Opinie

Ron heeft een game-pc en je raadt nooit welke game hij kocht - Gamer.nl-Podcast 183

Hint: hij heeft hem al vier keer

Geschreven door Erik Nusselder op
Ron hoort nu bij de master race, en hoe! Met een flink dure bak. En de game die hij daarop speelt, zal je verbazen. Hint: hij heeft hem al vier keer.

Verder praten de podcastheren over de commotie rond ArenaNet, dat twee mensen ontsloeg na wat tweetjes. En ook over vrolijk nieuws, namelijk dat er een Sonic-film komt. Is dat vrolijk nieuws? Ik weet het eigenlijk niet.

Je kunt de podcast zoals altijd hier downloaden of luisteren via Soundcloud. Ook kun je je abonneren via allerlei podcastapps, zoals iTunes. Heb je een vraag of opmerking voor de podcast, dan kun je die hieronder in de reacties achterlaten of een mail sturen aan Erik!

Ron heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een Discord te maken, waar je met ons kunt chatten en met Ron kunt gamen. Join us! Je kunt trouwens ook stemmen op onze podcast én op hosts Erik Nusselder en/of Ron Vorstermans voor de Online Radio Awards, door hier op te klikken en te stemmen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Meerdere bèta's voor Call of Duty: Black Ops 4 aangekondigd Reload: Resident Evil 2
14

Reacties op: Ron heeft een game-pc en je raadt nooit welke game hij kocht - Gamer.nl-Podcast 183

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • inactiefglaned

  • 16 juli 2018 09:22
  Het verbijstert mij eerlijk gezegd hoe weinig jullie weten over dat hele Jessica Price gebeuren.
  Het feit dat iemand in Amerika makkelijker ontslagen wordt is natuurlijk omdat het ontslagrecht anders werkt en omdat contractueel verbonden is dat je als zegspersoon van een bedrijf hen absoluut niet in een slecht daglicht behoort te zetten.
  Verder waren de tweets van die Jessica Price behoorlijk ver van respectvol te noemen. De persoon ( 1 van de belangrijkste contentcreators voor Guild Wars 2) waarop ze reageerde probeerde een gesprek te beginnen op de meest respectvolle manier die je maar kan voorstellen. Ze draaide een eerlijke poging tot discussie om in een polemiek gericht op 'genderissues' waar totaal geen aanleiding voor was. Het feit dat ze geen spijt wilde betuigen en vervolgens mensen bleef aanvallen als ze haar wezen op haar ontzettend onbeleefde reacties, maken dit ontslag meer dan terecht in mijn opzicht.

  En een SJW Erik, dat ben jij. Het feit dat je alleen al aangeeft zoiets niet erg te vinden, indiceert eigenlijk al aan hoe nietszeggend de tweede helft van deze podcast is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ErikNus

  • 16 juli 2018 09:43
  @glaned ik ben het niet met je eens, volgens mij mag dat gewoon. Zoals Ron zegt: waarom is dat gelijk zo extreem erg? Waarom 'weten we er gelijk niks vanaf' als we de situatie anders beoordelen?

  Nogmaals, die tweet is voor mij niet het ding. Je mag er wel wat van vinden, maar is niet de headline voor mij. Dat is 'groep mensen kan iemand laten ontslaan die ze niet zint en probeert dat nu ook bij andere developers'.

  En ja hoor, ik vecht graag voor sociale gerechtigheid en gelijkheid, ik vind het niet zo'n schande om daar voor uit te komen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • inactiefglaned

  • 16 juli 2018 09:59
  @ErikNus

  Omdat het niet slechts bleef bij 1 onhandige tweet, maar een structurele barrage gericht op iedereen in de community die het ook maar enigzins niet eens met haar was. Verder nog enige context rond het persoon Jessica Price. Zij was 1 van die mensen die in haar handjes stond te klappen toen TotalBiscuit eerder dit jaar overleed.

  Deze vrouw schuilt zich achter het, volgens haar, onmiskenbare feit dat ze altijd anders( lees: slechter) behandeld wordt omdat ze een vrouw is. DIt gebruikt
  ze vervolgens constant in de discussie. Mensen lopen hierdoor het risico als sexist gezien te worden, wat in het huidige Amerikaanse klimaat echt een publieke doodszonde is. Ik vind dit heel kwalijk en de actie van Arenanet volledig begrijpelijk.

