Overig

Horizon Zero Dawn, een moderne klassieker? - Gamer.nl-Podcast 107

Zo goed is Horizon

Geschreven door Erik Nusselder op
Onze grote vriend Michel Musters is te gast, want hij heeft Horizon Zero Dawn al helemaal kapot gespeeld. En hij is meer dan enthousiast!

We praten uitgebreid over de Sony-exclusieve robotdinosaurussengame: hoe is de spelwereld, is het verhaal iets om over naar huis te schrijven, en blijven de monsters interessant? Verder praten de heren over For Honor, Pewdiepie en Hidden Folks, en vertelt Michel nog even hoe het is om een Nintendo Switch in je handen te houden.

Je kunt de podcast hier direct downloaden, luisteren via Soundcloud, of je abonneren op een podcastservice, zoals iTunes. Vragen of opmerkingen voor de podcast kun je mailen naar Erik, of achterlaten in de reacties hieronder.

De onderwerpen van de podcast:

01:20 - Horizon Zero Dawn
30:00 - De contracten van YouTuber Pewdiepie worden verscheurd
39:30 - Rons oordeel over For Honor
48:40 - Hoe voelt de Nintendo Switch in je handen?
56:30 - Luisteraarsmail!
59:00 - De Nederlandse game Hidden Folks
1:01:40 - Ron speelt met Yarny in Unravel
1:03:10 - Michel is Not A HeroDit artikel delen:

Lees meer

Battlefield 1-dlc brengt Frontlines-modus Artwork van geannuleerde Sony Santa Monica-game getoond
13

Reacties op: Horizon Zero Dawn, een moderne klassieker? - Gamer.nl-Podcast 107

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Exalian

  • 20 februari 2017 14:22
  Sorry hoor, maar jullie overdrijven echt als gaat om de WiiU persconferentie. Dus jullie wisten nou niet of het een nieuwe console was of een nieuwe controller?!? Stop dan aub met jullie baan en laat mensen die WEL verstand hebben van hardware en games jullie plek innemen.
  Ten eerste gaf Reggie heel duidelijk aan bij hun presentatie van 2012: "Wii U, the new hardware console, and how the integrated second screen on the new controller, manufacturers new experiences". Ze geven zelfs aan dat ze verder enkel de focus willen leggen op de games, omdat het daar om gaat.
  Het jaar daarvoor toen de WiiU werd aangekondigd als hun "NEW SYSTEM" toen waren er ook clipjes van developers die het steeds hadden over "Nintendo's next system" en hoe veel krachtiger het is dan de Wii.
  Maar, op één of andere manier was dit allemaal niet bij jullie bekend? Maar ik als basic gamer wist het allemaal wel??
  Is dat gewoon dom doen omdat Nintendo geen "2"gebruikte maar een "U". Ineens begrijpt niemand het meer wil je zeggen? Als een huismoeder het verschil niet zou zien, zou ik het begrijpen. En DAAR is het ook wél echt fout gegaan met Nintendo. Ze hebben in hun reclames niet goed naar buiten gebracht dat het een nieuw systeem was. Daar zal ik niets over zeggen, want dat hebben ze gewoon slecht gedaan. Klaar.
  Maar om als gamejournalist nou te zeggen dat je na hun presentatie niet wist of het om een controller ging of een heel nieuw systeem MET nieuwe controller (waar ze natuulijk de aandacht op gericht hadden), sorry hoor….dan was je gewoon niet aan het opletten of vind je het gewoon leuk om te doen alsof je het niet snapt.
  Maar ja, ik zal wel als fanboy bestempeld worden, en dat ik ongelijk heb, enkel omdat de WiiU uiteindelijk geflopt is.

  Ik hoop dat Microsoft bij hun presentatie maar goed genoeg hun nieuwe systeem in beeld brengt, steeds herhaalt dat het "hun nieuwe console is", en niet gewoon in het begin verteld dat het hun nieuwe systeem is en daarna enkel focust op games. Want anders zou het wel eens kunnen zijn dat jullie gaan denken dat Scorpio een online dienst kan zijn waarmee je full native 4K games kan gaan spelen op je huidige XOne.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ErikNus

  • 20 februari 2017 14:52
  @Exalian hallo! Dank voor je bericht. Ik heb drie antwoorden voor je.
  De eerste: ik vind dat je het wel wat respectvoller mag opschrijven. We maken gewoon een podcastje hier en roepen dat we moeten stoppen met onze baan lijkt me schromelijk overdreven, ook als je het het ons oneens bent.

  De tweede: het zal je verbazen hoe veel minder je van een persco meekrijgt als je ergens achterin de zaal zit dan thuis, waar je ook nog ondertussen googlet en de persberichten van Nintendo tot je krijgt.

  De derde… Tja, er was toen echt bij heel veel mensen verwarring over. Je moet het in de tijd van toen zien he. En google de reveal trailer nog eens: er werd tien keer New Controller gezegd, en geen een keer console. De console werd zelfs helemaal niet getoond. Komt er extra grafische kracht uit een extra controller ofzo? Ze zeggen wel system, maar ze noemen alleen een controller, is dat een systeem dat je op je wii aansluit? Ze speelden zelfs wii sports op dat ding! Dus ja, het was imo echt een heel onduidelijke persco. Als je begint met 5 minuten alleen maar New Controller zeggen, vind ik het niet gek dat mensen in de war raken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MichelMusters

  • 20 februari 2017 16:01
  @Exalian Ik heb dit vaker gehoord (bijv. op fora) en ben het volstrekt met je oneens. Sorry, maar het was écht onduidelijk in de zaal, en niet alleen bij ons, maar bij het leeuwendeel van de (internationale) pers. Dus ook al die andere gamesites en algemene nieuwssites snapten er niet allemaal evenveel van. Moeten die dan ook allemaal stoppen met hun baan?

