Zynga komt deze maand met eigen platform | Gamer.nl

Zynga komt deze maand met eigen platform | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het platform biedt zowel spellen aan van Zynga zelf als spellen van andere ontwikkelaars. Spelers kunnen zich aanmelden op de site via Facebook Connect, waardoor Facebook-vrienden per direct terug te vinden zijn op Zynga Platform. Enkele ontwikkelaars die gaan werken met Zynga's platform zijn Mob Science, Row Sham Bow en Sava Transmedia.

Op Zynga Platform kan behalve het spelen van games ook gebruikgemaakt worden van Social Stream, een real-time-functie vergelijkbaar met de Facebook-wall, waarop aanvragen voor spelvoorwerpen geplaatst kunnen worden. Ook kent het platform volledig aanpasbare spelerprofielen en een livechat-functie die te gebruiken is tijdens het spelen van spellen. Zynga Platform is bij lancering beschikbaar in zestien talen, waaronder Nederlands. Aanvankelijk zijn er vijf spellen beschikbaar, waaronder CityVille en Words With Friends, maar dit aantal wordt volgens Zynga snel uitgebreid.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou