Opinie

Assassin's Creed Odyssey is (te) veel van hetzelfde - Podcast 195

AC Odyssey, Forza Horizon 4 en Harry Potter

Geschreven door Gijs Scheltens op
Joe is terug van weggeweest en vermaakt zich prima met Assassin's Creed Odyssey. Bovendien kan de race-expert meepraten over Forza Horizon 4. Verder duiken Ron en Joe op geruchten omtrent Harry Potter en Cyberpunk.

Je kunt deze aflevering vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en als mp3 downloaden. Als je een vraag of onderwerp voor de podcasters hebt, laat dan een reactie achter, mail Erik of stuur een berichtje in het Discord-kanaal.

Onderwerpen:

01:35 - Assassin's Creed Odyssey
30:34 - Forza Horizon 4
41:55 - Harry Potter-geruchten
48:12 - "Cyberpunk komt in 2019"

Dit artikel delen:

Lees meer

Rainbow Six: Siege-ontwikkelaars aan de slag bij Nederlandse Guerrilla Capcom toont een halfuur aan Resident Evil 2 Remake-gameplay
26

Reacties op: Assassin's Creed Odyssey is (te) veel van hetzelfde - Podcast 195

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • TheChief

    • 8 oktober 2018 08:54
    Ben het wel met je eens dat Ubisoft weer dezelfde fout maakt: te snel een nieuw deel uitbrengen dat sterk lijkt op het vorige deel.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • coola

    • 8 oktober 2018 09:08
    Assassin's Creed Odyssey is geweldig. In de basis is het in principe gewoon Origins 2.0 maar alles om die basis heen maakt de game toch significant anders dan Origins.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • darkmanwls

    • 8 oktober 2018 09:12
    @coola De dag waarop jij over een AC game zegt "mwa, ik was niet zo onder de indruk" breek volgens mij spontaan de wereldvrede uit. :)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • coola

    • 8 oktober 2018 11:34
    @darkmanwls

    Ik kan ook negatief zijn hoor

    "De Assassins Creed Chronicles serie moet het vooral hebben van de 2D Prince of Persia nostalgie jammer genoeg zit de gameplay van die oude games er ook bij inbegrepen, het voelt erg stug aan en reageert vaak te traag dat in combinatie met de zelfs op normal mode onvergeeflijke moeilijkheidsgraad wekt alleen maar frustratie op. Ik geef ACC: China een 5 omdat de "puzzels" nog best leuk zijn en ACC: India geef ik een 5,5 omdat de "puzzels" ook in deze game best leuk zijn en dit deel gaf mij het meeste een Prince of Persia :The Shadow and the Flame gevoel en sorry maar dat telt voor mij toch wel mee. En ACC :Russia geef ik een 4,5, bij dit deel vonden ze het schijnbaar een leuk idee om het nog onvergeeflijker te maken maar de controlls hebben ze net zo brak gelaten als in de vorige 2 delen dus de game is nog frustrerender dan de vorige delen en ik ben echt iemand die niet snel rage quit maar deze game krijgt het toch voorelkaar. De art style van de serie is dan wel weer mooi

    Dus ik geef deze spin-off serie een gemiddelde van een 5, en zonder de nostalgie van de oude Prince of Persia games die ze mij toch hebben laten ervaren met deze games en ik moet dat toch mee laten tellen, had er zeer waarschijnlijk nog een halve punt van alle 3 de games afgegaan."

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • darkmanwls

    • 8 oktober 2018 12:05
    @coola Ja, maar de main serie is toch ook niet helemaal perfect, Met name unity en syndicate waren toch behoorlijk buggy wanproducten. Ik heb origins overgslagen omdat t egyptische mij niet zo trok. Odysee wil ik wel gaan proberen, maar over een half jaartje of zo. De pc versies van de serie zakken altijd vrij snel in prijs, dus ik pik m wel op als ie een keer in de uitverkoop is.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • coola

    • 8 oktober 2018 14:00
    @darkmanwls

    Unity was slecht at de launch syndicate totaal geen problemen (op de ps4)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • darkmanwls

    • 8 oktober 2018 14:39
    @coola maar ik zei pc. ubisoft en pc is geen goede combinatie

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • coola

    • 8 oktober 2018 14:53
    @darkmanwls

    Nee klopt daarom koop ik de Ubisoft games niet voor de pc.

