De deelnemers:
 

#1: Dennis Lubbers

Dennis is naar eigen zeggen jaren (!) met zijn creatie bezig geweest. Dat is naast indrukwekkend ook nog eens toepasselijk, want zijn zelfgemaakte Doom 2-level is een heus protest tegen de volgens hem te korte duur van hedendaagse games.

In het level ren je met een rotvaart door talloze kamers en gangen, die tot onze verrassing nog best veel van elkaar verschillen ook. Afhankelijk van je ervaring met Doom doe je er twee tot vijf uur over het level uit te spelen. Dat Dennis zoveel moeite doet om een punt te maken, dat kunnen wij wel waarderen.

#2: Karwin Leutscher

Je hebt gametrailers en tussenfilmpjes in alle vormen en maten, maar er zijn er maar weinig die écht blijven hangen. Ook Karwin waagde een poging. Hij maakte een reeks gamefilmpjes over de ArmA II-mod DayZ. Hoewel Karwin natuurlijk beperkt werd door de mogelijkheden van de spel-engine, doet het resultaat verrassend genoeg niet onder voor de gemiddelde trailer. Zeker het filmpje hieronder vonden we het bekijken waard. Daar lijken de gebruikers op YouTube het roerend mee eens te zijn.

Saillant detail: in Karwins video is een ingeslagen meteoriet in Rusland verantwoordelijk voor een zombie-uitbraak. Dat zet dit recente nieuwsbericht opeens in een heel ander licht.

#3: Arne Goyvaerts

Arne, een van onze Vlaamse lezers, zegt in zijn mailtje dat hij nogal twijfelt over de relevantie van zijn inzending. Hij weet niet zeker of zijn creatie van toepassing is, al is hij er wel trots op. Nou Arne, dat laatste lijkt ons volkomen terecht. Zijn zelfgeschreven muziek voor Skyrim is het publiceren dan ook meer dan waard. De mod telt in totaal 30 nummers, goed voor 108 minuten aan sfeervolle in-game-muziek. De mod is hier te downloaden en alle tracks zijn afzonderlijk op YouTube te beluisteren. Zeker doen, want ze zijn ook voor niet-Skyrim-spelers het aanhoren waard.

Hieronder kun je je stem uitbrengen op Dennis, Karwin of Arne. Stemmen kan tot 3 maart. Dan worden de vier finalisten bekendgemaakt en begint het stemmen op wie er met de Gamer Got Talent 2013-titel, eeuwige roem en een cultheldstatus vandoor gaat.

Wie wint volgens jou de vierde ronde?