Nieuws

Gamer.nl Podcast 26: Hoezo geen singleplayer?

Star Wars Battlefront-singleplayer en handheld pc's

Geschreven door Gijs Scheltens op
Waarom heeft Star Wars Battlefront geen singleplayer? Is singleplayer echt zo ondergewaardeerd? In deze aflevering proberen Erik, Joe en Ron daar antwoord op te geven. Ook zijn ze benieuwd naar draagbare pc's en hoe relevant de term 'gamer' tegenwoordig nog is.

Je kunt de podcast luisteren via Youtube, maar ook op iTunes. Abonneer je om elke maandag een nieuwe aflevering binnen te krijgen. Je kunt deze aflevering ook direct downloaden.

Als je graag meer wil weten over een gamegerelateerd onderwerp, of over de game-industrie, stuur je vraag of suggestie dan op in een mailtje, of laat een reactie achter onder dit bericht.

Commentaar horen we ook graag, laat dus weten wat je prettig vindt aan de podcast en wat niet. Een iTunes-recensie stellen we in elk geval zeer op prijs.

De Gamer.nl Podcast wordt opgenomen met Turtle Beach-headsets

De onderwerpen in deze podcast:

01:01 - Waar is een handheld pc eigenlijk goed voor?
16:15 - Hoezo heeft Star Wars Battlefront geen singleplayer?
28:23 - Luisteraarsvraag: Moeten echte gamers ook een Wii U hebben?
39:36 - Luisteraarsvraag: Waarom zijn er nog console exclusives?
43:45 - Luisteraarsvraag: Wat is een hardcore gamer precies?
46:57 - Luisteraarsvraag: Vanwaar komt de terugkeer van Full Motion Video in games?

Dit artikel delen:

Lees meer

Gelimiteerde Star Wars: Battlefront PlayStation 4 aangekondigd Luckslinger
5

Reacties op: Gamer.nl Podcast 26: Hoezo geen singleplayer?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Exalian

  • 17 augustus 2015 10:30
  Yo gasten, thanks voor het behandelen van mijn vragen! :)
  Hierbij nog een reactie op jullie antwoorden:
  - Stel dat vele gamers zo denken als Ron, kan Nintendo dan niet gewoon beter stoppen in deze business?? Als de meeste gamers Nintendo games niet leuk vinden, dan heeft het gewoon geen zin meer. Wat ik dan ook zo vreemd vind, wat ook later door jullie werd aangegeven, wilt men wel dat ze thirdparty gaan. Alsof men dan ineens wel Nintendo games wilt kopen. Dus dan is het eigenlijk gewoon fanboy gedrag van vele gamers die gewoon Nintendo uit de consolemarkt willen zien. Als een console van Nintendo met zo veel kwaliteit Nintendo games gamers niet kan overhalen, dan helpt thirdparty gaan ook niet.
  En ook als de volgende Nintendo console wel alle thirdparty games zou hebben, dan alsnog zal men eerder gaan naar Playstation of Xbox. Want dan zou men weer zeggen "ja, maar Nintendo games staan mij niet aan".
  Dus…het lijkt er op alsof Nintendo het nooit goed kan doen bij de meeste gamers.
  - FMV blijft voor mij gewoon supper knullig. Waarom werkt het in series wel als ze tegen de camera praten: te breken de fourth wall. Als ze in een game tegen je praten, is het niet om de fourth wall the breken, maar om zogenaamd tegen je te praten alsof ze echt in dezelfde kamer staan als jij. Daarnaast kijk je een serie maar 1x en in een game zie je deze scene steeds opnieuw langs komen, waardoor het zo stom over komt. Gerenderde mensen zien er altijd nog beter uit, omdat je hersens weten dat het nep is, en denken dan eerder "wow, wat goed gedaan". Terwijl bij een acteur je enkel kan denken "wat een pannenkoek". :) Misschien moeten ze gewoon betere acteurs nemen die een goede performance kunnen neerzetten.
  Kijk enkel al naar het "on-stage gaan" in GuitarHero Live, dat die band zo samen komt en zich op pompt om on-stage te gaan. Zo campy! En moet je voorstellen dat je dit steeds ziet als je weer gaat optreden in die game. Verzonnen karakters die gemoddeld zijn, werkt gewoon zo veel beter. Je hersenen weten namelijk "je speelt een game", dus is het niet nodig om echte mensen te gebruiken. Alsof je bij GuitarHero Live denkt "wow, ik ben ECHT in een band!!!" Hahahaha laat me niet lachen.
  Snap je een beetje wat ik bedoel?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Daeda

