Zowel Microsoft als Epic zeggen aanwezigheid GDC 2020 af

Zowel Microsoft als Epic zeggen aanwezigheid GDC 2020 af

Microsoft en Epic Games hebben hun aanwezigheid voor GDC 2020 afgezegd vanwege zorgen over het coronavirus.

Microsoft laat in een blogpost weten niet aanwezig te zijn op de Game Developers Conference vanwege "voorzichtigheid". Ook Fortnite-ontwikkelaar Epic Games laat weten dat het "vanwege onzekerheid over gezondheidsproblemen niet mogelijk is om werknemers te sturen". Tot slot zegt ook Unity zijn aanwezigheid af.

De GDC wordt volgende maand gehouden in San Francisco. Voor zover bekend gaat de beurs, die speciaal voor ontwikkelaars uit de game-industrie is bedoeld, gewoon door. Sony, Electronic Arts, Kojima Productions en Facebook lieten eerder al weten niet te komen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En zo zullen er wereldwijd veel andere grote evenementen zoals: Geneva Motor Show, olympische spelen, Eurovisie Songfestival, etc. uit angst voor een Corona bonanza worden afgelast. Gelukkig blijft de zolderkamer voorlopig veilig.

0

@StormFox Tja, iedereen is in zijn goedrecht om naar eigen inzicht de kans op ziek te worden of het aan anderen over te dragen te minimaliseren. Het draagt best een mentale last met zich mee dat keuzes die je maakt ertoe kunnen leiden dat anderen besmet kunnen raken en daaraan kunnen bezwijken. Als er een kans is dat je een bron was dan draag je dat voor de rest van je leven met je mee, ook al is het puur natuur wat er hier gaande is. Laten we dit soort keuzes dus vooral niet veroordelen. Het is jammer, maar begrijpelijk.

0
test

@StormFox Er is inmiddels in japan iemand voor de tweede keer geinfecteerd geraakt, dit is niet zomaar een griepje, en 20x dodelijker.

0
test

@StormFox goed inzicht.. 2 uur later werd bekend dat de geneve motor show is afgelast interesant is het dat tijdens een speciale uitzending van de npo , aan het eind een briefje werd gegeven. opgezet plan qua communicatie??

0
test

@Darkness2K7 De Geneve motor show heeft afgezien van 2 wereld oorlogen altijd elk jaar doorgang gevonden, maar dit jaar door Corona toch niet. Dit toont wel aan dat deze virusuitbraak niet zomaar een griepje betreft en dat de gevolgen de komende jaren wereldwijd gevoeld zullen worden. Verwacht daarom dat (gaming)hardware (wegens gestopte gestopte aanvoer) de komende maanden veel duurder zal worden. Gaming is natuurlijk een luxe, maar je moet toch wat als je straks 14 dagen in quarantaine moet ala Divison

0
test

Op dit moment heeft de organisatie nog gezegd dat de conference door gaat, maargoed, denk dat er nog wel meer bedrijven gaan afzeggen en dat de GDC ook geannulleerd wordt zoals vele grote beurzen. Ook in Nederland zullen dadelijk veel beurzen geannulleerd worden nu het virus ook onze grenzen bereikt heeft.

0

Aanbevolen voor jou