Het toernooi wordt georganiseerd door en voor fanatieke aanhangers van de elektronische sport. Filip Langerock van Prog4mer meent met de organisatie en het opzetten van deze evenementen een nieuwe weg in te slaan om een vaste waarde te worden in de elektronische sport in de Benelux. "Wij willen een voorbeeld zijn qua organisatie van competities om zo een meetlat te vormen voor spelers en teams uit de Benelux." Hieronder vind je alle benodigde informatie met betrekking tot het eerste toernooi van Gamer.nl en Prog4mer.

Algemene informatie

Inschrijvingen vinden plaats via de Prog4mer-website, waar mensen aangemeld moeten zijn om deel te mogen nemen aan toernooien van Gamer.nl en Prog4mer. Dit is mede om een duidelijk overzicht te krijgen van de interesse; wie weet worden we overladen met inschrijvingen en op deze manier kan de toernooistructuur snel aangepast worden zodat niemand buiten de boot valt.

Communicatie en scores

De communicatie tussen spelers en organisatoren vindt plaats middels de Gamer.nl- en Prog4mer-websites, maar ook via social media, chatkanalen binnen StarCraft II en via het Quakenet-kanaal #PROG4MER. Scores worden doorgegeven op de Prog4mer-website. De tegenstander voert de score in, terwijl de andere speler deze score accepteert, afwijst of verandert. Na een afwijzing of wijziging kijkt de andere speler nog een keer naar de score. Mocht er nog geen overeenstemming zijn, geeft een scheidsrechter uitsluitsel over het resultaat.

Gedurende alle wedstrijden zijn spelers verplicht om opnames van hun wedstrijden en schermafdrukken van de scores te maken, die later als bewijsmateriaal gebruikt worden mocht een conflict met betrekking tot scores ontstaan. Tevens dienen opnames als bewijs dat spelers niet valsspelen tijdens het toernooi. Mocht valsspelen geconstateerd worden, heeft dit minimaal tot gevolg dat spelers uit het toernooi worden gezet, of zelfs worden geweigerd voor verdere competities. Daarnaast behoudt de organisatie het recht om opnames en schermafdrukken die zijn gemaakt tijdens het toernooi uit te zenden of publiceren.

Competitie

De initiële opzet van het Gamer.nl- en Prog4mer-toernooi is dat ofwel 16 of 32 spelers het uiteindelijk tegen elkaar opnemen. Spelers worden in eerste instantie ingedeeld in poules, waar uiteindelijk de beste twee deelnemers per poule doormogen naar de volgende ronde. Spelers worden op basis van eerder behaalde resultaten en spelersprofielen op Battle.net samengesteld om een zo eerlijke en gebalanceerde competitie te waarborgen.

Het Gamer.nl StarCraft II-toernooi kent na de poulefase een zogenaamde single elimination-fase. Elke wedstrijd tussen twee spelers is een best-of-three-systeem, waarbij de speler die twee van de drie wedstrijden heeft gewonnen door mag na de volgende ronde en de verliezer van de wedstrijd uitgeschakeld is. Spelers kiezen elk hun favoriete kaart uit de volgende opties: ESL The Shattered Temple, ESL Antiga Shipyard, ESL GSL Daybreak, ESL Shakuras Plateau, ESL Entombed Valley, Korhal Compound LE, Cloud Kingdom LE, Tal'Darim Alter LE. Mocht er na twee wedstrijden nog geen beslissing zijn gevallen, stemmen beide spelers omstebeurt een kaart weg die niet wordt gespeeld.

Prijzen

De beste drie spelers van het toernooi ontvangen een hardwareprijs gesponsord door Prog4mer. De eerste plaats krijgt een LowLandLions Gaming-bundel ter waarde van 140 euro. De nummer twee ontvangt een Sennheiser PC 320-headset ter waarde van 80 euro terwijl de derde plaats een PureTrak LowLandLions-mousepad ontvangt ter waarde van 25 euro.

Tot 12 mei!