Partnerbijdrage: Bekende problemen en een moderne oplossing | Gamer.nl

Partnerbijdrage: Bekende problemen en een moderne oplossing | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Je kent het probleem ongetwijfeld nog wel. Vroeger kon je niet tegelijkertijd bellen en internetten. Jij wilde uiteraard internet, je moeder (of vader) moest echt even een belletje plegen. En dat kon dus niet. Die tijden zijn gelukkig voorbij, maar de problemen niet helemaal. Met de uiteenlopende mogelijkheden van nu – muziek luisteren via internet, films streamen naar je televisie via een usb-stick, online gamen op je telefoon – is ook de afhankelijkheid toegenomen. Alles maakt eigenlijk wel gebruik van internet en dus kom je soms alsnog in de knel.

Te veel betalen

Stel je deze situatie maar eens voor: je hebt jezelf voorgenomen om ’s avonds eens goed wat tijd en moeite in de multiplayer van Destiny te stoppen. Geen heel slecht idee, maar bij die online se ies kan het er fanatiek aan toe gaan. Het laatste wat je dan kunt gebruiken is lag, want dat kan alleen maar in teleurstelling eindigen. Nu is je internetverbinding best aardig, maar als er ondertu en iemand in je huis de hele avond in HD (of zelfs 4K-resolutie) films of series aan het streamen is via Netflix, dan heb je zwaarder geschut nodig.

Daar kleeft helaas vaak een nadeel aan: op de momenten dat je niet zoveel gebruikmaakt van je internetverbinding, betaal je nog wel de hoofdprijs. Om nog maar te zwijgen over de telefoon- en of televisieaansluiting die je wellicht bij dat abonnement af hebt gesloten. De laatste keer dat je op de vaste lijn gebeld bent herinner je wellicht zelfs niet meer, of resulteerde in hevig gekrab achter de oren. ‘Waar komt dat rare herhaaldelijke toontje nou vandaan?’.

Of draai het om. Je woonde jarenlang in een zeer ruime studio en hebt daar echt je eigen plek van gemaakt. Een groot beeldscherm, een nog grotere tv en uiteraard ook een pc en wat spelcomputers om daarop aan te sluiten. Maar dan komt het moment dat je gaat samenwonen, in jouw appartement wel te verstaan. En plotseling wil je toch wel een tv-abonnement. En een vaste lijn, zodat je samen een speciaal telefoonnummer hebt.

Vodafone Thuis

Zou het daarom niet makkelijker zijn om voortaan zelf te bepalen of en hoeveel internet, tv en telefonie je afneemt? En om dat zelf snel ook aan te kunnen pa en? Met Vodafone Thuis doe je precies dat: je kiest een pakket met de diensten die jij op dat moment nodig hebt. Heb je ze niet meer nodig? Dan kun je kosteloos downgraden. Toch weer wel? Upgraden is uiteraard ook gratis. Op die manier zit je nooit meer vast aan een abonnement waarvan je de helft niet gebruikt. Weer één reden minder om die wereldreis nog maar een jaartje uit te stellen. Dan zet je bijvoorbeeld simpelweg televisie en bellen uit.

Internet is het enige verplichte van Vodafone Thuis, maar ook daarbij kun je zelf bepalen hoeveel je afneemt. Ben je geen grootgebruiker, dan kies je gewoon voor de minst snelle optie. Maar wie internet ademt (en toegang heeft tot glasvezel) gaat natuurlijk voor de maximale internetsnelheid. Het mooiste is dat het met Vodafone Thuis eigenlijk niet meer uitmaakt. Als er iets verandert aan je gewoontes of woonsituatie, dan pas je jouw abonnement gewoon aan.

Dit artikel is niet geschreven door de redactie, maar in samenwerking met een commerciële partner. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou