Opinie

E3: 'Beter dan Microsoft-conferentie wordt het niet' - Gamer.nl-Podcast 123

Terugblikken op Bethesda, EA en Microsoft

Geschreven door Erik Nusselder op
Ron is in Los Angeles en Erik heeft alles vanaf de bank bekeken, maar ze hebben allebei een mening. En niet altijd dezelfde mening. De podcasters blikken terug op de persconferenties van Bethesda, EA en Microsoft.

EA liet onder andere Star Wars Battlefront 2, Need for Speed en A Way Out zien. Bethesda kwam met Quake, The Evil Within 2 en Wolfenstein 2. En Microsoft had... nou ja heel veel, maar bijvoorbeeld Forza 7, Crackdown 3, Anthem en Sea of Thieves.

Je kunt de podcast hier direct downloaden, luisteren via Soundcloud, Stitcher of je abonneren via allerlei podcastapps, zoals iTunes. Heb je een vraag of een mening over Sea of Thieves, vertel het ons hieronder of stuur een mail naar Erik!

De onderwerpen van deze podcast:

02:30 - Terugblik op Bethesda
10:40 - Terugblik op EA
25:20 - Terugblik op Microsoft

Dit artikel delen:

Lees meer

Star Wars Battlefront 2 multiplayer Nieuwssamenvatting E3 2017: Bethesda-persconferentie
28

Reacties op: E3: 'Beter dan Microsoft-conferentie wordt het niet' - Gamer.nl-Podcast 123

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  DenXD

  • 12 juni 2017 10:42
  Grappig om te horen hoe vol lof Ron over Sea of Thieves is en hoe Erik die game afkraakt en deze podcast vervolgens draait naar een ellenlange discussie over het spelen met randoms/met vrienden en of een game dan wel of niet leuk is. En daarna lijkt het alsof alle games die Erik niet speelt, allemaal slecht / kut zijn.

  Dezelfde bekrompen meningen die ik vaker op het internet vindt van alle PS4-fanboys, wil niet generaliseren, die het alleen maar hebben over games zoals Last of Us, Death Stranding, No Man's Sky etc > allemaal Single Player spellen.

  Als je alleen maar Single Player spellen speelt, dan ben je afhankelijk van het feit hoe een game is.
  Als je een spel in multiplayer speelt kunnen 'anderen' de game juist heel leuk maken. Laatst met kameraden Overcooked gespeeld bijvoorbeeld, die game vond ik veel leuker spelen dan AAA blockbuster games (zoals Call of Duty etc.).

  Maar het lijkt alsof dat de tegenwoordige gamer klaagt over alles wat niet in hun eigen kamp zit en dat gamers van "vroeger" wel meer dingen kunnen waarderen. Ik ben bijvoorbeeld enthousiast over backwards compat, terwijl velen nu weer zich verplicht voelen om te roepen: "Waarom zou je oude games spelen"?

  Als er extra content bij komt, plus een rehash waar mensen nog bijvoorbeeld Fable 1 kunnen ervaren om vervolgens door te gaan naar Fable 2/3 alles in één box. Ik hoef mijn Xbox dus niet meer aan te sluiten.

  Dezelfde discussie laait over het gehele internet tussen Playstation en Xbox kamp en het is echt kansloos om ieder jaar tijdens E3 dit soort shit te moeten lezen haha.
  Maar ik vond deze podcast wel een mooi illustratief voorbeeld tussen een oude rot gamer en een nieuwe gamer. Samenvattend voor het internet :')

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Scream2Late

  • 12 juni 2017 10:47
  @denxd

  Erik is een ps4 fanboy ten top dat weet je toch allang

  Maar als xbox fan lijkt me sea of thieves ook niet zoveel
  Had liever een uitgebreide sp rpg gezien in het genre

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 12 juni 2017 11:07
  @scream2late dan ben ik de eerste ps4 gamer die het jammer vindt dat de game exclusief is voor xbox. In dit gerne is echt veel te weinig te vinden en had dit wel leuk gevonden. Ook omdat de game eens weer een keer niet hyper realistisch zouden zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  jewoenboy

  • 12 juni 2017 11:23
  @jumpman

  Ik ben een PC gamer, maar exclusives en MP only games annalyseer ik ook. A way out ziet er best goed uit en heeft potentie, ook al zou ik die niet spelen. Same voor Anthem.

  MP/Coop games zien er vaak nog best goed uit, maar als je die niet kan spelen door gebrek aan vrienden die de games niet kopen houd het voor mij op.