  Tevens vind ik het super merkwaardig dat jullie een deel van de schuld neerleggen bij de enthousiaste fan, die graag een dialoog met een persoon wilt die hij heel erg respecteert. Ook het niet vernoemen van de smiley bij de comment waar deroir " defensief" op reageerde, vind ik heel misleidend eerlijk gezegd. Het gaf namelijk aan dat ze niet gediend was van zijn reactie. Ik krijg gewoon sterk het vermoeden dat heel selectief naar dit hele voorval gekeken is door jullie ( net zoals kotaku en Polygon overigens). De andere partij ( de community) wordt hierdoor niet goed belicht en afgeschilderd als een stelletje kansloze mannen die vrouwen willen ontslaan. Terwijl het allemaal een stuk genuanceerder ligt.

  Ik raad je aan om dit te kijken ( ik heb namelijk geen zin om mijn tijd te besteden aan ellelange betogen). https://www.youtube.com/watch?v=JabYRKGWMWo

  Verder is iedereen voor gerechtigheid. Het punt met SJW's is dat deze diens mening opleggen aan anderen en dat als het heilige goed zien. Hierdoor het standaard voor de ' onderdrukte' groep opnemen, terwijl dat soms helemaal niet ethisch is. Het is een postmodernistische trekje van onze maatschappij, onderdeel van de identiteitspolitiek die constant wordt bedreven en zeer kwalijk is voor een goede discussie, wil je niet het risico lopen om meteen als racist,sexist of wat dan ook uitgemaakt te worden ( zie ook zwarte pieten discussie).
  Het punt is dat gelijkheid en rechtvaardigheid niet altijd het hoogste goed is, en vooral niet als dat ten koste gaat van je vrijheid van meningsuiting.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ErikNus

  • 16 juli 2018 10:16
  @glaned voor de duidelijkheid: we hebben ook gezegd dat haar tweets buiten proportie waren. We zijn het alleen niet eens met de gevolgen, en ik vrees voor wat er nu bij andere ontwikkelaars gebeurt. Over de tweets kun je, nogmaals, vinden wat je wilt, het gaat mij om de bigger picture hier. Dan gaat het niet om de community van GW2, maar over gamergaters die op via hun eigen forums erop springen en nu hun volgende doelwitten uitzoeken.

  En ja, als iemand mij mijn baan uitlegt op de meest simpele manier, dan ga ik daar ook een rollend oog-smiley naar sturen. Zelfs als hij netjes alsjeblieft en dankjewel zegt. En dan ben ik nog niet eens een vrouw die dat dagelijks te verduren krijgt.

  Ik snap de lading achter SJW, ik doelde op de term zelf, ik verbaas me altijd over hoe die woorden zijn gekozen. Net zoals dat 'deugmens' nu als scheldwoord wordt gebruikt. Oh nee, ik deug!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • inactiefglaned

  • 16 juli 2018 10:31
  @ErikNus
  Heb jij bewijs voor je claim omtrent gamersgate? Want als het je om het grote plaatje gaat, ben ik wel benieuwd of dat daadwerkelijk het geval is. Verder vind ik dat als iemand iets doms doet, daar ook naar behandeld moet worden. Los van Gamersgate of niet. Ik was eerlijk gezegd niet echt op de hoogte van dat hele gebeuren voordat ik wist dat ze ontslagen was.

  Het punt is, hij was niet aan het uitleggen hoe ze haar werk moet doen. Hij was alleen een suggestie aan het doen, om een discussie te beginnen. Dat is een heel groot verschil. Het feit dat zij daar zo idioot op reageert en niet inziet dat zo'n manier van reageren fout is, rechtvaardigt het ontslag.

  Het gaat er natuurlijk om dat je wilt deugen ten koste van alles. Daarbij altijd een mening kiest die veronderstelt dat je deugt, terwijl dat wellicht helemaal niet praktisch is of in het belang van het groter goed.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ErikNus

  • 16 juli 2018 11:09
  @glaned op hun reddits kun je dat volgens mij wel teruglezen, in ieder geval heb ik meerdere verhalen op twitter voorbij zien komen van devs die nu allerlei berichten krijgen om mensen te ontslaan. Als een ontwikkelaar honderden brieven krijgt om een transgender persoon te ontslaan, tja, dan gaat het wat mij betreft veel te ver. In een stuk op Kotaku staan daar wat goede voorbeelden van.

