'Resident Evil 2 is leuk maar niet baanbrekend'- Gamer.nl Podcast 212

'Resident Evil 2 is leuk maar niet baanbrekend'- Gamer.nl Podcast 212

Wat maakt de Resident Evil 2-remake goed, maar niet zo sterk als deel 7? Thijs speelde de game en legt het uit. Verder: Bioware na Anthem en Ron haakt af bij Kingdom Hearts-lore.

Watch on YouTube

Beluister deze aflevering via iTunes, Spotify, Stitcher, Soundcloud of als mp3. Kom ook eens langs in ons Discord-kanaal, waar je onder meer vragen en onderwerpen kunt insturen. Hieronder reageren of Erik mailen mag natuurlijk ook.

Onderwerpen

00:00:49 - Resident Evil 2 Remake
00:19:46 - Anthem en de toekomst van Bioware
00:39:33 - Wargroove
00:43:27 - Ron en Kingdom Hearts-lore

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Resident Evil 2 is leuk maar niet baanbrekend" Vrienden. Edel volk. Hoogachtende gastheren. Het is een remake van een remake. Niemand, maar dan ook niemand, verwachtte iets wat banen ging breken.

0
test

@gimbal2 Inderdaad. RE2 is de perfecte remake die wat mij betreft voor de overige delen zoals RE3, Code Veronica en Zero ook herhaald kan worden. Laat ze a.u.b. geen baanbrekende fratsen uithalen, want daar zit niemand (behalve Thijs) op te wachten ;)

0
test

@gimbal2 Dat maakt het niet minder waar! ;)

0
test

@gimbal2 remake van een remake? die moet je me even uitleggen. Voor zover ik weet is RE2 nog niet eerder opnieuw gemaakt namelijk.

0
test

@darkmanwls Denk dat 'ie het als een remake van het eerste deel ziet? Anders weet ik het ook niet...

0
test

Mee eens, ik zou de game bij release halen maar wegens omstandigheden had ik daar geen tijd voor. Dus nu heb ik wat Youtube playthroughs bekeken, en kan ik mezelf niet motiveren om die game aan te schaffen. Ik zie toch datgene terug wat ik een hekelpunt vond in de eerste versie en in RE3 ( waar het nog velen malen erger is) en dat is het heen en weer ge-ren met bijv sleuteltjes en cranks en medaillons waardoor je dezelfde parcours herhaalt en steeds ook in herhaling valt met je achtervolger. Ik had wel een scenario met Sherry verwacht waarin ze door een schooltje of iets moest rennen en daar zombie kids aan zou treffen die ze zou moeten ontwijken dmv een hide en seek systeem en dus geen geweld, kortom nog meer spanning. Hunk scenario is precies hetzelfde gebleven, en is belachelijk kort, geen toevoeging van het enteren van Raccoon City of meer verhaal. Tofu ga ik niet eens over beginnen, vond ik al dom toen ik het zag, nu alleen nog maar dommer, en de sheep massa op Youtube maar juichen om niks alsof ze allemaal in een brainwash cloud zitten. De pre-order stuff is ook zo facepalm achtig, rare niet toffe pakjes, behalve het Elza suit is het gewoon niet leuk. Zelfs de minigun valt tegen als je die hebt unlocked. En toch nu ik dit zo typ twijfel ik of ik de game nog gaat halen, er komt nog dlc uit in de vorm van Ghost Survivors, wat een zoethoudertje kan zijn en dus extreem kort. Of het kan een hele leuke uitbreiding zijn. De replay waarde is niet sterk in deze RE en voor de volle mep er voor betalen vind ik nu iets teveel. En aangezien er niks verrassends tussen zit zie ik mezelf toch meer niet dan wel de game gaan kopen.

0
test

@Devenace Noem eens een verhalende game zoals RE2 op die je wel 'motiveert' om te kopen nadat je YouTube playthroughs heb gekeken? Zonde dat je 'het spel voor je zelf hebt verpest' man.

0
test

@DenXD oftewel je eigen immersie verzieken door te veel naar Youtube te kijken. Dit is ook de reden waarom ik bij films het liefst geen trailers(lees: spoilers) bekijk.

0
test

@DenXD Genoeg games die ik heb gekocht NA een Youtube gameplay video, het spel heeft het voor zichzelf dus verpest door idd niets meer dan een remake te zijn. Ik geef ook duidelijk aan welke aspecten in de remake mij niet aantrokken en die zijn juist wel sterk aanwezig in de game en hebben ze ook niet aangepast of realistischer verandert. Niet eens een cameo van Nemesis of de mercenaries, zoveel potentie met deze mooie game, grafisch ziet het er lekker uit. Maar het is net iets te zoutloos, voordeel is, het bespaart mij tot nu toe 70e. Had ik die Youtube video’s niet gekeken dan had ik de game nu waarschijnlijk uit, met een ok gevoel, maar ik vind het geen 70e waard en al helemaal niet zonder replay waarde, zoals een tofu unlocken... Vind jij de game wel je 70e waard? Of was 40e ook genoeg geweest?

0

Aanbevolen voor jou