X2: The Threat is een space combat game waar het handelen in goederen een grote rol inneemt. De game is enorm en speelt zich af in een dynamisch universum waar je met zes verschillende rassen te maken krijgt. Je begint met een klein ruimteschip en door asteroïden te ontginnen, op piraten te jagen, goederen te handelen of opdrachten voor anderen uit te voeren, krijg je geld om je schip te upgraden, nieuwe schepen of zelfs fabrieken te kopen. Alles wat je doet heeft dan ook weer effect op de gebeurtenissen in het universum.

Helaas is de game niet zonder minpunten, maar gelukkig is EgoSoft hard aan het werk om deze weg te werken. Hiernaast voegen ze ook nog steeds nieuwe inhoud toe, om deze game nog uitgebreider te maken. Uiteraard willen ze hiervoor wel iets terug en ze hopen dan ook dat na het spelen van de demo die onlangs online is gekomen, dat de verkopen verder aan zullen trekken.Finally! Following the recent release of the game in Europe by publisher Deep Silver, Egosoft's X2: The Threat - or this week's "next Elite" - is now available in playable demo form, giving those of you unconvinced by its charms an opportunity to get your teeth properly stuck in.

Available from various folks (torrent me, children), the 137MB demo replaces the 40-odd-meg rolling demo that was released in August of last year, and according to reports comprises five tutorials (Basics, Trade, Fight, Build, Think) along with a test universe to explore.

De 137 MB wegende demo is op diverse plaatsen te downloaden:

- Factornews - 3D Gamers - Boomtown (registratie verplicht) - Worthplaying