Overig

De Nintendo Switch, bestellen of niet? - Gamer.nl-Podcast 102

Zijn we enthousiast?

Geschreven door Erik Nusselder op
Gastpodcaster Simon Zijlemans is net als Erik en Ron niet superenthousiast na de onthulling van de Nintendo Switch. Maar gaan ze hem toch bestellen? Het antwoord zal je verbazen...
Nintendo heeft alle details over hun nieuwe console onthuld, en de grote vraag is: waar zijn de games? Verder speelde Simon met Mega Man, Ron met Virginia en Erik met Gravity Rush 2.

Je kunt de podcast zoals altijd hier direct downloaden, lekker makkelijk luisteren via Soundcloud, of je abonneren via iTunes of andere podcastservices. Een vraag of opmerking voor de podcast? Laat hieronder een berichtje achter of mail Erik!

De onderwerpen van deze week:

03:00 - De Nintendo Switch, ja of nee?
46:10 - Mega Man!
54:20 - Virginia is volgens Ron net Star Wars
1:00:40 - Lekker vliegen in Gravity Rush 2


Dit artikel delen:

Lees meer

Deadly Premonition-maker Swery opent nieuwe studio Final Fantasy XIV Stormblood
31

Reacties op: De Nintendo Switch, bestellen of niet? - Gamer.nl-Podcast 102

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Lord Ganon

  • 16 januari 2017 09:53
  De vraag is eerder: kún je de Switch nog bestellen of niet? :P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Mr. Harrow

  • 16 januari 2017 11:57
  Ik hoopte eigenlijk een paar hele goede redenen te horen om de Switch een verantwoorde aankoop te laten zijn, maar deze zijn er blijkbaar niet. Nu begin ik toch weer te twijfelen. M'n gevoel zegt dat ik het gewoon moet doen, maar m'n verstand (voor zover aanwezig) zegt niet doen, want je zult er bijna niet op gamen. Lastig, toch nog maar even nadenken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ErikNus

  • 16 januari 2017 13:01
  @Mr. Harrow haha sorry er zaten toevallig drie mensen in deze podcast die het niks vinden…
  Ik wacht zelf denk ik tot er games op uitkomen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Cornish

  • 16 januari 2017 15:44
  @Mr. Harrow Gewoon wachten tot hij al even uit is en kijken of er echt dingen op zijn die de investering waard zijn voor je. Je hoeft nu nog niks t e beslissen! ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Mr. Harrow

  • 16 januari 2017 22:45
  @Cornish
  Klopt, ik hoef nu nog niet te beslissen. Maar een aantal goede redenen die er nu al zouden zijn, zou het aankoopproces wel kunnen versnellen. Ik vind het namelijk een cool concept. Toch vind ik ook dat we het een kans moeten geven. Ik zal hem daarom ook wel gaan aanschaffen. Alleen weet ik nog niet wanneer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MaTriX

  • 16 januari 2017 12:20
  Mediamarkt bied de grijze Switch aan inclusied Zelda BotW voor 379.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Exalian

  • 16 januari 2017 13:21
  Mensen, ga aub nou eens kappen met het zeggen dat Nintendo zijn games op de PS4 moet uitbrengen!!!
  Mensen die een PS4 of XOne hebben, haten altijd op Nintendo games, en hebben geen geld over om een console van Nintendo te kopen waar al hun games op te spelen zijn.
  Alsof ineens deze gasten wel Nintendo games leuk gaan vinden. Ze haten haten haten ALTIJD!!!
  Laat die haters gewoon eens eerlijk zijn: JULLIE WILLEN GEEN NINTENDO GAMES!!!
  Net zoals in deze podcast: "WAAR IS METROID?!?!?!" Nou….Metroid was er op de Gamecube, was er op de Wii…. en waarom heeft Metroid toen ook slecht verkocht??
  Het zijn de haters die gewoon altijd vragen om dingen, maar deze dingen nooit zullen aanschaffen al komen ze wel uit.
  De verwachtingen bij Nintendo zijn gewoon altijd veel te groot door haters, zodat deze nooit gehaald kunnen worden.
  Hier een opsomming van eisen die de haters hadden van de Switch:
  - Krachtiger dan PS4 Pro (terwijl dit een handheld is!)
  - Goedkoper dan de PS4
  - Nintendo moest blijkbaar gelijk alles op dag één uitbrengen: Mario, Zelda, F-Zero, Metriod, Waverace, etc. Ze mogen niets bewaren voor de E3.

