Zo kan je data van Xbox One naar Xbox One X overzetten | Gamer.nl

Zo kan je data van Xbox One naar Xbox One X overzetten | Gamer.nl

De Xbox One X ligt vanaf vandaag in de winkels. Hieronder lees je hoe je je data van een originele Xbox One of Xbox One S overzet naar de Xbox One X.

De makkelijkste manier om alle gegevens en games over te zetten naar een Xbox One X is door een externe harde schijf te gebruiken. Verbind deze met de Xbox One waar alle gegevens en games op staan. Met bulk storage transfer is alle data gemakkelijke en in één keer over te zetten. Sluit deze vervolgens aan op de nieuwe Xbox One X en begin meteen met spelen.

De nieuwe optie Prepare for 4K in de settings, die is geïntroduceerd met de herfstupdate, zorgt ervoor dat spelers vast 4K-updates voor hun games kunnen downloaden. Hierdoor kunnen Xbox One X-gebruikers direct genieten van mooiere versies van hun games.

Ook zonder externe harde schijf zijn alle gegevens over te zetten naar de nieuwe console via network transfer. Dit kost alleen wel meer tijd, omdat deze data vervolgens nog gedownload moet worden op de Xbox One X.

Tot slot kunnen Xbox One-bezitters die gebruik maken van een externe harddrive nu ook gaan voor Back up your settings. Met deze optie worden settings automatische overgezet naar de nieuwe Xbox-console, zodat deze direct toegepast worden. Hiervoor moet de gebruikte harddrive wel verbonden zijn met Xbox One X voor deze opgestart wordt. Bekijk hieronder de video.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou