde Austin ook de bijnaam Austin 3:16 op.

Niet alleen binnen de ring, maar ook daarbuiten was deze entertainer en sportman een beetje een slechterik. Tussen 1990 en 1992 had hij bijvoorbeeld een affaire met een collega, ten koste van zijn vrouw Kathryn Burrhus. Dit leidde tot een scheiding en Steve trouwde met de vrouw waarmee hij de affaire had, Jeannie Clark. Dit huwelijk liep helaas ook stuk en Steve trouwde nog een derde keer, dit maal met Debra Marshall. Wederom hield het huwelijk geen stand, nu, omdat Steve Debra had mishandeld. In 2003 scheidde Steve van Debra en tot nu toe is hij niet hertrouwd.

Opmerkelijk in zijn leven was ook het opstootje met Jonathan Byrne, bekend van de serie American Gladiator. In een kroeg beschuldigde Jonathan Steve van steroïdengebruik en dat schoot Steve in het verkeerde keelgat. De ruzie liep dankzij het optreden van vrienden niet uit de hand en werd uiteindelijk gesust door de politie.

Net als vele andere bekende worstelaars probeert Steve nu zijn geld te verdienen als acteur. Hij speelde onder andere in de politieserie Nash Bridges en de film The Longest Yard. In twee documentaires over showworstelen was eveneens te zien en speelde daarin uiteraard zichzelf. Af en toe heeft hij nog wel een kort optreden in WWE-wedstrijden, maar dit beperkt zich meestal tot het uitvoeren van zijn bekende beweging, de Stone Cold Stunner.