  Op PS4 komt een HD port uit van een game van één jaar oud zonder enige toevoeging behalve een camera mode, en het is "Woooowww! Hoe vet is dit!!!!". Mario Kart 8 Deluxe komt uit met exta karakters, voertuigen, alls DLC, en…wat iedereen wou hebben en er nu in zit: BATTLE MODE!!! Met allemaal BattleMode banen. En wat wordt het: "Niets nieuws!".

  Het lijkt wel alsof enkel Erik het een beetje snapt. MarioKart8 Deluxe komt de maand er na om dan weer iets nieuws te kunnen kopen. En dit is voor mensen als Ron ideaal die het heeft laten liggen op de WiiU. Ook over de opslag snapt Erik het. Je koopt gewoon een SD kaart om het uit te breiden. Als je nooit wat online koopt is 32GB genoeg! Gaan jullie nu een console met een harddrive vergelijken met een platte tablet zoals de Switch?!?
  De games spelen af van een cartridge! Je hoeft niets te installeren! Gamers zijn gewoon zoooooo verziekt op de consoles tegenwoordig. Ik heb zelf een PS4 met 500GB. Na een paar games kreeg ik ineens de pop-up dat ik geen ruimte meer had!!! WTF?!?! Ik moet dus games steeds gaan verwijderen of een extra HD aansluiten. Men heeft daar echter blijkbaar geen enkel probleem mee, en wordt er gedaan alsof dit super normaal is en gewoon zonder klagen de PS4 blijven ophemelen.
  Zoals jullie dingen belichten en haten, zo kan men dat met iedere console doen, ook met de PS4 of XOne!

  Tuuuuuuuuurlijk had Nintendo aan al jullie verwachtingen kunnen voldoen, maar dan had je gekraagt over de prijs!!! Want wat zou een handheld kosten die krachtiger is dan de PS4, waarvan de batterij 8 uur mee gaan, 1TB opslag???

  Laten we de E3 nou maar afwachten betreffende de nog aankomende games. Het duurde bij de XOne ook een jaar voordat er wat interresants uit kwam. En Switch heeft in het eerste jaar al Zelda, MarioKart8Deluxe, Splatoon2, MarioOdyssey!!!

  Jullie hebben op verschillende punten wel gelijk zoals het ontbreken van thirdparty games, maar om zooooo te haten als dit en al meteen te zeggen dat het faalt, vindt ik gewoon te voorbarig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Cornish

  • 16 januari 2017 15:05
  @Exalian Het zit je hoog, of nie?

  PS: Zou best Nintendo spellen willen op m'n PS4. Al zou ik dan wil minder Sony spellen halen, want daar kom ik nu al niet altijd aan toe.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ErikNus

  • 16 januari 2017 15:17
  @Exalian ik geloof niet dat we vinden dat hij krachtiger moet zijn dan een PS hoor.
  Sterker nog, ik ben heel enthousiast over het apparaat. Maar er is gewoon echt niks op te spelen. Games die ook op de wiiu zijn en dan aan het eind van het jaar Mario. Je kan zeggen wacht tot de e3, maar dan is de launch al geweest hoor… Ik heb echt nog nooit gehoord van een console die launcht met 5 games, waarvan 3 ook op andere consoles te spelen zijn. Het is echt extreem, daarom zeuren we.

  Als Last of us remastered ofzo naar de PS komt, zie ik dat als een extraatje. Voor iedeeeen die het nog niet gespeeld heeft. Ik zou nooit de PS4 om die game ophemelen, maar leuk is het wel. Zo denk ik dus ook over Mario kart op de switch. Leuk, maar daar win je de oorlog niet mee. Volgens mij overdrijf je hoe enthousiast we van andere consoles worden (sterker nog, de xbox one hebben we het al bijna nooit meer over want meh). Of heb je het over gamers in het algemeen?

