High School Musical is al een guilty pleasure op zich. Ik ben me er volledig van bewust hoe kinderachtig, cheesy, cliché en overdreven het is. Ik behoor niet tot de doelgroep, en zelfs toen de allereerste film uitkwam was ik er eigenlijk al te oud voor. Waarom vind ik dit dan toch zo leuk? Net zoals sommige mensen een actiefilm kijken, wil ik soms even met het verstand op nul een comedyfilm zien. Met liedjes. En een hoop tienerdrama. Daarnaast kan ik ook lachen om het simpele script of het slechte acteerwerk. Tijdens het zien van zo’n film ga je de liedjes vanzelf leuk vinden.

High School Musical 3 Senior Year

High School Musical verkleedpartijtje

Disney Sing It: High School Musical 3 Senior Year is niet de eerste HSM-game die ik speelde. Eerder was er namelijk High School Musical Sing It op de PlayStation 2 en geloof het of niet, die was nog veel slechter. In een soort blinde opwelling had ik het gekocht, want het was een karaokegame en ik speelde nogal vaak Singstar met vrienden. Veel hoef ik niet uit te leggen over de inhoud van deze game: die is er niet, eigenlijk. Je zingt de liedjes uit de films en met de punten die je verdient kun je nieuwe outfits kopen voor je avatars. Avatars? Ja, kennelijk was het toen teveel moeite om een muziekvideo te tonen, dus hadden ze bedacht om dan maar lelijke poppetjes te gebruiken die je zelf kan aankleden.

Dat deed toch echt af aan de ervaring, dus kwam Disney Sing It: High School Musical 3 Senior Year op het juiste moment. Een High School Musical meezinggame mét fragmenten uit de film, zodat je eigenlijk de films weer opnieuw beleeft tijdens het zingen. Deze game was overigens ook beschikbaar op de PlayStation 2, dus blijkbaar werd hier deze keer wat meer moeite in gestopt. Geen verkleedpartijtjes met personages meer dus, maar een game die gewoon simpel doet wat het moet doen: fans van High School Musical hun favoriete liedjes laten zingen met de videofragmenten uit de films. Als extraatje bood de game ook nog de Sing It Pro-modus, waar de acteurs je een aantal zangoefeningen leren.

Als je van High School Musical en zingen houdt, dan is dit ongetwijfeld een vermakelijke game. Maar toch kan ik Disney Sing It: High School Musical 3 Senior Year nooit iemand aanraden, want dan moet ik toegeven dat ik die films stiekem toch wel leuk vind. Een meer beschamende game kan ik me niet bedenken. Dus biecht nu maar op, wat is jouw guilty pleasure?

High School Musical