Zynga beweert ook dat EA gedreigd heeft met een aanklacht omdat Zynga werknemers van het bedrijf zou wegkapen. EA diende eerder dit jaar al een aanklacht in tegen Zynga, naar eigen zeggen "uit principiële overwegingen", om het vermeende plagiaat van Zynga een halt toe te roepen. Zo zou The Ville een vrijwel rechtstreekse kopie zijn van The Sims Social. EA claimt ook dat de studio achter Farmville werknemers van EA in probeerde te lijven terwijl zij nog in dienst waren bij de uitgever.

EA's senior director of corporate communications, John Reeseburg, noemt de tegenaanklacht van Zynga voorspelbaar en nodig " om de aandacht af te leiden van Zyngas constante plagiaatpleging". Volgens Reeseberg doet Zynga er beter aan zijn huidige werknemers te behouden, in plaats van rechtszaken aan te spannen om er meer in te kunnen lijven.

Zynga verkeert momenteel in zwaar weer. De waarde van een aandeel Zynga is nu vijf keer zo laag als enkele maanden terug. Ook verlieten verscheidene topmensen onlangs het bedrijf, onder wie creative director Mike Verdu. Zynga ondervindt het laatste jaar vooral toenemende concurrentie op Facebook, onder andere van EA. CEO Mark Pincus wil daarom meer investeren in het ontwikkelen van mobiele games.