Nieuws

Advertorial: Compacte alles-in-één audiosystemen

Ceol-systemen van Denon

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Een compleet audiosysteem hoeft helemaal niet groot te zijn. Er zijn allerlei minisetjes met bijbehorende speakers verkrijgbaar die muziek via het netwerk, usb-opslagdragers, de pc en cd kunnen afspelen. Helaas schort het nog weleens aan de muzikaliteit van deze compacte apparaatjes. De Ceol-systemen van Denon zijn uiterst compact zonder dat ze inleveren op geluidskwaliteit.

Het ontwikkelen van een slank alles-in-één audiosysteem dat ook nog eens spatzuiver muziek afspeelt, is een kunst op zich. Het is nu eenmaal niet eenvoudig om een hoogwaardige voeding, goede digitaal/analoog-converter, diverse aansluitingen en eventueel nog een cd-speler in een slanke behuizing te persen zonder dat het ten koste gaat van de geluidskwaliteit. Toch is Denon er met de stijlvolle Ceol-serie in geslaagd om dergelijke alleskunners te ontwikkelen. De familie telt drie telgen die er stuk voor stuk gelikt uitzien, waardoor ze in geen enkele woon- of slaapkamer misstaan.

Welke muziekbronnen?

Voordat je een compleet audiosysteem in een klein jasje aanschaft, is het belangrijk om te bepalen op welke wijze je muziek wilt afspelen. Wanneer je muziekbestanden op een NAS staan opgeslagen, heb je een audioset met een netwerkaansluiting nodig. Datzelfde geldt zodra je muziek van online muziekdienst Spotify Connect wilt afspelen. Via usb en bluetooth lukt het om muziek vanaf externe schijven, usb-sticks, smartphones en tablets weer te geven. Een muzieksysteem dat aan deze eisen voldoet, is de stijlvolle Ceol Piccolo N4 van Denon. Heb je nog dozen vol met cd’s liggen, dan beschik je met de Ceol N9 ook meteen over een ingebouwde cd-speler. Wie alleen muziek vanaf een pc, usb-opslagdragers en bluetooth wilt afspelen, kan uit de voeten met de bescheiden Ceol Carino N2

Bestandscompatibiliteit

De bestandscompatibiliteit is een belangrijke factor voor de audiokwaliteit. Je kunt wel hoogwaardige componenten aanschaffen, maar wanneer de ondersteuning zich beperkt tot gecomprimeerde muziek benut je niet alle mogelijkheden van het audiosysteem. De hoge en lage tonen bevatten minder diepgang waardoor muziek vlakker klinkt. Op een goede geluidsset is dat duidelijk hoorbaar. De weergave van hoge resolutie flac-, wav-, aiff- en/of alac-bestanden is van grote meerwaarde voor ieder audiosysteem. Denon gebruikt voor zijn Ceol-lijn een digitaal/analoog-converter die alle gangbare audiobestanden tot een resolutie van 24bits/192kHz omzet naar een analoog signaal voor de luidsprekers. Het resultaat is een zeer gedetailleerd geluid dat je eigenlijk niet van dergelijke compacte audiosystemen zou verwachten. Een prettige verrassing dus!

Compacte speakers

De achilleshiel van alles-in-één audiosystemen zijn vaak de bijbehorende luidsprekers. Logisch, het bouwen hiervan is een vak apart en lang niet alle audiomerken zijn daar even goed in. Naast het ontwikkelen van elektronica heeft Denon ook al geruime tijd ervaring met het produceren van speakers. Denk bijvoorbeeld maar aan de actieve luidsprekers van HEOS multiroom-systemen, bluetooth-speakers, soundbars en hoofdtelefoons. Denon verstaat beide kunsten goed en om die reden bieden audiosystemen van de Ceol-serie een voortreffelijk geluid tegen een aantrekkelijke prijs. Een bijkomend voordeel is dat je geen ellenlange zoektocht hoeft te starten naar welke luidsprekers er voor jouw versterker geschikt zijn. Na aanschaf van een Ceol-systeem heb je alles al in huis om naar goede muziek te luisteren.

Dit artikel delen:

Lees meer

Deze week op Gamer.nl: Een dikke bedankt! Uitbreiding voor Europa Universalis 4 aangekondigd
0

Reacties op: Advertorial: Compacte alles-in-één audiosystemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.