De gehele dag voorzien wij jullie hier vanuit de controlekamer te Hoofddorp van live updates betreft de voortgang van onze rijdende reporters. Daarbij kunnen jullie natuurlijk ook een actieve rol spelen door in de reacties vragen en suggesties achter te laten, die wij vervolgens aan Ron en Arthur door kunnen geven. Kom dus regelmatig terug om te kijken waar ons duo is, wat ze aan het uitspoken zijn en of ze uiteindelijk de zo begeerde Xbox One weten te bemachtigen.

Liveblog

17:02 - Terwijl we in Hoofddorp langzaam de lichten uitdoen, raast ons sterrenteam met een auto vol Xbox One's terug naar Nederland. Volg onze dappere strijders via @ronschrijft en @arthurvanvliet.

16:49 - Namens de redactie: Van harte gefeliciteerd jongens! En geniet van die lange reis terug door het prachtige Duitsland.

16:43 - Missie geslaagd!

16:41 - Iemand nog op zoek naar een Xbox One? 

16:15 - Nog een kleine 30 kilometer tot aan Paderborn en dan weten we of Ron en Arthur slagen in de missie om een Xbox One aan te schaffen. De voortekenen zijn in ieder geval nog steeds goed.

14:48 - Gezelligheid op zijn Duits.

14:08 - Update vanuit het hoofdkwartier te Hoofddorp! Inmiddels zijn we al een tijdje aan het stoeien met onze uit Frankrijk afkomstige Xbox One en kunnen we bevestigen dat de meegeleverde codes probleemloos werken, evenals stemcommando's in het Engels. Wij hebben de regio op Ireland (UK) gezet, waardoor we ook netjes de prijzen in euro's te zien krijgen.

13:47 - Succes! Niet doorvertellen, maar er staan naar verluidt nog een paar Xbox One's in een niet nader te noemen winkel in Paderborn. Dat wordt dus een lekker stukje tuffen over de Deutsche Autobahn.

13:39 - Ron heeft zich inmiddels aangesloten bij het Duitse belteam. Veel succes gewenst vanuit Hoofddorp!

13:31 - Deze zagen we aankomen.

 

13:06 - Ach Arthur, Duitsland is ook mooi deze tijd van het jaar.

 

13:04 - Kijk eens wat er net binnenkomt op de redactie:

12:31 - De eerdergenoemde import-games zijn dus vanaf volgende week te koop bij Gamemania. Ron sprak met de manager van de winkel en die wist verder te vertellen dat eigenlijk alleen mensen met een pre-order kans maken om de Xbox One op dag één binnen te halen. Daarnaast ziet hij de console-oorlog pas goed en wel losbarsten als de Xbox One ook deze kant op komt, want op dit moment lijkt het nogal een afgetekende overwinning voor de PlayStation 4 te worden.

Oja, de jongens zijn ook bijna opgepakt bij de grens met Duitsland. Nee, dit ging niet over transporteren van illegale goederen, maar over het net iets te baldadig rondspringen bij het grensbord van Duitsland. Oef, met de Duitse politie valt niet te spotten. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

12:14 - Nijmegen samengevat:

12:02 - Op zoek naar Xbox One-games? Volgens Ron verkoopt de Gamemania die wel. Voor de standaardprijs! (€69,99)

12:00 - Nijmegen kom er maar in:

 

11:23 - Bedankt voor de update OcnewB! De heren hebben het bericht inmiddels ook meegekregen.

11:02 - Den Bosch en de Xbox One is voorlopig geen werkende combinatie. Het prachtige Nijmegen, dat weer een stukje dichterbij Duitsland ligt, is de nieuwe bestemming.

10:53 - Even vanuit het hoofdkwartier. Mochten jullie nu zelf naar Duitsland willen om een Xbox One te kopen en twijfel je of dit nu wel of niet mogelijk is, lees dan vooral het advies van onze eigen Erik Nusselder. Zijn conclusie kort samengevat: "Het is duidelijk dat niets je in de weg staat om een One te importeren. Op dit moment is het misschien lastig om nog iets te kunnen bestellen in Duitsland of andere landen, maar als je beet hebt, dan kun je gerust je gang gaan."

10:15 - Den Bosch letten jullie op? Ze komen eraan!

 

9:55 - De auto raast inmiddels over de Nederlandse snelwegen. Eerste stop: Den Bosch!

9:44 - En ook in het hoofdkwartier te Hoofddorp zijn we wakker. Nogmaals vragen en suggesties zijn van harte welkom in de reacties. Wij zullen ons best doen om ze aan onze verslaggevers ter plekke door te geven. 

9:00 - De auto is nog niet in voorwaartse beweging, maar de Xbox One-roadtrip is bij deze wel officiëel begonnen. Behalve deze liveblog, kun je beide redacteuren ook volgen via Twitter (@ronschrijft, @arthurvanvliet). Hier alvast een voorproefje.