Zynga verantwoordelijk voor 12% inkomsten Facebook | Gamer.nl

Zynga verantwoordelijk voor 12% inkomsten Facebook | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De 12 procent die Zynga bijdroeg komt neer op zo'n 445 miljoen dollar. Daarmee is Zynga een belangrijke partner voor Facebook, maar ook een groot risico, zo blijkt uit het financieel verslag van het bedrijf. "Als de consumptie van Zynga-games op ons platform afneemt, als Zynga zijn games op een ander platform lanceert of daar naartoe verhuist of als we geen goede relatie met Zynga kunnen onderhouden, raken we Zynga mogelijk kwijt als een aanzienlijke ontwikkelaar voor ons platform en wordt ons financiële resultaat mogelijk negatief beïnvloed.

Naar de beurs

Voor de aangekondigde beursgang van Facebook hoopt het bedrijf een bedrag van 5 miljard dollar op te halen. Analisten achten de kans mogelijk dat het uiteindelijk zo'n 10 miljard dollar wordt, zo meldt Reuters. CEO Mark Zuckerberg zal na de beursgang het zeggenschap over het door hem opgerichte bedrijf behouden, omdat hij 56,9 procent van de stemrechten verbonden aan uitstaande aandelen beheerst. Zelf krijgt hij officieel ongeveer 28 procent van de aandelen, maar verschillende investeerders staan (in vrijwel alle gevallen) hun stemrecht aan hem af. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou