Zombie-RPG Dead State aangekondigd | Gamer.nl

Zombie-RPG Dead State aangekondigd | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het project kreeg aanvankelijk de werktitel ‘ZRPG’ mee, wat stond voor Zombie-RPG. Dead State speelt zich af in de fictieve stad Splendid, in Texas, die gebukt gaat onder een invasie van zombies. Spelers zien zichzelf aan het begin van het spel geplaatst in een schoolgebouw, wat functioneert als de centrale hub en tevens als één van de weinige zombievrije plekken in het spel. Vanuit daar zullen zij de stad moeten verkennen, op zoek naar levensmiddelen en andere overlevenden.

Turn-based

Gevechten in het spel vinden plaats aan de hand van het turn-based-systeem en laten spelers opdrachten geven aan de hele groep van mensen die zij besturen, of apart aan ieder van hen. Het spel wordt ontwikkeld voor de PC en staat aanvankelijk alleen in de planning voor digitale distributie. Wanneer het spel uit gaat komen is nog niet bekendgemaakt, maar de officiële website van het spel sluit een release dit jaar uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou