Tapwave, de maker van de handheld genaamd Zodiac is van plan het apparaat uit te brengen in Europa. Het apparaat, welke al sinds juni in de is VS te krijgen, is gebaseerd op hetzelfde besturingssysteem als dat van de Sony Clie en Palm Tungsten. Het is in feite dus een PDA met alle functies die daarbij horen, maar dan wel geoptimaliseerd om op te gamen. Zo kun je er filmpjes en muziek op afspelen, maar ook verscheidene games. Een aantal games voor de Zodiac zijn Doom 2, Duke Nukem Mobile, Spy Hunter en Tony Hawk Pro Skater 4.

Zoals al is gezegd behoudt de Zodiac ook de oorspronkelijke PDA functionaliteit, maar verschillende aanpassingen zijn speciaal gemaakt voor het gamen. Zo zullen een beeldscherm van 480x320 scherm en een ATI grafische chip ervoor zorgen dat games en media worden weergegeven. Verder zitten er ook nog twee speakers op voor het stereogeluid. Een analoge knop en twee schouderknoppen zorgen verder voor goede controls. Om data op je Zodiac te laden beschikt de handheld ook nog eens over twee SD card ingangen. Twee versies zullen hier zijn te krijgen. De Zodiac 1 met 32 MB intern geheugen en de Zodiac 2 met 128 MB geheugen. Right out of the gate, European interest in the Zodiac has been strong, from consumers and media to distributors and developers. The company is now ready to unveil our multimedia console in other markets, starting in the UK and then expanding from there. We are looking forward to starting a relationship with consumers and distributors worldwide.

De Zodiac wordt binnen twee maanden hier in Europa uitgebracht en in de tussentijd zal waarschijnlijk ook de prijs bekend worden gemaakt. Volgens de site Gamesindustry.biz is het nu uitbrengen van de Zodiac in Europa een goede keuze, aangezien Sony en Nintendo beide hun next-gen handhelds nog niet uitgegeven hebben. Dit betekend dat er rond de feestdagen een grote markt voor hun open ligt. Dat Tapwave grote plannen heeft nog duidelijker door het feit dat er net een nieuwe Brits vestiging geopend. Dit zou best wel eens een onverwachte hit kunnen worden.