  Ik wil heel graag een Switch willen maar er is niks op te spelen, ik koop geen console om er 2 games op te spelen en verder te hopen dat er daarna nog iets goeds komt. Bij de wii u heb ik dat ook niet gedaan en ben ik achteraf heel blij mee, omdat al die games achteraf gezien nooit zijn uitgekomen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Exalian

  • 16 januari 2017 16:05
  @ErikNus Hoi Erik, ik bedoelde de meeste gamers (vooral de haters) in het algemeen die ik online zie reageren. Het hele games tekort issue begrijp ik helemaal. Ik zie ook nu nog enkel in het begin de volgende games voor mij: Zelda (TUURLIJK!), Bomberman, Steep (misschien). Met de maand daarna MarioKart8 Deluxe.
  En ik weet al dat Splatoon2, Mario Odyssey, Xenoblade2 en meer van Nintendo gaat komen. Dus genoeg voor mij om hem gewoon al te halen.

  Maar ik geef je gelijk hoor. De launch had gewoon beter gemoeten, vooral vanuit de thirdparty hoek. Ik vind niet dat men moet verwachten dat Nintendo bij launch een berg aan eigen games heeft. Ze moeten ook nog dingen hebben voor de rest van de maanden en voor E3.
  Maar, hoeveel games hadden de PS4 of XOne op launchday die je niet ergens anders kon kopen? Volgens mij waren die ook op één hand te tellen…

  Maar, kijk eens bijvoorbeeld naar de PSVR. Daar zijn echt maar een aantal "games" op uit gekomen, en we weten niets over wat er nog gaat komen. Maar kijk wat er gebeurt….men koopt het wel gelijk en er wordt niet eerst de kat uit de boom gekeken. En dan hebben we het over een accessoire van €400!! En dan moet je nog eens €80,- betalen voor 6 jaar oude licht-dildo's die niets anders kunnen als dat + een PlayStation Camera van €70,-. Bij elkaar dus een aankoop van €550,-!!! En dan heb je een paar "ervaringen" die je maar 1 of 2 keer speelt en dan is het over. Maar….daar wordt vol lof over gepraat, men haalt het zo in huis, wordt niet moeilijk gedaan over de prijs, etc.

  Maar bij de Switch is ALLES negatief bijna, en wordt er al geroepen dat het de laatste console van Nintendo wordt omdat het gedoomd is te falen. Er wordt lacherig gedaan over de prijs van de twee JoyCons voor €75,- maar je krijgt er wel 2 die je ook echt als 2 contollers kan gebruiken en er zit allemaal nieuwe tech in. Koop je dit setje, dan heb je ook dus meteen 2 controllers er bij voor sommige games die de JoyCons op hun zij gebruiken. De Pro controller is €70,-, en daar zit ook al deze tech in en dat vindt men ook veel te duur. Maar voor een DualShock 4 betaal je enkel een tientje minder, maar dat is blijkbaar wel de normaalste zaak van de wereld.

  Snap je een beetje waar ik heen ga met al het commentaar wat ik overal lees? En ik zeg niet dat jullie dat perse zo doen, maar het is wel de algemene indruk die ik krijg op internet.

  We gaan het zien. Men is blijkbaar erg onder de indruk van Zelda en Mario, dus als ze er bij de E3 nog een paar top titels bij doen, dan is er volgens mij geen reden meer om een Switch te laten liggen.

  Top podcast, alleen jammer van die super negativiteit. Misschien was het wat anders geweest als ook Michel er bij zat. Die had misschien ook wat meer wat positieve dingen kunnen benoemen. Blijkbaar zijn de mensen die hem echt gespeeld hebben wat positiever.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Aldodilly

  • 16 januari 2017 16:14
  @Exalian Ik vind dat je een punt hebt. Het nadeel is vooral dat thirdparties de kat nu uit de boom kijken.

  De PSVR is duur en ik gok op een lage attachrate (+- 5 procent, wat weinig perspectief biedt), maar had bij launch een boel games die ik wilde spelen. Ik vind die line-up ongekend dun bij de Switch.

