Nieuws
Torchlight 3

Zynga neemt Torchlight 3-ontwikkelaar over

Studio gaat aan een nieuwe rpg werken

Geschreven door Michel Musters op
Zynga neemt Echtra Games, de ontwikkelaar van Torchlight 3, over.

Dat is aangekondigd via BusinessWire. Het is niet bekend wat voor bedrag er gemoeid gaat bij de overname. Wanneer de overname rond is, gaat de studio werken aan een nieuwe rpg voor meerdere systemen. Dat doen ze samen met Zynga-studio NaturalMotion. Meer informatie over deze nieuwe game, behalve dat cross-platform play er onderdeel van uitmaakt, is er nog niet.

Echtra Games werd in 2016 opgericht door Max Schaefer, die aan de wieg heeft gestaan van franchises als Diablo en Torchlight. Echtra Games bevat meerdere werknemers die voorheen bij Blizzard en Runic Games - de inmiddels gesloten ontwikkelaar van de eerste twee Torchlight-games - hebben gewerkt.

Zynga is een gamebedrijf uit de Verenigde Staten dat vooral browserspellen creëert. Ze zijn onder andere bekend van CityVille, ZyngaPoker en FarmVille.

Dit artikel delen:

Lees meer

Dynasty Warriors 9: Empires voor onbepaalde tijd uitgesteld Sony legt patent voor bananencontroller vast
1

Reacties op: Zynga neemt Torchlight 3-ontwikkelaar over

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    gamerlezer

    • 3 maart 2021 20:00
    Hmm…ik denk dat deze deal nog maar weinig te maken heeft met de roots van het echtra team, runic en met torchlight 2. Met torchlight 3 sloegen ze al de free-to-play strategy in…waar ze na veel kritiek op terug kwamen, wat de toen al ver in ontwikkeling zijnde tl3 niet ten goede kwam. Als full game sloeg het niet echt aan. de free-to-play elementen zaten er al (en nog) duidelijk in. Ik denk met zynga dat weer terug gaat komen in de games… en nog wel erger ook. ‘K snap dat dit vanuit een business perspectief dat dat aantrekkelijk is voor beide… maar voor ons gamers betekent dit (denk ik) niet veel goeds.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.