  • 17 augustus 2015 11:08
  Nintendo is over het algemeen financieel gezonder dan Sony (laatste tijd wat minder omdat de WiiU snel vervangen moet worden en omdat Sony na het afstoten van onderdelen eindelijk weer winst maakt). Maar een derde positie kan net zo goed lucratief zijn als een eerste.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • sollitdude

  • 17 augustus 2015 18:04
  kunnen jullie mischien een keer een podcast doen over dlc's?

  steamcommunity.com/app/226860/discussions/1/537405286644164801/?tscn=1439758446

  ik heb een topic gemaakt, waarbij ik men ontevrede uit bij galactic civilizations 3. ze zijn overgestrapt naar dlc's. ik vind persoonlijk dat dlc's simpleweg een geevolueerde vorm van microtransactions zijn. wil je een nieuwe factie? 5 euro. wil je een ander/beter wapen? 5 euro. het gaat helemaal fout in de gaming industrie, en ik denk dat er openlijk erover gepraat moet worden. waar zijn de goeie oude waardes van gratis mappen door patches, of gewoon een expansiepack uitbrengen? waar zijn ze gebleven?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  AmazingPaper

  • 18 augustus 2015 13:16
  Tjah, waar zijn de tijden gebleven dat ik voor minder dan 50 cent een heel brood kon kopen. Of een luxe auto voor 12,000 gulden.

  Tijden veranderen, de consument verandert. Games worden véél duurder om te maken, maar ze zijn amper duurder geworden - omrekenen heeft weinig zin, want inflatie - dus moet er een andere manier gevonden worden om geld te verdienen aan een project. Dat doe je door DLC.

  Ik kan alleen niet begrijpen waarom mensen zich er zo druk om maken, je hoeft het niet te kopen. Je bent nergens toe verplicht. Als je de factie of dat nieuwe wapen niet wil hebben, dan hou je dat geld toch in je zak?

  Niet alleen dat, maar juist omdat je het geld in je zak laat geef je een signaal dat dit geen goed verdienmodel is. Maar, helaas, de meerderheid denkt daar anders over en wil wél graag die factie en/of dat wapen van €5. Daar is niets mis mee, want het is een keuze die je hebt, geen verplichting.

  We kiezen als collectief waar we mee akkoord gaan of niet. Zolang Activision veel geld blijft verdienen met Call of Duty-games, dan zouden ze toch op hun hoofd gevallen zijn om die franchise te laten vallen. En als er geld verdient kan worden met het verkopen van een factie, een map of een skin voor €5, dan ben je gek als je het niet doet.

  Er is legio aan informatie te vinden over DLC. Het is niets verkeerds. Het feit dat DLC, wellicht, een grotere vorm van microtransacties is, maakt ook niet uit. Stemmen doe je met je portemonnee, maar zolang jij nog in de minderheid blijft gaat er niets veranderen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snader86

  • 1 september 2015 13:14
  Het grappige is dat Ron aangeeft "Waarom zou ik een Wii U halen? Ik kan daar geen antwoord op geven!", terwijl bij mij het juist andersom is: waarom zou ik een PS4 of een Xbox One halen? Daar kan ík geen antwoord op geven. Zo blijkt maar weer dat het heel persoonlijk is wat je leuke spellen vindt :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.