    Maar eerlijk gezegd als ik een game beoordeel dan doe dat alleen aan de hand van de versie die ik speel als de pc/Xone/switch versie meerdere kuren heeft is dat niet iets wat ik mee neem in mijn beoordeling.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • darkmanwls

    • 8 oktober 2018 17:41
    @coola ik dus wel, als je een game uitbrengt voor een systeem moet ie ook goed werken, anders moet je m niet uitbrengen

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Sander999

    • 8 oktober 2018 09:55
    @coola
    Origins 2.0 M’N REET. Het is eerder Origins 1.1. Niet dat ik dat erg vind want ik vermaak me er prima mee maar doe alsjeblieft niet net alsof het revolutionaire vernieuwing is in vergelijking met Origins.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • coola

    • 8 oktober 2018 10:34
    @Sander999

    Zoals ik al zeg de basis/kern is origins maar alles er om heen maakt letterlijk een significant andere game dan z'n voorganger.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • armilo-theus

    • 8 oktober 2018 12:10
    @coola Het enige wat anders is aan Odyssey is de plek waar het afspeelt. Voor de rest voelt het als zijn voorganger aan. Iets waar andere games minder last van hebben. omdat ze niet elk jaar een game uitschijten.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • coola

    • 8 oktober 2018 13:41
    @armilo-theus

    Ik heb game nu ongeveer 20 uur gespeeld. De eerste 3 uur speelt en voelt het zelfde aan als Origins daarna is echt gewoon weg significant een andere game

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • armilo-theus

    • 8 oktober 2018 13:43
    @coola and i still see the same animations from Origins

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Sander999

    • 8 oktober 2018 15:04
    @coola
    Bullshit. Het is precies dezelfde game met kleine aanpassingen.

    Maar waarom ga ik überhaupt met jou in discussie hierover, verloren moeite. Ergens zou je AC-liefde nog wel aandoenlijk zijn als het niet zo verschrikkelijk irritant was.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • darkmanwls

    • 8 oktober 2018 20:36
    @Sander999 Ik vind de redenatie ook geweldig. Een game werkt gewoon slecht op een systeem, maar omdat ie het op de ps4 wel goed doet is t toch een goede game en een geweldige developer.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Sander999

    • 8 oktober 2018 20:43
    @darkmanwls
    Ja joh, gaat toch nergens over. Echt treurig als je nog niet met een halve procent neutraal naar iets kan kijken.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • coola

    • 8 oktober 2018 21:25
    @darkmanwls

    Dus omdat het kut loopt op de pc moet ik er bijvoorbeeld een halve punt van aftrekken terwijl ik het op de ps4 speel en daar de ervaring wel goed is. Is goed, omdat ik nog steeds druk bezig ben met oddysey zal ik Origins er even bij pakken op zuster site insidegamer.nl heb ik daar van een review gepost. daar gaf ik de game een 9,5 als je daar nu 0,5 punten bij optelt en er daarna gelijk weer afhaalt dan heb je daar de strafpunten omdat de game niet goed loopt op de pc.


    Overigens heb ik altijd erkend dat Ubisoft slecht is als het pc versies maken aankomt maar dat is geen reden voor mij om minder plezier aan hun games te hebben.

    Zou wat zijn omdat persoon a kots en kots misselijk word in de halve maen mag ik de halve maen geen plezierige attractie vinden

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • darkmanwls

    • 9 oktober 2018 07:33
    @coola Maar waar zeg ik dan dat jij geen plezier mag beleven aan een game waar je tegelijk ook kritisch op bent? Als ik de vergelijking doortrek naar films en de resident evil films er maar weer eens bij pak, die zijn over t algemeen behoorlijk bekritiseerd, ik snap die kritiek volledig en ben het er ook mee eens. Toch beleef ik groot plezier aan die films, ondanks dat ik me heel goed realiseer dat t geen oscar materiaal is.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • Sander999

    • 9 oktober 2018 08:46
    @darkmanwls
    Bovendien heb je, gok ik, niet de dwangmatige behoefte om iedereen te overtuigen dat de Resident Evil films wèl goed zijn en dat iedereen en z’n moeder ongelijk heeft 😁

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.