Via dit persbericht van stripboekuitgever Top Cow Productions is aan het licht gekomen dat Eidos van plan is om al in de zomer van 2005 een vijfde deel in de Tomb Raider reeks op de markt te brengen. Top Cow heeft namelijk bekend gemaakt dat de eerste editie van het Tomb Raider stripveraal tegelijk met de release van het zevende deel in de gamereeks zal verschijnen. Top Cow is daarnaast tevens betrokken in het design van het nieuwe spel, waarschijnlijk om het stripboek en de game zo nauw mogelijk op elkaar aan te doen sluiten.

Tomb Raider was het eerste spel dat onder de marknaam Eidos verscheen en was direct een kassucces. Ook de volgende afleveringen in de franchise gingen als zoete broodjes over de toonbank, maar na vijf jaar lang elk jaar een nieuw deel uitgebracht te hebben, hield Eidos het voor gezien. Voor het zesde deel nam men wat extra tijd, zodat het spel de reeks nieuw leven in kon blazen. Het eindproduct, Tomb Raider: The Angel of Darkness, stelde helaas ronduit teleur en werd geplaagd door bugs, terwijl er in essentie niet veel aan het spel veranderd was.

Het zevende Tomb Raider deel komt dus, als alles goed gaat, al in de zomer van volgend jaar naar ons toe. De ontwikkelaar van de eerste zes delen, Core Design, zal niet meer aan het roer staan. Eidos heeft namelijk besloten om de makers van The Legacy of Kain, Crystal Dynamics, de zware taak te geven om de Tomb Raider reeks weer het succes te bezorgen van weleer. De geruchten gaan zelfs dat Warren Spector een steentje bij draagt aan het project. We zijn benieuwd!