  En daarnaast geklaag wat beter is, Console of PC of onderling welke console, er is niks het beste. Tuurlijk is de een krachtiger dan de ander of duurder en blabla met exclusives. Maar ik vind dat dit nog steeds vooral persoonlijk is dan niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 12 juni 2017 12:30
  @scream2late wow fanboy, hoezo dat dan weer. Ik ben nergens fan van, ik speel gewoon de games die ik leuk vind en die zijn toevallig veel op PS4. Het maakt mij echt niet uit op welke console ik een leuke game speel (ik heb ze toch allemaal)

  Ik heb deze kop boven de podcast gezet hoor!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aldodilly

  • 12 juni 2017 15:52
  @eriknus Ja precies, ik kan vouchen voor Erik, hij is geen fanboy!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  haastnooit

  • 12 juni 2017 12:00
  @denxd "Maar het lijkt alsof dat de tegenwoordige gamer klaagt over alles wat niet in hun eigen kamp zit "
  De spijker op zijn kop. Iets kan niet jouw favoriete game en/of console zijn, maar probeer eens objectief naar iets te kijken. Ik heb geen Switch, maar Zelda (heb het vrijdag even een paar uur gespeeld) blies mij weg.
  Het is net of men bang is gezichtsverlies te lijden wanneer je toegeeft dat iets wat je niet bezit goed is of je kan voorstellen dat andere mensen het leuk kunnen vinden.
  Mensen die meteen na de persco van MS moeten melden dat de specs van de Scorpio tegenvallen… Die mensen zetten zichzelf vooral erg voor lul. En andersom ook he, interesseert me geen zak dat het nu om de Scorpio gaat.

  In de discussie tussen Erik en Ron kwam duidelijk naar voren dat Erik multiplayer-games in het algemeen gewoon niet leuk vindt. En dat kan.
  Maar ik zou wel verwachten dat je als game-journalist wel zou kunnen bedenken dat veel andere mensen het wel heel leuk vinden. Ik bedoel Overwatch, WoW, Destiny om er maar een paar te noemen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DenXD

  • 12 juni 2017 12:08
  @haastnooit "In de discussie tussen Erik en Ron kwam duidelijk naar voren dat Erik multiplayer-games in het algemeen gewoon niet leuk vindt. En dat kan.
  Maar ik zou wel verwachten dat je als game-journalist wel zou kunnen bedenken dat veel andere mensen het wel heel leuk vinden. Ik bedoel Overwatch, WoW, Destiny om er maar een paar te noemen."

  Ja, dat vond ik dus ook. Game journalisten laten teveel hun persoonlijk voorkeuren doorschemeren, terwijl ik toch wel onafhankelijkheid verwacht.

  Het was behoorlijk cringy die discussie met quotes als:
  "Sea of Thieves is een game voor een groep mensen die willen spelen zoals jij, tegen mensen spelen die ook zo spelen. Als je een groep tegenkomt die willen trollen dan is het niet leuk meer".

  "Ja, maar Destiny speel ik ook niet".

  Zo van: omdat ik het niet speel is het een "mindere" game.
  Wordt er echt op in gegaan, dan wordt er schaperig gelachen en het weggewuifd met non-argumentatie. Internet anno 2017 en vooral hier op Gamer.NL glossiert het van fanboys.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 12 juni 2017 12:32
  @haastnooit ik heb dan ook veel respect voor Overwatch, Destiny, etc., en hou mezelf op de hoogte daarvan.

  Sea of Thieves doet me gewoon niets.

  Maar ik laat me graag overtuigen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 12 juni 2017 12:29
  @denxd wow, maar ik ben veel ouder dan Ron!

  I dunno man, ik voel Sea of Thieves gewoon echt niet. Alles wat je moet doen lijkt me niet leuk: schieten ziet er duf uit, schatten 'zoeken' meh, varen, zwemmen… Het deed me niks. En dan is alles dus afhankelijk van welke groep je mee/tegen speelt, dat moet de game dan leuk maken. Mwah.

  Verder vind ik het erg jammer dat je zo over me denkt! Ik probeer dat niet te doen, namelijk. Zo ben ik wel enthousiast over Anthem dacht ik, al is dat ook een online spel wat ik zelf wss niet zo leuk vindt… Maar ik zal mezelf nog eens in de spiegel in de ogen kijken ;-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  haastnooit

