Oproep

Meld je nu aan voor het ultieme Fall Guys-toernooi

Vallen en opstaan

Geschreven door Cody Dakota op
In samenwerking met zustersite Power Unlimited organiseren we een Fall Guys-toernooi op Level Up! Verwacht prijzen en een live-verslag op het Twitch-kanaal en natuurlijk een goede portie gezelligheid.

Na het ongelooflijke succes van het Benelux Battle-toernooi is de druk hoog. Hoe boksen we in hemelsnaam op tegen het grootste Warzone-toernooi van de Benelux? Met Fall Guys Natuurlijk! Het toernooi wordt gespeeld op PlayStation 4 en verdeeld over twee dagen, een kwalificatie- en een finaledag. Schrijf je dus nu in en wordt de Ultimate Fall Guy!

Hier vind je alle regels voor het toernooi.

Data en prijzen

Speeldag 1 (kwalificatie): Dinsdag 18 augustus van 19:00 uur tot alles gespeeld is.

Speeldag 2 (finale): Woensdag 19 augustus van 19:00 uur tot alles gespeeld is.

Ook deze keer zijn er leuke prijzen te verdienen, maar deze doen we nog even niet uit de doeken. We houden het nog even spannend.

Hoe werkt het Ultimate Fall Guy-toernooi?

Deelnemers worden ingedeeld in poules van vier, deze worden gemaakt door de admins van het toernooi. Dit groepje van vier dient zelf een party te vormen in Fall Guys. In totaal worden er vijf volledige games gespeeld met deze groepen. De poulefase maakt uiteindelijk uit wie er een dag later in de finale staan. Per poule van vier, gaan enkel de twee beste Fall Guys door. Wij zullen ervoor zorgen dat er een Discord-gesprek wordt aangemaakt voor alle poules, het enige wat jij hoeft te doen is jouw Discord-account koppelen aan je Level Up-account, dit is verplicht.

Puntentelling

0 minigames overleefd 0 punten
1 minigames overleefd: 1 punt
2 minigames overleefd: 2 punten
3 minigames overleefd: 3 punten
4 minigames overleefd: 4 punten
Eerste plek: een totaal van 10 punten

Kwalificatie: Poulefase

Maar hoe werkt dat precies? Voordat je de eerste ronde speelt, kondigen wij duo’s aan die elkaar moeten controleren. Het is namelijk zo dat je naast je eigen resultaat, ook het resultaat van een directe tegenstander moet bijhouden. Aan het einde van elke ronde kun je op L2 drukken, en bekijken of jouw partner nog in de race zit. Het is dus handig om op voorhand af te spreken hoe jouw partner eruit ziet. Kies iets herkenbaars! Zoals een toekan met een roze onderbroek. Op deze manier kan er niet vals worden gespeeld. Dit moet alle vijf de rondes worden bijgehouden. Elke overwonnen minigame telt als één punt, een win levert je direct tien punten op.

Resultaten doorvoeren groepsfase

Na vijf games weet iedereen dus zijn totaal aantal punten. Deze vier scores moeten worden verzameld binnen de toegewezen party en de screenshots worden gedeeld in de daarvoor bestemde Discord-groep. Wanneer alle scores overeenkomen, kunnen de resultaten worden doorgevoerd. Aan het einde van elke match kan je een screenshot maken van elk potje, dit is dus verplicht. Het kan namelijk zijn dat de admins van het toernooi jou vragen om je screenshots aan te tonen, wel zo handig als je deze dan hebt. Simpelweg een extra vangnet.

Voorbeeld Poule A

Speler A
Speler B
Speler C
Speler D

A & B = een duo
C & D = een duo

Ronde 1:
Speler A - 2 minigames (totaal 2 punten)
Speler B – 3 minigames (totaal 3 punten)

Ronde 2:
Speler A – 3 minigames (totaal 5 punten)
Speler B – 1 minigame (totaal 4 punten)

Ronde 3:
Speler A – 1 minigame (totaal 6 punten)
Speler B – Win (totaal 14 punten)

Ronde 4:
Speler A – 3 minigames (totaal 9 punten)
Speler B – 0 minigames (totaal 14 punten)

