Zomereditie EpiCon trekt vierduizend bezoekers | Gamer.nl

Zomereditie EpiCon trekt vierduizend bezoekers | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De eerste editie van EpiCon vond afgelopen weekend plaats in de Brabanthallen. Bij het evenement toonden verschillende uitgevers hun games, waren er cosplayers aanwezig en was er veel aandacht voor esports. In totaal keken over twee dagen zo'n 130 duizend mensen via Twitch naar esportswedstrijden, zo meldt de organisatie. 

De organisatie meldt tevreden te zijn met het evenement, dat op 6 en 7 december een vervolg krijgt met een wintereditie. Deze editie moet zich meer richten op cosplay en entertainment in het algemeen.  In een reactie laat medeorganisator Yvette Hes aan Entertainment Busine weten: "De reacties van het publiek en de standhouders waren allemaal positief. Vooral de sfeer onder de bezoekers was uitstekend. Daarnaast zorgde de vele cos-players voor extra beleving. Bij de games Evolve en Borderlands The Pre-Sequel stond eigenlijk constant een rij."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou