Opinie

'Echo Arena is de Rocket League van VR' - Gamer.nl Podcast 132

Een system seller

Geschreven door Gijs Scheltens op
Harry geeft VR-sport Echo Arena een 10 en legt uit waarom deze game een 'system seller' is. Verder in deze aflevering: Gone Home-opvolger Tacoma.

Deze aflevering is te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en te downloaden als mp3. Vragen, opmerkingen en onderwerpen over deze of de volgende aflevering kun je in een reactie zetten of naar Erik mailen.

De onderwerpen in deze aflevering

00:01:00 - Echo Arena: de Rocket League van VR
00:05:03 - Waarom een 10?
00:14:13 - Hoe leg je een VR-ervaring uit?
00:19:29 - Hoe competitief is Echo Arena?
00:34:20 - Is Echo Arena vernieuwend?
00:44:34 - Hoe subjectief moeten recensies zijn?
00:51:10 - Tacoma, een waardig vervolg op Gone Home?
01:05:01 - Verschillen met andere 'walking simulators'
01:09:24 - Wat hebben we gespeeld?

Dit artikel delen:

Lees meer

Dragon Quest Builders 2 aangekondigd voor PS4 en Switch Gamer.nl speelt Factorio - deel 3
8

Reacties op: 'Echo Arena is de Rocket League van VR' - Gamer.nl Podcast 132

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • RPGer

    • 7 augustus 2017 10:01
    Goed aan de tand gevoeld over de 10, maar ook goed verdedigd door Harry. Zijn enthousiasme is aanstekelijk iig.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • TripleDad

    • 8 augustus 2017 16:06
    Interessante discussie over Echo Arena. Ik begrijp de 10 van Harrie, maar vind het cijfer ook erg emotioneel ingegeven, in plaats van analytisch. Als ik bijvoorbeeld hoor dat je niet kan rollen, dan is dat voor mij juist een minpunt. (Starblood Arena ftw!). Harrie is er super enthousiast over omdat dat een reden lijkt te zijn dat hij er niet misselijk van wordt. Goede mechaniek, of een knieval aan de massa?

    Wat me tegenvalt is de uitspraak dat je kotsmisselijk zou worden van VR met gewone controller. Dat is heel persoonlijk, en niet te veralgemeniseren.

    Ron zit naar mijn mening helemaal fout met zijn poging om de game los te trekken van VR. Daar ben ik het volledig met Harrie eens.

    Nog een vraag aan Harrie. Je hebt vorig jaar Rigs een 9 gegeven. Hoe verhoudt die zich nu nog tot de 10 van Echo Arena?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • HarryHol

    • 8 augustus 2017 17:43
    @tripledad Je kunt wel rollen in Echo, als je dat aanzet in de opties. Het voegt echter niets toe en je hebt er geen voordeel aan. Maar als je wil, rol maar.

    Een recensie is altijd deels emotie, omdat het gaat over een persoonlijke mening, gevoed door argumenten, kennis en ervaring. Mij enthousiasme heb ik in de podcast al uitgelegd. Dit is een mijlpaal.

    Wat betreft Rigs, die is minder goed dan echo arena. Vandaar een lager cijfer.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • TripleDad

    • 8 augustus 2017 18:21
    @harry-hol
    Hoi Harry. Je komt wat gepikeerd over. Het is niet mijn bedoeling je mening af te zeiken. Ik heb altijd veel respect voor je reviews, en je VR vrijdag specials.

    Ik vroeg me alleen af of dit keer de 10 dit keer niet wat veel door emotie geleid is. Het rollen is daarbij een voorbeeld. Ik heb het niet gespeeld, dus moet voorzichtig zijn.

    Ik game al bijna net zo lang als jij, en ik weet hoe het soms gaat. Tenminste bij mij. Ik heb al vaker games tot nummer 1 op mijn all time list verheven, om er na paar maanden van reflectie toch achter te komen dat dat de emotie van het moment was.

    Maar, de 10 is jou en Echo A van harte gegund.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • HarryHol

    • 8 augustus 2017 19:48
    @tripledad ik bedoelde het niet gepikeerd hoor :-) Snelle reactie getypt op mijn telefoon. Sorry als het kortaf overkwam!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • TripleDad

    • 8 augustus 2017 20:08
    @harry-hol
    NP!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Castus

    • 8 augustus 2017 16:31
    @tripledad

    Rollen in een zero-G game? Waarom zou je dat willen? :)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • MarkyMark

    • 8 augustus 2017 20:41
    Mooie podcast weer mannen! Goed ook te horen hoe hoog Ron de journalistieke integriteit heeft zitten. Uiteindelijk is kwaliteit vrijwel onmogelijk exact te meten en voor een deel subjectief. Maar kwaliteit is deels ook objectief, en dat onjectieve deel is waarschijnlijk waar je met je recensie op wilt duiden. Hmm, misschien Zen and the Art of Motorcycle Maintenance maar eens opnieuw lezen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.