Zombie-mmo H1Z1 15 januari in Early Access | Gamer.nl

Zombie-mmo H1Z1 15 januari in Early Access | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"Na hard werken hebben we besloten om de releasedatum [van de Early Acce van H1Z1] vast te stellen op 15 januari 2015, aldus Smedley op de officiële H1Z1-website. In een reddit-post zegt Smedley dat basistoegang tot de Early Acce van H1Z1 20 dollar gaat kosten.

Er komt ook een duurdere versie, waarin spelers toegang krijgen tot servers met verschillende gamemodi. De toegang tot deze servers is echter ook in-game te verdienen. De prijs van deze duurdere Early Acce is nog niet bekend gemaakt.

De map in H1Z1 is ongeveer 64 vierkante kilometer, de ontwikkelaar geeft aan dat de map geïnspireerd is door een willekeurig Amerikaans dorp. Het uiteindelijke doel is om een virtuele versie van een post-apocalyptisch Amerika te maken.

H1Z1 speelt zich af na de zombie-apocalyps. Spelers bevinden zich op het platteland van de VS, en moeten overleven in barre omstandigheden met hordes zombies en andere overlevenden. Dat doen spelers door voedsel en andere benodigdheden te verzamelen, spullen te craften en schuilplaatsen te bouwen.

Het spel wordt free-to-play, zoals Sony Online Entertainment bekendmaakte bij de onthulling van H1Z1 eerder dit jaar. De game is gepland voor een release op pc en PlayStation 4.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou