Het is mogelijk dat het PlayStation Network in de nabije toekomst niet langer gratis zal zijn, dat vertelde Eric Lempel (directeur van alle operaties die gekoppeld zijn aan het PSN binnen Sony) in een interview met de site NextGen.biz. Het grote speerpunt van de online dienst van Sony was tot nu toe dat het gratis was, dit in tegenstelling tot Xbox Live waar de klant op jaarbasis nog altijd 60 keiharde euro's moet betalen om online te kunnen gamen. Misschien zou dat dus ook kunnen gebeuren met het PlayStation Network.

Het mag geen geheim zijn dat Xbox Live een groot voorbeeld is voor Sony. Ook zij willen op langere termijn functies als voicechat tussen games, media downloads en zelfs een soort Achievement-systeem in hun eigen dienst integreren. Het "nieuwe" PlayStation Network zal ook niet beperkt blijven tot slechts de PlayStation 3; ook de PSP moet hiervan in de toekomst gebruik van kunnen maken.

Let op: op dit moment zijn dit slechts plannen, niets is nog zeker, maar het zou zeker een flinke domper zijn voor de bezitters van een recente Sony-console wanneer ook zij zouden moeten betalen voor een online systeem. Sony beweerde ook iets dergelijks bij het netwerk van de PS2, maar zoals we weten is dat er nooit van gekomen. Het is nog niet duidelijk hoe groot het bedrag zal zijn dat de klant eventueel zal moeten betalen. Ook in dit geval zal de tijd ons leren.

Update: het nieuwsbericht is enigszins aangepast zodat het meer overeenkomt met de gedane uitspraken in het interview.