Hulk Hogan is in ieder geval voor het Nederlandse publiek de bekendste showworstelaar ter wereld. Dat komt niet in de eerste plaats door zijn prestaties in de ring, maar door zijn prestaties op het witte doek. Al in 1982, vijf jaar na zijn debuut als worstelaar, speelde hij Thunderlips in Rocky III. Ook was hij onder andere te zien in Santa with Muscles (1996), 3 Ninjas: High Noon at Mega Mountain (1998) en Spy Hard (1996). Ook op televisie is hij een veelgezien gast. Zo presenteerde hij samen met Mr T Saturday Night Live een keer, zat hij twee maal in The A-Team en een keer in Walker: Texas Ranger. En veel jongeren zullen Hogan kennen uit de MTV-serie Hogan Knows Best.

Maar zijn populariteit had hij vooral te danken aan zijn eerste film, Rocky III. Een jaar na die film werd Hogan gevraagd om het gezicht te zijn van een nieuwe worstelfederatie de World Wrestling Federation (WWF), nu bekend als World Wrestling Entertainment (WWE).

Hogans populariteit, ook wel bekend als Hulkamania, zette de WWF en het Amerikaans showworstelen op de kaart. Hij wordt dan ook echt gezien als een pionier en misschien wel de belangrijkste figuur in deze theatersport.

Na een jaar of tien begonnen de fans moe te worden van Hulk Hogan. Dit leidde in 1996 tot een gevecht dat bekendstaat als één van de meest legendarische momenten in de geschiedenis van het showworstelen. Na een groot gevecht beklaagde Hogan zich over het feit dat de fans hem niet meer waardeerden en startte hij de New World Order of Wrestling. Hogan verruilde zijn rood-gele outfit voor een zwarte en verfde zelfs zijn baard in die kleur. Vanaf dat moment was Hogan een slechterik, of heel, in de worstelwereld.

In 1999 begon Hogan weer wat oude bekende moves in zijn gevechten te mengen. Dit waren de eerste aanwijzingen dat hij weer van een heel in een face (held in de worstelwereld) zou veranderen. Uiteindelijk werd hij weer een 'goede' worstelaar toen The Rock hem in 2002 versloeg en hem vervolgens de hand aanbood.

Het belangrijkste deel van zijn carrière had Hogan toen wel achter de rug. Hij heeft nog geworsteld met een masker op onder het alias Mr. America en in de ring gestaan in Japan. 2005 stond vooral in het teken van de serie Hogan Knows Best. Tot 2007 heeft Hogan af en toe nog geworsteld, maar sindsdien is de worstellegende nauwelijks nog in de ring gesignaleerd.