  En over die tweet verschillen wij dan van mening. Ik vind het wel een oogrol waard als je tegen iemand die al 10 jaar games schrijft zegt dat ze ook dialoogopties kan gebruiken. Duh…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • inactiefglaned

  • 16 juli 2018 11:19
  @ErikNus
  Blijkbaar gaat dat dus ook de andere kant op, zoals ik hieronder kan lezen. Ik ben ook keihard tegen het onjuist bejegenen van een persoon omdat deze anders is, maar ik denk dat zoiets je niet in de weg moet staan om een goede beslissing te nemen, die naar mijn mening dus genomen is. Volgens mij denk jij vooral na over de consequenties in het grote plaatje en welke gevolgen deze actie daarvoor hebben gehad. Terwijl ik vind dat zoiets niet relevant hoort te zijn in het beoordelen van een individueel geval. Voor beide kanten valt iets te zeggen, het is maar hoe je het insteekt.

  Ok, jij kiest er dus voor om voorbij de intentie van dit lid van de community te kijken. Prima, dat rechtvaardigt jouw manier van kijken hier wel naar. Ben het er alleen pertinent mee oneens.

  Overigens, mijn excuses voor het felle begin, is een bij-effect van enthousiasme.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Arisu

  • 16 juli 2018 10:39
  Hier wat feedback over jullie gesprek over Jessica Price.

  Ten eerste wil ik melden dat jullie redelijk neer lijken te kijken op het gebruik van het label "SJW", terwijl jullie wel graag het label "Gamergater" lijken te gebruiken. Geen idee of dat zo bedoeld is maar het lijkt enige bias te verraden. En dat je "Gamergater"als iets negatiefs lijkt te beschouwen doet mij enigzins vermoeden dat jullie niet het hele verhaal daarvan mee hebt gekregen.

  Ten tweede vind ik het opmerkelijk dat jullie geschokt lijken te zijn over het ontslag en het gejuich dat er bij kwam. Dit is namelijk tegenwoordig overal het geval. En de SJW's doen hier zelf net zo hard aan mee. (Shirtgate, Girlfriend mode, en het grapje van Tim Hunt, om even wat oude koeien uit de sloot te halen). Als gamergater (om me even in een makelijk te verguizen kamp te plaatsen betreffende dit issue) had ik liever gezien dat we ze zouden vergeven voor deze tweets om te laten zien dat we beter zijn dan de SJW's. Maar helaas zijn de 2 groepen wat dat betrefd precies het zelfde.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • inactiefglaned

  • 16 juli 2018 10:54
  @Arisu
  Wat ik persoonlijk jammer vind, betreffende je punt 2, is dat er uberhaupt een kant gekozen moet worden.

  Ik las hierover, begon haar tweets te lezen, en vormde een mening. Die luidde dat ik vond dat ze ontslagen moest worden. Dat hele gebeuren met gamergate en SJW is wat mij betreft totaal niet relevant, het is alleen relevant gemaakt door JP, omdat ze er een genderissue van begon te maken.

  Voor mij is het gewoon dit. JP gedroeg zich als een onuitstaanbaar persoon, bleef dit doen, maakte geen excuses terwijl ze daar meerdere malen de mogelijkheid voor heeft gehad, probeerde de situatie te sturen zodat ze een slachtoffer was van haar vrouw-zijn, maakte de situatie daardoor alleen maar erger. Conclusie: ontslaan.
  Het ontslaan van haar collega zet ik wel enige vraagtekens bij overigens.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • darkmanwls

  • 16 juli 2018 10:57
  Ik wil hier alleen maar even aan toevoegen dat ik heel blij ben over de manier hoe deze discussie gevoerd wordt hier. Zonder vloeken of schelden, maar met goede argumenten over en weer. Daar kunnen sommige mensen een groot voorbeeld aan nemen. Dit is waarom je reacties kan plaatsen bij artikelen. Niet om "Xbox nr 1" of "Sony 4 life" te schreeuwen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ErikNus

  • 16 juli 2018 10:58
  @darkmanwls sowieso dit!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Exalian-1

  • 16 juli 2018 11:32
  Ron, jij hebt de laatste podcast van Joe Rogan zitten luisteren. :) Over "niggardly" en "Octopussy". ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Aldodilly

  • 16 juli 2018 11:34
  @Exalian-1 Ja, dat was 'm! Ik zei al, ik heb 't ergens gehoord in een podcast laatst, maar ik wist niet waar. Powerful!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Aldodilly

  • 17 juli 2018 00:28
  De link naar de Discord is gefixt, mocht die eerst niet hebben gewerkt!

  https://discord.gg/NR6Wznn

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.