  Maar misschien boeit dat wel niet. Gemiddeld kochten mensen iets van 1.4 spel bij hun Wii U, las ik laatst. Ik sluit niet uit dat Nintendo met een dunnere line-up juist een overzichtelijker aanbod kweekt voor een brede doelgroep. Maar goed, had zelf liever gewoon veel vette games gezien.

  Wat ik trouwens nog niet gezegd had in de podcast: ik vind 'm er heeeeel mooi uitzien. Erg slick, met die dunne bezels.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ErikNus

  • 16 januari 2017 17:11
  @Exalian tja weet je wat het is. Een ps4 koop ik om in de toekomst zo'n beetje ál mn games op te spelen. Niet alleen exclusives maar ook third parties. Die zijn er niet op de switch, dus moet die echt wel een aantal games hebben die ik wil spelen, wil ik hem kopen. Met alleen Zelda en Mario red je het gewoon niet.

  Psvr vind ik een ander verhaal, omdat dat echt een nieuwe manier van spelen is, van games meemaken. Ik heb volgens mij ook vaker gezegd dat je die alleen moet kopen als je je goed beseft wat je krijgt: een eerste stap in een nieuwe technologie, en niet gelijk alles wat je wil.

  En dan nog kan ik meer games op de psvr noemen die ik graag wilde spelen of nog wil spelen dan op de Switch. En ik vind het aanbod van de psvr al matig, kan je nagaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ruud86

  • 16 januari 2017 16:48
  Ik heb hier maar even speciaal een account voor aangemaakt. Ik ken deze website als een leuk tijdverdrijf met nieuws en columns. Maar jeetje wat een onvolwassen onzin was het eerste stuk van deze podcast. Nu geven jullie het zelf toe dat dit "onzin" is maar jongens continue scheldwoorden. Swinglish. En een beetje zitten kraken. Dit is niet wat ik krijg bij een Engelstalige podcast. Dit is een gemiste kans. Ga ik niet nog een keer luisteren. Er is echt zoveel aan te merken op de switch en jullie presenteren het mij hun kant te laten betogen…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ErikNus

  • 16 januari 2017 17:14
  @Ruud86 hallo ruud, jammer dat je het zo ziet, dat is natuurlijk niet onze bedoeling. Misschien waren we een beetje melig.

  Maar 'een beetje kraken' vind ik ook weer wat flauw, volgens mij hebben we aardig wat argumenten gegeven waarom we teleurgesteld zijn en hebben we ook positieve punten geprobeerd te belichten. Maar ja, als we niet enthousiast zijn, dan gaan we dat ook niet faken natuurlijk! Uiteindelijk luister je de podcast (hopelijk) om onze mening te horen, en die was dit keer negatief.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ruud86

  • 16 januari 2017 22:30
  @ErikNus wat goed dat je reageert. Uiteraard wil ik niet dat je positief bent als je dat niet bent. Het gaat mij echt om de manier waarop. Kijk als jullie er geen zin in hebben begin er dan niet aan. Moet je je voorstellen dat dit de eerste keer is dat je naar jullie podcast luistert. Het mist aan goede NL podcasts over games. Gewoon zonde. De presentator (ik geloof de stem van de persoon die zich wat meer ingelezen had) brengt meer inhoud in het gesprek en verleid inderdaad tot meer inhoud. Dan krijgen we inderdaad meer inhoudelijke meningen. Over lage batterij duur. Over die visie waar het aan schort. Etc. Uiteraard luister ik voor jullie meningen. Het mag gewoon wel aantrekkelijker. Jammer dat dit de eerste binnenkomer is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • trekinbami

  • 16 januari 2017 22:50
  @Ruud86 @ErikNus Heerlijke melige, luchtige sfeer. Luistert prima weg. Drie gasten die over games praten, zoals vrienden dat ook onder elkaar doen. Als ik slaapverwekkend gebrabbel wil horen van mensen die zichzelf veel te serieus nemen, dan schakel ik wel over op het geluid van Jeroen Pauw of Eva Jinek.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ErikNus

  • 16 januari 2017 23:06
  @Ruud86 die stem ben ik Ruud :-) ik poog nog wel eens wat inhoud toe te voegen ja, haha.
  Maar we willen het uiteindelijk ook leuk maken om naar te luisteren, een beetje gezellig gebabbel terwijl we het wel ergens over hebben. Dat is een dunne lijn om te bewandelen, hopelijk geniet je er volgende keer meer van :-)