Ronde 5:
Speler A – 4 minigames (totaal 13 punten)
Speler B – 2 minigames (totaal 16 punten)

Op de site vul je vervolgens in hoeveel punten je hebt behaald. Tegelijkertijd zal het andere duo dit ook doen. Wij zullen alle punten tegelijk online zetten, zodat er niet onderlinge afspraken gemaakt kunnen worden. Zorg ervoor dat je voor elke ronde een screenshot maakt nadat de game is afgelopen, nogmaals, dit is verplicht. Je mag de foto ook met je telefoon maken, zorg dan dat deze gegevens er zeker op staan:

Fall Guys

Mocht het zo zijn dat je uit een match wordt gegooid, of je je resultaten niet mag zien vanwege een serverfout, maak dan even een video hiervan en bericht een van onze admins in Discord, het kan zijn dat hier een oplossing voor gevonden kan worden, maar we beloven niets.

Finale: Knock-out

De finale neemt de vorm aan van een knock-out fase. Dit zijn dus allemaal duels, in de finale nodig je jouw tegenstander uit voor een party, en zoek je met zijn tweeën twee matches. Vanaf nu geldt de Best of Three-regeling. Per match kijk je puur en alleen of je verder bent gekomen dan jouw tegenstander. Wanneer jij dit van de 3 potjes 2 keer weet te bewerkstelligen, win je het duel en plaats je je voor de volgende KO-ronde. Knock-out-wedstrijden resulteren dus altijd in 2-1 of 2-0.

Wanneer spelers in dezelfde ronde uitvallen, bijvoorbeeld tijdens een teamspel, vervalt deze poging en wordt de ronde opnieuw gespeeld.

Slotakkoord

Wanneer er nog maar vier spelers over zijn, worden er geen duels meer gespeeld. De laatste vier spelers nemen het namelijk tegen elkaar op in een spectaculair slotakkoord. Er wordt één match gespeeld, degene die hier het verst komt, wint het toernooi. Deze andere plaatsingen bepalen de nummers 2 en 3. Ook hier geldt dat wanneer het eindigt in gelijkspel, er een Sudden Death-ronde wordt gespeeld.

Kijk gezellig mee

Zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn, zenden wij ook dit toernooi weer uit via het Twitch-kanaal van Power Unlimited. Zorg er dus voor dat je ons kanaal open hebt staan, dan ben je niet alleen op de hoogte van de status van het toernooi, maar kan je alles vragen wat in je opkomt. Bovendien kan je meekijken naar het gestuntel van het PU All Stars-team, bestaande uit, well, Cody.

Gezelligheid en sportiviteit

Dit toernooi wordt gehouden om gamers vanuit de Benelux een leuke, competitieve game-ervaring te bieden. Plezier staat voorop. De regels zijn absoluut, dus ook al ben je het ergens niet mee eens, accepteer het. Na afloop van het toernooi horen wij graag jullie feedback en bieden graag een luisterend oor. Nogmaals, wij zijn geen esports-organisatie, wij zijn Power Unlimited, welkom.

AANMELDEN?

Wil jij je graag aanmelden aan het Ultimate Fall Guys-toernooi? Dat kan! Ga als de sodemieter naar pu.nl/levelup en schrijf je in met een team van drie. Mocht je nog vragen hebben, kun je die stellen in #levelup-vragen op de PU Discord of gewoon onder dit artikel. Mocht je meer willen weten over Level Up? Dan kun je hier een handig overzicht vinden over ons competitieve community platform.

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft stopt met 'maandelijkse' update Xbox 20/20 Dirt 5 uitgesteld naar 16 oktober
4

Reacties op: Meld je nu aan voor het ultieme Fall Guys-toernooi

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Vinnyboiiiii

  • 11 augustus 2020 15:16
  ingeschreven, ben benieuwd :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  CodyvandenBogert

  • 11 augustus 2020 15:27
  @Vinnyboiiiii Leuk, succes!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  garciagarcia

  • 11 augustus 2020 17:04
  Kan me al niet eens meer inschrijven…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • EdwinVP

  • 11 augustus 2020 21:12
  Leuk maar ingewikkeld…het meedoen opzich is al chaotisch 😉

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.