Opinie

Dit wordt Microsofts generatie - Ron en Erik Podcast 318

Zijn PlayStation en Xbox nog concurrenten?

Geschreven door Gijs Scheltens op
Microsoft maakt een inhaalslag deze consolegeneratie, denkt Ron. Maar is er überhaupt nog wel een concurrentiestrijd tussen Xbox en PlayStation?
Edit: Hoi, lieve mensen. Vanwege een foutje tijdens de servertransitie komt de nieuwe podcast op dit moment niet door. Meer informatie volgt op Discord. In de tussentijd kun je hieronder of naar de gelinkte mp3 luisteren. x Ron


Luister via Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, Soundcloud, of als mp3. Vragen of onderwerpen voor de podcast? Kom langs in de Discord of stuur Erik een mail.

Verder luisteren? Op ons Patreon-kanaal vind je de Ron en Erik Podcast Extra met meer nieuws en achtergrond, plus de aftrap van slechtste gamenamen van het jaar!

Onderwerpen:

08:30 - The Medium
20:49 - Anime en Azië
24:35 - Cyber Shadow
29:14 - Yakuza en management
36:31 - Crusader Kings 3
43:47 - Xbox of PlayStation?
55:29 - Luisteraarsvragen

Dit artikel delen:

Lees meer

The Medium heeft ontwikkelkosten al terugverdiend 'Amazon Games-hoofd negeerde advies veteranen'
15

Reacties op: Dit wordt Microsofts generatie - Ron en Erik Podcast 318

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • larry_flynt

    • 1 februari 2021 08:24
    Helaas staat de nieuwe aflevering niet op Spotify…

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    eduardkhil

    • 1 februari 2021 09:45
    @larry_flynt We zijn aan het uitvogelen wat er aan scheelt, hopelijk kun je ons vandaag weer horen via Spotify!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • Roy36NL

    • 1 februari 2021 09:28
    Vind de gamepass vergelijking met Netflix spot on. The medium werd neergezet als de eerste echte next gen game op de nieuwe Xbox. Maar het is gewoon weer opvulling voor de gamepass. Dit spel had gewoon op de Xbox one x kunnen releasen. Het is de zoveelste keer dat Xbox niet levert wat ze ons hebben beloofd. Nu zal ik wel weer als azijnzeiker bestempelt worden, maar wordt hier wel een beetje moe van. Nu maar hopen dat halo de grote next gen hit wordt anders wordt het wederom weer een mager jaar voor de Xbox.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • Ziminar

    • 1 februari 2021 12:27
    @Roy36NL
    Wellicht begrijp ik je verkeerd, maar ik zie niet zo goed wat die twee dingen, het feit dat deze game de eerste next game zou zijn en dat deze op game pass verschijnt, met elkaar te maken hebben.
    The Medium is namelijk niet te downloaden vanaf game pass op een XBox One, dus het is een next gen exclusive. Het feit dat ie game pass staat doet daar niets aan lijkt me.
    Ik zie het ook niet als opvulling voor de game pass, maar als een aanwinst. Het is namelijk een fantasische game.
    Het was trouwens al heel lang bekend dat ie op game pass zou verschijnen, dus dat is geen verrassing.

    Dus wat heeft Xbox dan volgens jou niet waargemaakt?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • Roy36NL

    • 1 februari 2021 12:45
    @Ziminar het de eerste next gen ervaring moest zijn. Maar in plaats daarvan krijgen we een houterig schouwspel voorgeschoteld die totaal niet eng is en verre van een next gen ervaring biedt.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • Ziminar

    • 1 februari 2021 13:16
    @Roy36NL ah zo.
    Ik denk dat dat persoonlijk is.
    Ik vind dat hele next gen gedoe maar een beetje onzin en niet zo belangrijk.
    Ik vind The Medium wel een goede game, zelfs ook wel eng maar ik ben dan ook een schijterd wat dat betreft. Ik schrok al van die kat in het begin.
    De houterigheid viel mij ook op, maar eigenlijk alleen in de tussenfilmpjes, niet tijdens het spelen, maar Ik snap dat je je daaraan stoort.
    Dit ligt toch meer aan de ontwikkelaar die dit zo heeft gemaakt en niet aan de Xbox?
    Dat het op game pass staat doet niet veel af aan de ervaring lijkt me
    Wat maakt het een next gen ervaring voor jou?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • Roy36NL

    • 1 februari 2021 15:03
    Ik vind ook hoe ze loopt erg stroef en als ze bijv naar je toe komt lopen zit er nul expressie op haar gezicht ik heb het gevoel dat ik een mannequin aan het besturen ben dan een echt iemand voor een next gen titel ookal is het op de gamepass verwacht ik meer.

    Een next gen ervaring is toch wel grafische kracht. Wat je bijv wel bij Morales en demons souls ziet qua lichteffecten en weerspiegelingen enz. Het aantal dingen wat er gebeurd op je scherm enz. Wat ook wel een gave toevoeging is zijn de triggers van de controller van de ps5 ik dacht eerst dat het meer een gimmick was, maar het kan echt tof uitgewerkt worden. Vooral met astro bot en cod voelt het geweldig. Maar zo’n controller heeft de Xbox simpel weg niet dus zal daar niet over vallen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    hulstpower

    • 1 februari 2021 20:58
    @Roy36NL als grafische praal volgens jou next gen is dan zijn er spellen die Myles en demons souls omver blazen met mods op pc en al 10 jaar oud zijn. Verder heb ik op me pc games gespeeld zonder mods die demons souls en myles om ver blazen kwa grafische kracht. Wat ik laast al tegen je zei ratched and clank word de 1e echte next gen game. En wat micro zei over the medium was vanwege de dual werelden dat het next gen. Next gen games ga je pas echt zien in het 2 jaar dat is altijd al zo geweest demon souls kon met gemak naar ps4 gepoort worden maar is vanwege marketing zo gedaan, het zijn gewoon settings aanpassen en tweaken.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • Roy36NL

    • 1 februari 2021 21:53
    @hulstpower maar we hebben het toch over consoles ?? En 10 jaar oud zal wel overtrokken zijn en een gaming pc die deze grafische mogelijkheden biedt zijn aardig prijzig. Dus als we de discussie weer even centraal houden tussen de 2 consoles levert Xbox niet wat ze beloofd hebben. Ik vind het verhaal leuk van medium. al kom je niet echt in de sfeer door de lompe houterige personages ( die ik al op de ps1 had ) iets langer dan 10 jaar geleden

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    hulstpower

    • 2 februari 2021 06:55
    @Roy36NL Zeik ik dat lompe houterige personages van 10 jaar geleden zijn nee, dat is denk ik een omage naar sillent hill en resident evil op ps1 ja. Maar zoals ik zei sony heeft in mijn ogen op de controller na ook nog niks next gen geleverd. Zoals ik zei Demon souls had makkelijk op de ps4 uit kunnen komen maar dan had sony niet een echte next gen op papier gehad en myles is gewoon een ps4 game met een extratje zoals ray tracing.
    Het verschil wat je ooit had van ps1 naar ps2 of ps2 of nog ps3 naar ps3 gaan we niet meer echt zien denk ik.
    Grafics zijn al heel mooi en bij ps3 naar ps4 vond ik het in de 1e 2 jaar ook weinig verschil.
    Ik denk de echte next gen game is ratched and clank met het inladen van werelden.
    Dan ontopic over medium dat jij niet in sfeer komt ben je 1 van de weinige want elke review die ik zie prijzen ze de sfeer.
    Over de houte personage ben ik het helemaal met je eens, vooral omdat er 1 level is waar je het op eens niet meer hebt tijdelijk.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • Roy36NL

    • 2 februari 2021 08:50
    @hulstpower

    Met tweaken had demon souls inderdaad op de ps4 uit kunnen komen maar dan had je niet de mooie weerspiegelingen en effecten gehad van een Next Gen console game.

    even weer terug naar medium (nog nooit heeft een titel de lading zo goed gedekt) nou een homage is het niet aan de ps1 hoor dat is om te verbloemen dat het spel eigenlijk in ontwikkeling was voor de WII-U. en dat zie je eigenlijk terug aan de levenloze uitdrukkingen in de personages en de lompe besturing wat in mijn ogen de sfeer verpest. Een 6 is ook een terechte afspiegeling van de game. Het heeft een aardig verhaal maar je komt er nooit lekker in.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    hulstpower

    • 2 februari 2021 10:30
    @Roy36NL weerspiegelingen die demon souls heeft kan gewoon op een ps4 het is geen ray tracing techniek maar volgens mij hele goeie ssr . Kijk naar hitmen 3 heeft hele mooie weerspiegeling zowel op ps4 als ps5. En dan over de medium ja jij kan het een 6 vinden ik ben er bijna klaar mee en vind het een 7.5 tot een 8 niet perfect maar zeker geen 6. Maar smaken verschillen en dat kan en mag.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    rolf77

    • 1 februari 2021 11:11
    Op apple podcast staat hij ook nog niet. Kan dat kloppen. … ik mis ze zo….

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Heccer_NL

    • 1 februari 2021 20:17
    @rolf77 idd ik vind ze ook niet!!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Aldodilly

    • 4 februari 2021 10:13
    @Heccer_NL Ze zijn nu up to date!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.