  Ik had hier verder best wat luchtiger met je in gesprek willen gaan, maar als je zo vanuit een toren en beledigend praat dan heb ik daar geen zin meer in.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Exalian

  • 20 februari 2017 20:49
  @MichelMusters & @ErikNus
  Oke jongens, mijn excuus voor mijn toon. Als jullie beide aangeven dat ik daarin fout zit, dan zal ik inderdaad wel fout zitten met mijn toon. Excuus.
  Het is gewoon niet voor te stellen dat jullie na zo veel berichten van een nieuw platform van Nintendo, er zo over dachten. Met de kennis die jullie hebben over hardware en games, lijkt het me gewoon onmogelijk dat je daar in de zaal zat te denken dat de controller dit allemaal kon bewerkstelligen, en dat Nintendo na zo veel keren aangegeven te hebben de opvolger van de Wii te tonen.
  Ik keek toen de persconferentie vanuit huis en begreep het allemaal meteen. Maargoed, zoals jullie zeggen; daar in de zaal was men wel duidelijk in de war. Ik had ook nooit verwacht dat jullie daar minder meekregen van een presentatie dan thuis. Wordt er zo veel gekletst tijdens de presentatie dat je amper verstaat wat er gezegd wordt?
  Zo veel gamer vrienden van mij wisten ook allemaal meteen wat het was. Er was echt niemand die het niet snapte.
  Maar, dank voor de toelichting waarom het bij jullie blijkbaar niet goed was over gekomen in de zaal. En, ik zal voortaan eerst even tot 10 tellen voor ik een post begin te schrijven. ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ErikNus

  • 21 februari 2017 08:40
  @Exalian hartje!
  Ja, denk alleen al aan het verschil tussen zo'n filmpje zien op je laptop, of vanuit achterin een zaal. Je krijgt zeker alle grote lijnen mee, maar als de grote lijn New Controller lijkt te zijn, is een beetje verwarring niet vreemd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MichelMusters

  • 21 februari 2017 10:29
  @Exalian Oke, we zijn weer vriendjes! ;)

  Ja, ik kan het niet anders uitleggen dan dat het écht niet duidelijk was in de persconferentie. Veel internationale media hadden hetzelfde hoor, dus het is niet zo dat wij te lomp waren voor het achtereind van een varken ofzo. En ik als grote Nintendo-fan ben echt wel altijd op de hoogte van wat het bedrijf van plan is.

  Afijn, of je nou zag dat het om een nieuwe console ging of niet, we kunnen het er allemaal wel mee eens zijn dat de Wii U-onthulling bar slecht was, toch? Wat dat betreft is het een wereld van verschil met de Switch.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MarkyMark

  • 20 februari 2017 20:51
  Ha mannen, mooie podcast weer. Leuk ook om Michel weer te gast te hebben, al vond ik hem sterker eindigen dan starten. Maar hij heeft gedaan wat een hele trits aan nieuwsberichten en trailers niet met me hebben kunnen doen, me namelijk enthousiast maken voor Horizon: Zero Dawn. Het enthousiasme voor de Switch is ook leuk om te horen. Fijne carnaval, mannen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ErikNus

  • 21 februari 2017 08:41
  @MarkyMark dankje Mark! Michel is altijd welkom :-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MichelMusters

  • 21 februari 2017 10:29
  @MarkyMark Ja, tegen het einde wordt ik altijd beter :D

  Nee, geen idee. Misschien komt het omdat ik net wakker was ;)

  Maar ik zei het al in het begin: ik begon met 40 procent michel, tegen het einde was dat 100 procent!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Castus

  • 21 februari 2017 09:36
  Jongens leuke podcast! Ik ga sowieso Horizon halen om te gamen op m'n OLED4K HDR TV met PS4Pro. Heb er nu al zin in!

  Klein dingetje. Ik merkte dat Ron het erg leuk vond deze Podcast om Michel te verbeteren in alles wat hij zei ;)

  Verafgoden is toch echt een woord. Gewoon een synoniem van aanbidden.

  En Ron, het is Antisemitisch, niet Antisemitistisch ;). Wie de baal kaatst…

  Maar verder weer hartstikke leuk om naar jullie te luisteren! en laat je niet gek maken door mensen zoals Exalian hierboven. Ik zag de reactie vóórdat ik het stukje geluisterd had op de podcast en dacht: "Hmm, ben benieuwd hoe de WiiU E3 launch besproken wordt, als er zo'n reactie komt". Toen ik het eenmaal hoorde vond ik de reactie ontzettend aanstellerig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MichelMusters

  • 21 februari 2017 10:30
  @Castus Hoor je het nou Ron. Het loont niet om je voormalige hoofdredacteur te verbeteren! Muahaha!

  Nee hoor, kan het hebben ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ErikNus

  • 21 februari 2017 10:45
  @Castus het is wie de bal kaatst, een hooibaal kaatst niet zo makkelijk

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Castus

  • 21 februari 2017 12:12
  @ErikNus Haha, jezus ;) Lekker is dat he, als je iets corrigeert van een ander en vervolgens zelf een fout maakt ;).

  Ik edit het bericht ook gewoon niet uit principe ;).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.