  Veel dank voor de feedback in ieder geval!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • frank

  • 17 januari 2017 11:45
  @ErikNus Ik ben het wel met Peter eens. De laatste tijd wordt het wat gemakzuchtig met te veel onderonsjes. Misschien kun je er dan beter voor kiezen om een tweewekelijkse podcast te houden. Opmerkingen als 'we moeten opschieten, ik moet er vandoor' getuigen niet echt van professionaliteit en dat is zonde.

  In deze aflevering wordt Nintendo afgezeken met argumenten die de plank totaal mis slaan. Uiteindelijk weet Erik daar nog wat tegengas aan te geven gelukkig, maar zeker het eerste deel is gewoon storend. De online mogelijkheden zijn kut omdat je via je telefoon moet communiceren als je een shooter speelt…ik geloof niet dat Nintendo fans erg van Call of Duty houden. Je zit dan in een totaal andere belevingswereld.

  Vergelijk Nintendo een beetje met Apple: het moet gewoon werken. Niet te moeilijk maken, lekker toegankelijk, maar wel van hoge kwaliteit. Je houdt er van of je houdt er niet van, maar ga geen kritiek geven op zaken die Nintendo helemaal niet wilt zijn. Dat is een beetje alsof je bij de groenteboer komt klagen dat je appel niet naar peer smaakt.

  Overigens kan ik de gevatte opmerkingen van Simon wel waarderen. Het mag allemaal wel informeel zijn, maar sla gewoon niet te ver door.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ErikNus

  • 17 januari 2017 12:44
  @frank maar stel je wil Splatoon spelen en met je vrienden kletsen, of fifa, of nba, hoe ga je dat dan doen? Moet je de telefoon aan je oor houden tijdens het gamen? Het is gewoon een raar plan, vind ik…

  Voor de rest dank voor de feedback, we gaan niet naar tweewekelijks hoor, maar we willen de podcast meestal niet langer dan een uur maken. Het is alleen zo makkelijk om de tijd te vergeten soms…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • frank

  • 18 januari 2017 14:58
  @ErikNus mijn punt was dat voice communication van ondergeschikt belang is voor Nintendo en de Nintendo gebruiker. Het is een extraatje dat ze zo oplossen. Niet de meest mooie oplossing, maar iedereen heeft een mobiel en bij zo een beetje iedere smartphone krijg je volgens mij ook wel een headsetje of kun je die voor weinig kopen. De Switch is een draagbaar apparaat waarbij je ook niet door je headset gaat schreeuwen als je in de trein zit. Het gaat mij er vooral om dat er argumenten geschreeuwd worden die niet van belang zijn.

  Het enige sterke argument is het gebrek aan launch games. Dat is nog even afwachten waar Nintendo mee gaat komen op lange termijn. Het feit dat er third parties zijn die iig iets ontwikkelen (waaronder EA) is in ieder geval positief. Dat suggereert dat ze toch nog vertrouwen hebben in Nintendo ondanks het Wii U debacle.

  Overigens viel mij op dat je net zo over multiplayer gamen denkt als ik. Ik ben ook ongeveer van dezelfde leeftijd (33) en zie mijzelf ook niet Call of Duty spelen tussen de 14 jarige brulapen. Ik heb vroeger nog wel aardig wat (ok, belachelijk veel) potjes Counter Strike en UT versleten, maar dat spreekt mij nu niet meer aan. Tijdgebrek en andere prioriteiten zorgen er sowieso voor dat ik nauwelijks game, maar dat is een ander verhaal. Gewoon heerlijk op de bank zitten en een potje GTA V/MGS/whatever singleplayeren is wat ik zoek en ik denk dat Nintendo die ervaring ook benadrukt. Daar had je dus wat meer op kunnen hameren :).

  Verder waardeer ik zeker jullie inzet, de Gamer.nl podcast is een van de weinige Nederlandstalige podcasts die ik al lange tijd volg. De structuur gaat er alleen een beetje uit de laatste tijd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.