  • 12 juni 2017 12:59
  @eriknus Laten we vooropstellen dat als Sea of Thieves niet jouw game dat dat heel goed kan. Maar uit de discussie bleek vooral dat multiplayer games in het algemeen niet erg jouw ding is, en dat kan ook zeer zeker, maar dat zegt niets over de kwaliteit van Sea of Thieves, daarmee is het geen slechte game.
  Overwatch vindt jij zeer waarschijnlijk ook niets, maar het feit dat miljoenen mensen dat spelen geeft toch aan dat vele andere een andere mening hebben.
  Als je je echt niet voor kan stellen dat multiplayer games voor andere mensen wel leuk kan zijn, waar ligt dat dat aan?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 12 juni 2017 13:11
  @haastnooit neenee, dan heb ik t misschien verkeerd uitgelegd.
  Ik zie het bij DEZE game te veel geklooi worden, allemaal dingetjes die je samen moet doen maar die niet leuk zijn om samen te doen. Oh, ik wil even op de kaart kijken, shit ik moet helemaal naar die gast lopen die de kaart omhoog houdt. Shit, ik heb de kost vast dus nu kan ik niet schieten, eigenlijk best saai. Omdat veel van de aspecten van de game me niet leuk lijken, blijf je dan over met samen aanklooien om het leuk te houden, en dat doet mij dus echt niet genoeg. Dan is elke coop game leuk, alleen omdat je het samen doet.

  Ik heb heel veel respect voor games als overwatch en destiny en hou mezelf er ook van op de hoogte. En speel zelf ook af en toe dingen als star trek vr, rocket league, overcooked.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DenXD

  • 12 juni 2017 14:08
  @eriknus Ik bedoelde het niet persoonlijk, het gesprek wat jullie hadden was het ideale voorbeeld van een online game discussie tegenwoordig. Ik respecteer iedereens mening/voorkeuren, maar ik vind als journalist moet je die niet teveel door laten schemeren. Net als een voetbal commentator niet moet aangeven dat hij/zij voor een bepaalde club is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 12 juni 2017 14:26
  @denxd Hmm ok. Nou ja dat mag je natuurlijk vinden.
  Ik vind niet dat dat is waar een podcast als dit voor bedoeld is, daar geven we toch vooral onze mening.
  En waarom is het dan eigenlijk alleen een probleem als een minder enthousiaste mening wordt gedeeld, en niet als Ron bijvoorbeeld zegt "dit is alles wat ik ooit wil in een game"? Dat is toch ook een mening? Ja, zo'n podcast zou wel saai worden zonder meningen. Dan zouden we niet eens games kunnen reviewen, trouwens.

  Niet flauw bedoeld hoor, maar je snapt mn punt hopelijk. Kijk, ik kan best over mijn voorkeur voor genres heenkijken en zo objectief mogelijk kijken of iets leuk is. Daarom vind ik Overwatch of Destiny ook goede games, ook al vind is het genre niet mijn voorkeur. Maar bij Sea of Thieves zie ik het gewoon niet. Het lijkt mij verder een saaie game.

  Maar goed, dat is mijn mening ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SimonZijlemans

  • 12 juni 2017 19:10
  @eriknus Ik moet zeggen dat ik ook wel wat meer nuance had verwacht hoor. Zoals ik er zelf naar kijk, alle pro's en cons tegen elkaar afgewogen, kom ik toch tot de conclusie dat het heel misschien zou kunnen dat Sea of Thieves gewoon een hele gare poepgame is en dat Rare dood is. Zou dat kunnen?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 13 juni 2017 01:12
  @simon-zijlemans jeetje man doe niet zo genuanceerd, zeg gewoon eens een keer wat je echt denkt

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SimonZijlemans

  • 13 juni 2017 14:28
  @eriknus Erik je bent echt een fanboy van nuance.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  water

  • 12 juni 2017 11:13
  Vol lof over de scorpio, vind alleen niet dat ze em tot recht laten tonen met de aangekondigde games.
  Vond anthem en metro er wel goed uitzien, heb niks met forza en verder was het voor mij niet veel soeps

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  haastnooit

  • 12 juni 2017 12:01
  @water Hier kan ik me helemaal in vinden, precies zoals Ron het zei in de podcast. Ze hadden echt 1 a 2 klappers moeten hebben die exclusive waren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • sebas001

  • 12 juni 2017 11:50
  Bethesda had beter geen pers conferentie kunnen houden dit jaar want er was gewoon niet genoeg nieuws.
  EA was best aardig maar had ook dieptepunten zoals te zien is op de cringerolls op youtube.
  Microsoft had wel echt genoeg games dit keer met een hoop variatie en concrete info over de Xbox one X, alhoewel dit niet echt lekker uit de verf kwam. Misschien is dat een puntje wat gewoon niet overkomt op een stream net als HDR, aangezien Ron lyrisch was over de kwaliteit. Jammer dat ze niet meer van Crackdown 3 toonden aangezien ze de cloud niet een keer genoemd hebben. Het enige wat ik daar zelf vond missen waren echt een enorme klappers die je bij Sony en Nintendo wel verwacht, zoals The Last of Us 2, Bloodborne 2 of een Mario. Ik hoop dus dat de titel "Beter dan Microsoft-conferentie wordt het niet" niet klopt want dan ben ik wel teleurgesteld in deze E3.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.