Zware straffen voor misdragingen in League of Legends | Gamer.nl

Zware straffen voor misdragingen in League of Legends | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Wanneer een speler zich misdraagt worden er bans toegepast van 14 dagen, of wordt er een permanente ban toegepast. Volgens Lin is dit alleen het geval bij erg zware vergrijpen zoals racisme, homofobie en bedreigingen. Iedere zaak wordt daarnaast handmatig nagekeken. 

Daarnaast is het volgens Lin belangrijk om bij dit soort zaken transparant te blijven. Wanneer iemand vindt dat hij onterecht bestraft is, worden de volledige chatlogs gepubliceerd. Zo weten gebruikers ook de exacte reden van hun ban. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou