Kudsite is een website voor kinderen, dat heb ik al een geruime tijd geleden vernomen. Toch ben ik vaak te vinden bij Burenruzie, een flashspelletje waar je met enkele geinige beestjes spullen naar elkaar moet gooien. Degene die als eerste een object laat vallen, krijgt een minpunt. Bij vijf minpunten heb je een set verloren. Zo simpel en zo enorm verslavend. Collega Marcel merkte op dat de flashgame op Slime Volleybal lijkt en daar heeft hij grotendeels gelijk in, alleen is Burenruzie wat verfijnder en prettiger voor het oog.

In de lange tijd dat ik Burenruzie speel, ben ik redelijk goed geworden*. Een hoge volley? Dan spring je op die manier. Een scherpe smash? Dan moet je het object op die manier raken. Komt het spul tegen de muur aan? Houd 'm dan even hoog om het object vervolgens met een goede sprong naar de andere kant van de tuim te slingeren. Zelfs de verschillende valanimaties van objecten ken ik uit mijn hoofd. Zo vliegt een banaan alle kanten op en daalt een steen net zo snel als in het echt. Bij laatstgenoemde is een smash veelal winstgevend, bij een banaan is het heerlijk als 'ie de heg raakt die het spelveld verdeelt. Zo schiet 'ie heel plotseling een stukje omhoog waarna je tegenstander er niet meer snel genoeg op kan reageren.

Burenruzie

Burenruzie biedt geen geheimen meer voor mij. Klinkt triest, en dat is het eigenlijk ook. Maar het kan nog erger, want door de tientallen uren training is het klasseverschil veelal zo groot dat het heerlijk is om lekker anoniem te trollen. Gewoon, om die kleine kiddo's even op stang te jagen. Een 'gtfo n00b' doet het al vaak goed, maar ze worden helemaal wild als je zegt 'wow, je hebt geen één keer een punt gescoord, wat ben jij megaslecht' of 'EPIC FAIL BITCH' in de chat gooit. Meestel krijg ik een paar stevige verwensingen als antwoord, maar na een paar rondes waarin ze helemaal van de (tuin)mat worden gespeeld krijg ik al gauw de bevredigende notificatie dat ze het spel hebben verlaten. Yes, weer gewonnen.

De eerste of volgende keer dat je Burenruzie speelt, denk dan vooral even aan mij. Want wie weet kom je mij tegen. Een nickname gebruik ik niet, ik ben altijd gast nummer zoveel. Maar het moment dat je keihard wordt ingemaakt en 'gtfo n00b' in de chatbox verschijnt, vraag dan vooral of je tegenstander die ene gast van Gamer.nl is. Misschien laat ik je dan wel een ronde winnen.

* Ook Marcel en Gerard van Gamer.nl hebben beide gefaald om Daniël te verslaan