ZX Spectrum-maker Clive Sinclair overleden

ZX Spectrum-maker Clive Sinclair overleden

Clive Sinclair, de bedenker van de ZX Spectrum, is op 81-jarige leeftijd overleden.

Aan de The Guardian vertelt zijn dochter Belinda dat hij al geruime tijd streed tegen kanker. Hij zou tot zijn dood aan uitvindingen hebben gewerkt. "Hij kwam met ideeën en vond dat het geen nut had om te vragen of iemand het product wilde, want ze konden het zich nog niet voorstellen."

Sinclair heeft aan allerlei uitvindingen gewerkt, maar is vooral bekend van het bedenken van computers. In 1980 lanceerde de ZX80, dat vanwege zijn zachte prijs een betaalbare computer voor de consument was. Na de ZX81 verscheen de ZX Spectrum, zijn bekendste en meest succesvolle computer waarop games als Manic Miner, Knight Lore en Jet Pac zijn verschenen. Daarmee stond de computer aan de wieg van de Britse game-ontwikkeling.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

hele nachten een flight sim hier op gespeeld vroegah. Uren achter 1 ander vliegtuig aan die je pas zag als ie eindelijk in de buurt was. Het onderste gedeelte van het scherm was donkerblauw (zee) en het bovenste gedeelte blauw (lucht) en that was it (en de cockpit natuurlijk. Maar in mn mind was ik een x wing piloot :) https: //www.youtube.com/watch?v=_UTyyps_cCk en nu heb ik de X-Wing game waar ik toen van droomde maar kom ik dr nie door heen om de herinnering van de sequels en de wokeness in die game...but i`ll always have the "zx-wing" memories.

0

Aanbevolen voor jou