De finalisten:
 

Lennart Breel – Retrogameposters

Dat Lennart veel kans maakte op het behalen van de finale, was eigenlijk al duidelijk bij het selecteren van de genomineerden. Ok, sommige gebruikers vonden zijn werk saai of niet kleurrijk genoeg, maar wij waren gelijk fan. Het simplisme is juist wat zijn retroposters zo’n ontzettende hebbedingetjes maken.

Lennarts afbeeldingen zijn niet overdreven spectaculair of prachtig. Ze beelden geen gast in ridderornaat af die onder een volle maan drie wolven tegelijkertijd aan zijn zwaard rijgt. Nee, Lennarts posters zijn juist een simpele reminder aan wat een game tot nostalgie verheft. Met name zijn Unreal Tournament-poster slaat de spijker op zijn kop. Lennerts werk illustreert dat games zowel ontzettend nerdy als stijlvol kunnen zijn. Een prestatie om trots op te zijn.Pascal van Stekelenburg – Max Payne 3-theme

In de beschrijving van Pascals werk (in de tweede ronde) vertelden we dat we bij het horen van zijn geweldige uitvoering van het Max Payne 3-theme eventjes stilvielen. Waar talent doet versteld staan, zo schreven we. Een dag later ontving ik een tweet van een van onze trouwe volgers die impliceerde dat we niet objectief genoeg waren. De beschrijving van Pascals pianospel zou de potentie van de andere kandidaten ondermijnen.

Misschien kwam dat zo over, maar van de beschrijving was oprecht geen woord gelogen. We stondenmet de armpjes over elkaar zwijgzaam naar het scherm te koekeloeren. Een zeldzaamheid. Pascal is een gigantische kanshebber, ongeacht de hoeveelheid woorden die wij daar wel of niet aan vuil maken.

Lou Regter – Borderlands-schilderij

Wat was er nou exact aan de hand met dat bloed op het geairbrushte Borderlands-schilderij van Lou? Het was onze hoofdredacteur Gerard die voor opheldering zorgde. Het zijn vogels. Het lijkt wel alsof die comment het verschil maakte, want na Gerards reactie hengelde Lou de ene na de andere stem binnen. Hij is dan ook recordhouder: maar liefst 71 procent van de stemmen ging naar zijn prachtige doek. Helemaal terecht, want het oog voor detail in zijn schilderij is verbluffend.

Arne Goyvaerts – Skyrim-muziek

De creatieve uitspatting van Arne ligt natuurlijk nog vers in het geheugen. Maar niet alleen omdat hij de meest recente finalist is. We hebben de afgelopen dagen veelvuldig en geheel vrijwillig naar zijn soms duistere, soms vrolijke Skyrim-deuntjes geluisterd. We kunnen er geen genoeg van krijgen en hebben bij het luisteren meteen de neiging Skyrim te spelen. Het is natuurlijk prachtig dat muziek daartoe in staat kan zijn.

Arne zat waarschijnlijk in de lastigste poule, maar heeft geheel verdiend met meer dan de helft van de stemmen gewonnen. Hij deed dat met liedjes die niet alleen goed bij Skyrim passen, maar ook nog eens écht fijn zijn om naar te luisteren. Chapeau.

Dat zijn ze dan: de vier finalisten van de allereerste Gamer Got Talent. Wie de allereerste winnaar wordt, bepalen jullie. Zoals gebruikelijk kun je hieronder in de poll stemmen op wie volgens jou het ultieme Gamer-talent is. Naast eeuwige roem, ontvangt de winnaar een recente game naar keuze. Stemmen kan tot maandag 11 maart, wanneer we de winnaar bekendmaken.

En de winnaar is...