Nieuws

3 x Street art op je smartphone

.

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Games en street art gaan hand-in-hand en niet zelden zien we op straat bekende gamehelden als Mario, Sonic, Pokemon of Son Goku (Dragon Ball) op een muur voorbij komen. Om er vervolgens helaas weer snel van te verdwijnen, want graffiti wordt tegenwoordig binnen no-time weggehaald.

Geen nood, zo haal je de mooiste street art naar je mobiel: van telefoonhoesje tot app.

Weet je hoe buitenlanders direct doorhebben dat je uit je Nederland komt? Omdat je hoogstwaarschijnlijk het woord ‘graffiti’ verkeerd uitspreekt, met de klemtoon op de eerste lettergreep. Hartstikke fout want dat klinkt ongeveer hetzelfde als ‘gravity’ (zwaartekracht). Graffiti is een Italiaans woord dat ‘ingekraste tekening’ betekent en waarbij je de klemtoon op de tweede lettergreep legt: graf-fi-ti dus…

Virtuele bombing

Zelf op een trein, vrachtwagen of muur voorzien je persoonlijke tag, throw-up of all-over aanbrengen, is best verleidelijk. Misschien dat je hiermee weg komt als je naam Banksy is, maar de kans is groter dat je voor minimaal 140 euro beboet wordt. Waarom zou je? Graffity Unlimited biedt je de mogelijkheid om gewoon vanuit je luie stoel graffity aan te brengen op trams, politie-auto’s, metrorijtuigen en nog veel meer. Het resultaat wordt in een filmpje gemonteerd en er is zelfs een app voor iPhone en Android. Super! Toch liever vieze vingers? Check de regeltjes of laat je bijscholen bij het Overkoepelend Graffiti Orgaan Benelux.

Hoesjes

Smartphonehoesje scoren, bijvoorbeeld voor de LG Magna? Met name het Italiaanse merk Celly heeft wat betreft street art flink wat talent in huis gehaald door wedstrijden uit te schrijven waar veel artiesten aan meedoen. Het heeft geresulteerd in een serie smartphonehoesjes voor met iPhone-toestellen die niet alleen echt wat toevoegen maar tegelijkertijd ook voor optimale bescherming zorgen zonder dat je toestel log en onderhandelbaar wordt. Hoesjes voor andere modellen, zoals de LG-Spirit vind je hier.

Wallpaper

Als je dan toch een mooi hoesje regelt, verander dan ook even je achtergrondje. Legaal of niet, iemand heeft het beste werk van Banksy voor je online gezet. Je moet het voor gebruik op je mobiel wel even zelf bijsnijden. Wil je kiezen uit street art van verschillende artiesten? De site Best iPhone Wallpapers heeft een verzameling Graffiti Wallpapers die - je verwacht het niet - het ook prima doet op toestellen met Android of een ander OS. Waar wacht je nog op?

Dit artikel is tot stand gekomen zonder inbreng van de Gamer.nl-redactie en door een derde partij geschreven.

Dit artikel delen:

Lees meer

Overkill’s The Walking Dead wordt getoond op E3 You Must Build a Boat