Oproep
Call of Duty: Black Ops Cold War

Update: Schrijf je nu in voor het Call of Duty: Black Ops Cold War-toernooi

Koude maand, koude oorlog

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Het Fall Guys-toernooi is nog niet zo lang geleden, evenals de lancering van Call of Duty: Black Ops Cold War. En van die laatste hebben we nog geen toernooi gehad. Dus organiseren we 17 december een dik toernooi! Je kan je nu nog inschrijven voor het toernooi en elk platform mag mee doen, want het is cross-play.

Dit artikel is bijgewerkt door veranderingen aan het format en de datum.

Prijzen

Laten we beginnen met de prijzen. Want die zijn natuurlijk weer aanwezig. De prijzenpot is dit keer een totaal van 350 euro die als volgt verdeeld wordt onder de finalisten.

Winnaar eerste prijs: 200 euro
Winnaar tweede prijs: 100 euro
De laatste 50 euro wordt via een raffle uitgedeeld aan deelnemers!

Hoe werkt het toernooi?

Deelnemers worden ingedeeld in poules van vier, deze worden willekeurig aangemaakt door de admins. Binnen de aangewezen poule speelt elk team één pot tegen elkaar. In totaal zijn er dus drie match-ups. Een pot, of match-up, bestaat echter uit drie matches. Elke match wordt gespeeld in een andere gamemodus, deze staan bij de regels van de toernooipagina aangegeven. De captain van elk team is verantwoordelijk voor de communicatie tussen beide teams en het opzetten van een server.

Een match-up wordt dus gespeeld in het best of 3-format. Als een team 2-0 voorstaat, hoeft er geen 3e match meer gespeeld te worden en is de uitslag dus 2-0. Wanneer alle matches binnen een poule zijn gespeeld, blijven er twee winnaars over die doorgaan naar de zogenaamde ‘higher-bracket’. Dit is een knock-out-fase met alle andere eerste en tweede plekken uit de overige poules. Check? De derde en vierde plekken uit elke pool krijgen ook hun eigen bracket en liggen er dus nog niet direct uit. De lower-bracket speelt voor de derde plek, terwijl de higher-bracket voor de eerste én tweede plek speelt.

In de PU-Discord zullen chatkanalen aangemaakt worden waarin jij met je tegenstander kan communiceren. Het Discord-kanaal wordt ook gebruikt om problemen en administratieve zaken door te geven of in gesprek te raken met de admins. Daarom is het hebben van een Discord-account verplicht. Zorg ervoor dat deze gelinkt is aan jouw Level Up-account onder het kopje ‘Games' of 'Spellen'.

Crossplay staat dit toernooi aan, dus het invullen van je Activision ID is verplicht! Het kan zijn dat jouw team het tegen een ander platform moet opnemen en dan is je PSN/Xbox/Battlenet ID dus niets meer waard. Zorg dus dat je jouw Activision ID hebt ingesteld op de toernooipagina vóórdat je je inschrijft voor het toernooi. Zowel je Discord- als Activision ID kan je linken onder het kopje ‘Games', onder je profiel.

Black ops Cold War

Lower- en upper-brackets

Bij de start van het toernooi worden er brackets gemaakt waar alle deelnemers in terecht komen, dit is de upper-bracket. Alle teams zullen hier een best-of-3 spelen tegen een ander team. Welk team dit is kan je vinden op de toernooipagina tijdens het toernooi. De communicatie met de tegenstander kan in het chatkanaal van je bracket. Zorg dat je elkaar uitnodigt en de juiste instellingen conform de toernooiregels hanteert. Vervolgens speel je drie matches in drie verschillende, vooraf aangegeven, gamemodes. Win je twee keer achter elkaar? Dan mag je 2-0 invullen op de toernooipagina en moet de tegenstander de score accepteren. De score moet altijd geverifieerd worden door de tegenstander, dit is nodig om foute of neppe scores te voorkomen. Check elkaar scores dus. Houd rekening met elkaar en wees geduldig: niet elke match is even snel klaar.

Als je wint, ga je door. Als je verliest, lig je er nog niet uit. De verliezers komen in de zogenaamde lower-bracket. Dit is een opvangende bracket waarin verliezers wederom tegen elkaar geplaatst worden om alsnog kans te maken op een plek in de grand finale. De teams in de lower-bracket hebben namelijk ook een finale, de winnaar van deze finale komt tegen de winnaar van de finale van de higher-bracket in de grand-finale, hier wordt gestreden voor de eerste prijs. De verliezer van de grand-finale gaat met de tweede prijs naar huis.

Dit houdt dus in dat je altijd in de lower-bracket terechtkomt als je verliest in de higher-bracket. Dus als jij in de halve finale verliest, kom je in in de lower-bracket terecht voor een tweede kans!

Black ops Cold War

Belangrijk om te weten

Zorg dat je een screenshot maakt aan het einde van elke match. Op deze manier heb je bewijsstukken voor de mods, mochten zij die opvragen. En als er dingen niet lijken te kloppen, zal dat zeker gebeuren. in dat geval geldt dan ook: geen bewijs = ongeldige score.

Let op: Wanneer het inschrijven is gelukt, ben je nog niet klaar. Deelnemers moeten zich voor aanvang van het toernooi namelijk ook nog inchecken. Dit kan tot een uur voor de aanvang van het toernooi. De knop voor het inchecken verschijnt 24 uur voor aanvang van het toernooi, en verdwijnt op 17 december 18:00 uur. Wanneer je je niet incheckt, speel je niet mee. Zodra het toernooi begonnen is, is er ook geen mogelijkheid meer om mensen in te checken of in te laten schrijven. Kortom: na 17 december 18:00 uur kunnen we niks meer voor je doen als je niet bent ingecheckt.

Live op Twitch!

Zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn, zenden wij ook dit toernooi weer uit via het Twitch-kanaal van Power Unlimited. Zorg er dus voor dat je ons kanaal open hebt staan, dan ben je niet alleen op de hoogte van de status van het toernooi, maar kan je alles vragen wat in je opkomt. Houd er rekening mee dat de poulefase niet wordt uitgezonden, deze fase wordt wat dat betreft dus offline gespeeld. Natuurlijk blijft de Discord-verplichting wel staan voor de poulefase.

Sportiviteit

Dit toernooi wordt gehouden om gamers vanuit de Benelux een leuke, competitieve game-ervaring te bieden. Plezier staat voorop. De regels zijn absoluut, dus ook al ben je het ergens niet mee eens, accepteer het. Na afloop van het toernooi horen wij graag jullie feedback en bieden graag een luisterend oor. Nogmaals, wij zijn géén esports-organisatie.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo zendt morgen om 18:00 uur nieuwe Indie World-presentatie uit Live om 14:30 uur: Wouter host de Monday Mash-Up
0

Reacties op: Update: Schrijf je nu in voor het Call of Duty: Black Ops Cold War-toernooi

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.