Janneke gaf ons deze link richting GameSen, waar de schrijver in beweert dat games kunst zijn. Janneke zelf is het hier niet mee eens, maar ik eerlijk gezegd wel.

Misschien heb je het zelf wel eens ondervonden bij het maken van een website of bij het maken van een plaatje. De technieken heb je al gauw onder de knie, misschien wel sneller als de schilder technieken of tekentechnieken van andere kunstenaars. Maar het gebruik van deze technieken is gewoon erg lastig. Dit geldt dus ook voor het maken van textures, de juiste geluiden te gebruiken en allerlei andere trucjes om mensen in de game te betrekken. Het creeeren van zo een sfeer is gewoon een kunst!

Niet iedereen is het er mee eens, zoals een citaat uit een reactie laat zien:Citaat: "Ik begrijp ook wel dat Kunst een bijna ondefinieerbare term is, maar ik zou games geen kunst noemen, eerder (interactieve) vormgeving. Goede vormgeving is echter geen Kunst. Kunst wordt per definitie autonoom gemaakt (de kunstenaar wil er een boodschap mee overbrengen). Games worden per definitie gemaakt als entertainment."Daartegenover geeft de schrijver de volgende argumenten:

Games zijn de belangrijkste kunstvorm van de 21ste eeuw. Bij welke andere kunstvorm wordt niet alleen gebruikgemaakt van bestaande disciplines als muziek, grafische vormgeving, vertelkunst en techniek, maar staat of valt het kunstwerk ook nog met gameplay? Als avantgarde ooit van toepassing is geweest, dan is het wel in deze vorm. Voor het eerst in de geschiedenis van de moderne kunst neemt de speler zelf het heft in handen.

Die erg aansluiten op mijn mening. Nu mijn CKV Leraar nog overtuigen . Overigens zal GameSen een gallerij gaan houden met als thema Art in Games. Deze is vanaf 18 maart tot en met 14 april in Hoofddorp te bezichtigen.